ideal erkek

    her ne kadar erkek olsa da kadını anlayabilen canlı olmalıdır.
    (bkz: soulburn)
    (20.01.2007 18:02)

tc kimlik no

    bir tür barkod.
    (09.01.2007 14:35)

beyin ölümü

    beyin fonksiyonlarının yerine gelmemesi anlamına gelir, kalp atıyordur ancak beyinde elektrik akımı minimuma inmiştir, dalgalar sabittir. ancak bu suyun görünen kısmı, günümüzde hali hazırda beyin ölümü gerçekleşmiş birçok garip şey (insan diyemiyorum) sokaklarda gezip, kokuşmaya başlamış düşüncelerle dolu kafataslarını taşıyorlar, bazısı 4 yaşındaki kızını cinsel öğe olarak gördüğü için, onun da beynini öldürmek adına saçlarını örtüyor, bir diğeri sol görüş kavramını sağ görüş, milliyetçi görüşle harmanlayıp sözde muhalefet yapıyor. vay halimize ki, ötenazi yasak, o bedenleri de gömmek lazım, beyin ölümü çoktan gerçekleşmiş...
    (09.01.2007 06:34)

görücüye çıkmak

    vitrinde beğenilen malın, müşteriye yakından takdim ve teşhir edilmesi, pazarlığa oturulması kısmı*.
    (08.01.2007 09:56)

kuyruk sokumu

    yere, mabadın* üstüne düşüldüğünde inim inim inleyen, dışarıdan omurga takip edildiğinde hafiften dışarıya çıkıntılı, bariz şekilde uzama eğiliminde olan, hani sanki bir kuyruk varmış da kopmuş, körelmiş izlenimi veren, bir noktada evrimin ya da genetik mutasyonun bir kanıtı, örneği niteliğindeki vücut bölgesi.
    (08.01.2007 09:53)

adolf hitler

    çok önemli bir devlet adamı ve gerçek anlamda, kendi konumunda başarılı bir diktatördür. belli amacı olan bir insanın, neleri başarabileceğine bir örnek teşkil etmelidir. herkesi aynı ahlak değerleriyle yargılayamayacağımızı düşünürsek bu adam kendi düzeni için çaba sarfetmiştir. dünya üzerindeki en iyi natık (nutuk atan insan), en iyi ve etkileyici konuşmacılardan biridir (bir diğeri için bkz: atatürk).
    yolundaki en büyük kararlılığı, sadece yahudi, çingene ya da eşcinselleri kamplara toplamayarak, kendi ırkından ve saf tabir ettiği gruba dahil olan kişilerin arasındaki isyancıları, savaş karşıtlarını, direnişçileri toplatarak göstermiştir. bu hareketleri karşısına değil, ardına insan toplamasını sağlamıştır.
    bu kadar başarılı bir devlet adamının yapmaması gereken yegane şeyi yaparak (ki gücün olduğu yerde bu hep oluyor, iktidar sahibi yöneticilerin işine burnunu sokuyor) komutanları yerine savaş kararları ve stratejileri belirlemiş ancak bu konuda başarısız olmuş ve ilerleyen safhalarda savaşını, ne yazık ki vakitsiz kaybetmiştir ki israil' in bugünkü halini görse kemikleri sızlar, ben bu hatayı nasıl yaptım, neden işim bitmeden rusya' ya sardım der dururdu.
    (08.01.2007 09:48)

no pain no gain

    cinsel bir gözle bakıldığında haz almak için acı çekmek gerekir diye yorumlanabilecek, geniş anlamlı bir deyim.
    (08.01.2007 09:39)

oral seks

    isırma gibi bir eylem olmadığı sürece cinsel haz kazanmanın acısız yöntemidir. bir de enteresandır, bazen tek kişi yapabilir (öyle duydum), bazen 2 farklı biyolojik cinsiyete sahip insan, bazen iki aynı biyolojik cinsiyete sahip insan, bazen ise topluluklar...
    sapkınlık ya da garip bir tercih olmaktan öte, bir nevi oyundur, amaca giden araçtır, karşındakini tanımaktır...
    (08.01.2007 09:37)

fesleğen cafe

    istiklal caddesi' ndeki bu yerin makarnaları leziz mi lezizdir bir de ağırlıklı hatta tamamen vejeteryan bir mönü sunar. sıcak ortam, hoş yemek arayanlara önerilir.
    (08.01.2007 09:35)

din

    dünyanın heryerinde yasal olan ve ahlaki (!) görülen tek uyuşturucudur.
    ne damardan alınır, ne hapı vardır, zihinlere kazınır, bağımlılığından kurtulunmaz.
    satışı yasaldır, satışını yapanlara ** cezai uygulaması yoktur. ilk defa başlayacak olana ufak hediyelerle sunulur (barınma, yeme vs).
    her uyuşturucudan kurtulmanın yolu yine insanın zihnindedir. düşünmeyi bilmekte, biraz sıyrılıp düşünebilmekte...
    (18.11.2006 16:05)

adalet ve kalkınma partisi

    göz göre göre yaptıklarına seyirci kaldığımız, birçok belediyedeki saçma çalışmaları ile milyarlarımızı sokağa döken, kadrolaşma ve hatır-gönül işinin en çok gözlendiği siyasi parti.
    ama asıl sorun, reklam politikları gereği, haksız rekabete sebep olacak şekilde kullandıkları isimdir. partinin ismi akp olması gerekmektedir, partilerin geneline bakınca isimler, dyp, dsp, chp gibidir. bu kurallar dışında ilk akla gelen isimler hadep ve anaptır ki bu iki isim de okunuş açısından başka bir kelime çağrıştırmamaktadır. adalet ve kalkınma partisi için de en uygunu akp olmasına rağmen, birçok platformda ak parti* olarak geçmektedir, günümüz pazarlama stratejileri saolsunlar. insanları beyazın aldatıcılığına sürüklemek adına ak yani beyaz kelimesini kullanarak, beyaz parti imajı çizmektedir. bir nevi püri pak parti. her yaptıkları güzel, temiz, bembeyaz...
    yaptıklarına gelince, mesela yıllardır taksimde imar yasağı olan, sarıyer muhallebicisinin eski binası, şantiyeye dönüşüverdi. beyoğlunda kaldırımlar 2 kere değişti, paralar ciddi anlamda sokağa döküldü. sarıyer' den kabataş' a kadar bütün sahile, anlamsız direkler dikildi ve aydınlatma özelliği olmayan sokak lambaları dikildi, eski direkler hurdaya yollandı ( hurdaya giden metal, alüminyum ise kilo fiyatı 2.5 ytl, demir ise 1 ytl ), kuş gribi kisvesi altında ülkenin dört bir yanındaki kanatlılar katledildi, üretim çiftlikleri köşeyi döndü, köylü elindekini yitirdi, kene ve benzeri termit sayısı arttı...
    bu yapılan garipliklerin listesi uzar gider, kafaya takmamak lazım. önemli olan yeniden yapılmasına mani olmak. günümüzde ise en büyük şansları oturaklı bir alternatifleri olmaması.
    yaptıkları güzel şeyler de yok değil. trafikteki düzenleme çalışmaları, aile planlaması merkezleri, e-devlet uygulamasındaki inanılmaz ilerlemeler* bunlardan bazıları. ama gerek isimle gerek iyi şeylerle göz boyamaya gerek yok, çünkü hatır gönül işi yasa çıkartabilen bir iktidar partisinden bahsediyoruz*. böyle, bir gariptir ak* partisi.
    (11.11.2006 12:24)

favori

    kazanmaya en yakın görülene verilen isimdir favori. 3. ayağın favorisi tanyeli olabilir mesela* ya da şampiyonlar liginin favorisi chelsea*. diğer taraftan yine kazanmaya, para kazanmaya en yakın, başka bir taraftan en çok parayı kazanan, kazanması gereken de favori olarak nitelendirilir. favori şarkıcılar vardır, ya da en hit, favori şarkılar.

    gelgelelim, bir de erkeklerin belalısı favori vardır ki, hem erkekler için hem de berberler için şu muallak soruyu akla getirir:
    "favorileri alayim mi abi?"
    saçın sakala uzandığı köprü olarak da nitelendirilebilir favoriler. kulak yanında biten*, tüyle saç karışımı, görsel açıdan nedense birşeyleri tamamlayan, yokluğunda garip hissettiren, göz aşinalığı yaratmış saçımsı, sakalımsı şeydir.
    (06.11.2006 22:03)

ıspanak

    bilinenin tam tersine, içerdiği demir miktarı normal bir hamburgerinkinden fazla olmamakla birlikte aslında demirin emilmesini bloke eden bir sebzedir. fitat adındaki kimyasal madde, demirin emilerek kana karışmasını önler. yani yıllarca anlatılan, zengin demir kaynağı ıspanak tamamen bilimin onlarca yıllık düzeltilemez hatasıdır. hala insanlara sorsanız, demir açısından en zengin sebze olarak ıspanağı bilirler ve bu zihinlere kazınmış bilgi epeyce zor silinecektir.
    gelgelelim, ıspanak yemeğinin, biraz ekşili olunca hele, tadı fena olmamakla yoğurtla yendiği zaman bazı insanların, mesela ben, dişlerini kamaştırır, ciddi anlamda cilalanmış gibi hissettirir.
    diğer taraftan ıspanak kavurmasının üstüne yumurta kırıldı mıydı mis gibi bir yemek olur, afiyet olsun.
    (06.11.2006 09:37)

popeye

    bir zamanlar bilim insanların yaptığı bir hata sonucu yani açmak gerekirse ıspanak sebzesindeki demir miktarını hesaplarken bir ondalık basamak atlamarı ile insanları, özellikle de çocukları yıllar boyunca ıspanak yemeye teşvik etmeye çalışmış olan çizgi karakterdir.
    orjinal adı tıpkı ten ten, red kit gibi değiştirilerek, bizler için daha seyredilebilir kılınmıştır.
    (06.11.2006 09:32)

go

    asla bilemeyeceğiniz ama sürekli öğrenebileceğiniz bir zeka testi.
    (05.11.2006 11:19)

sayfa: 1-2-3-4-5...-22

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.