popeye

    ıspanak yediğinde incecik kollarında balon gibi kasların yükseldiği çizgi film karakteri. bir de kolun bütün kasları değil de sadece üst kısmındaki kaslar gelişir bir anda. hemde görüntülü kaslardır bunlar, ekranda daha büyükçe gösterilip üstünden görüntüler geçirilir. bu görüntüler daha bir acayiptir; bazen temel reisi demirleri bükerken gösteririken bazen de kabasakalı nasıl şekilden şekile sokucağını ifade eden görüntüler gösterilir. ayrıca türkçe dublajındaki sesi oldukça orjinaldir, sevimli bir sestir.**
    (20.05.2008 11:41)

kabasakal

    bir insanın* kaderi bu denli mi kötü olur şeklinde acınası adam. temel reisin iki katındaki cüssesi ile ona yenilmesi ise tamamen çizgi film fizik kurallarının bir ürünüdür. aslında her zaman çizgi filmin başında başarıya ulaşan o olmuştur; ta ki temel reis ıspanak yiyene kadar. bunun sonunda ölesiye dayak yer ama bişiycik olmaz, sevdasından vazgeçmez, diğer bölümde tekrar bir plan bulup debelenir* safinazına ulaşmak için. bir de boy endam bakımından safinazın yanına daha çok yakışıcağını düşünmüşümdür hep.
    (20.05.2008 11:14)

öss

    öğrenciler mi ona girer o mu öğrencilere girer; işte orası tam bilinmeyendir.
    (20.05.2008 02:31)

rastgele

    can sıkıntısına birebir diyar aparatı*. tıklarsınız şansınıza bir başlık çıkar. beğenmediniz mi? tekrar tıklarsınız; başka bir başlık çıkar. bu böyle ne kadar devam etsede sonunda sizin ilginizi çekecek, ilham getiricek bir başlık çıkacaktır karşınıza. gelecek başlığın nasıl bir şey olduğunu bilmediğinizden esrarengiz bir eğlence kaynağı olabilir.**
    (20.05.2008 02:12)

bez bebek

    yapım maddesi kumaş* olan bebektir. her kız çocuğu zamanında edinmiştir bunlardan. tabi sonra sindi bebek** aldı yerini. papucu dama atıldı. bu bebeklerle oynaması oldukça eğlencelidir. sert bir maddeden yapılmadığı için istediğiniz şekle girebilirler. ama oturtma, ayakta tutma konusunda problem yaşayabilirsiniz, çevredeki bilimum eşyadan destek almanız gerekebilir. bide böyle uzun bacaklı olanları vardır; adları genelde safinaz olur. onların bacaklarını bağlamak ayrı bir zevktir.**
    (20.05.2008 01:45)

no problem

    problem yok şeklinde algılamamız gerekendir. ortada hiç bir sorun olmadığını, her şeyin yolunda gittiğini ifade eder. tabi biz türkçe kelimelerin hepsini kullanıp eskittiğimiz* için arada böyle yeni renkler gerekmektedir.
    (20.05.2008 01:38)

şehitlere saygı

    tam bir yas teması*. aslında uzaktan bakınca şık bir görünüme sahip. renkler siyah beyaz olmakla birlikte oldukça solgun. yani siyah bile grimsi bir tonda gözüküyor. yazılar siyahın en açık tonundaki bir renge sahipken bkz, gbkz, başlık siyahın daha koyu bir tonunda. bu sebeple verilen bkz, *gbkzler pek belli olmuyor. ayrıca gözü fazlasıyla yorduğu düşüncesindeyim. şık ama kullanışsız diyor; on üzerinden üç veriyoruz.
    (20.05.2008 01:30)

may it be

    insanın ruhuna işleyen bir müziğe sahip şarkı. o kadar yumuşaktır ki gece geç saatlerde dinlendiğinde ninni etkisi yapabilir.
    (20.05.2008 01:20)

yalnızlık

    insanın en büyük korkularından, yakalanmamak uğrunda bazen her şeyden vazgeçilendir. öylesine kaçar ki insan bu olgudan arkada bıraktıklarının farkında bile olmaz; kendisini bekleyen kalabalığa doğru uzaklaşırken.peki uzaklaştığı nedir? yalnızlıkla mı açar arasını? etrafındaki kalabalık bu soruları geçiştiricektir. sorunun cevabı; gerçek kendisi, o kalabalığın içinde çoktan ezilmiştir.

    kendinden kaçar insan. kendi yolunu bulmaktan, kendi tercihleriyle yaşamaktan, kendi sesini duymaktan, ne hissettiğinden emin olmaktan, ne düşündüğünü bilmekten, kendisi olmaktan kaçar. yüzüne gülücükler yerleştirir, olmadığı biri olur; onu bekleyen kalabalığa koşar.

    yalnız değildir ya artık; varsın kararları başkaları alsın, doğruyu onlar söylesin, kendini düşünemesin, boş vakti olmasın ama o dolu vakitlerde kendini hatırlayamasın, kendini tanıyamadan uçup gitsin, yorulsun ama yoruldum diyemesin... başka biri olsun, bu uğurda değişsin.

    insanın kendini bulması, kendini dinlemesi, kendiyle konuşması, o kalabalığın içinde duyamadığı sesi, kendi sesini duyabilmesi... bu doyumsuz zevklerin yaşnabiliceği anların adıdır yalnızlık. sessizlik hemen beraberindeki en iyi arkadışıdır.hayatı darma duman eden soruların gizlendiği okunmayan ancak dinlenebilen kitaptır.

    insanın kaçtığı yalnızlık; yalnızlık ise kendisini bulduğu andır...
    (20.05.2008 01:03)

çokpis

    diyarın pek bir pis teması.* pistir mistir* ama kullanışlı bir temadır. girimsi, kahverengimsi tonu kırmızı, siyah ve beyazla oldukça uyumlu olmuş. ayrıca başlıkların üstünde kırmızı kalın bir şerit olması da çok güzel. diyardaki bir çok vampirin olduğu gibi benimde kalbimi çalmış ilk temadır. yaklaşık bir aylık süredir* birlikteydik. onunla birlikte bekledik vampir olma bildirisini. her şekilde yeri bende ayrı olucaktır. ama şimdilik veda zamanıdır. buradan kendisine bunun kısa bir ayrılık olup diğer temaları *birazcık kullanıp, haklarında fikir sahibi olup, tanıtımlarını yapıp geri dönüceğimi bildirmek istiyorum. ***

    edit: uuvv... 25 tema varmış. uzun bir ayrılık olucak sanırım.*
    (19.05.2008 00:14)

recep ivedik

    türk milletinin gülmeyi, güldürmeyi her bir şeyden çok sevdiğini ispatlamış film. ben şahsen filmi izlemedim. kendisine yapılan eleştirileri okumadım ama ister istemez içeriği hakkında bilgi sahibi oldum. şaşırdığım nokta ise; böyle bir içeriğe sahip senaryonun yazarlarından birinin imam hatip lisesi mezunu olması oldu. ilginç geldi bana...*
    (18.05.2008 23:50)

empyrean

    taverna da karşılaşıp tanıştığım, çok önemli bir sırrını* ağzından kaçırmasıyla sırrına ortak olduğum vampir ya da vampire.*
    (18.05.2008 15:18)

zaman beklemez

    pinhani' in son albümüne isim veren şarkısı. her biri anlamlı mısraları yumuşak bir müzik sarmalayınca tadından yenmez* bir şarkı ortaya çıkmış. dinlemeniz tavsiye olunur.

    sözleri için;

    kalk, geç karşıma, aç gönlünü, dön gel yavaşça
    ben, sensiz yanan bir ateştim. söndüm zamanla...

    kalk...
    geç karşıma, aç gönlünü, dön gel yavaşça...
    ben, sensiz yanan bir ateştim. söndüm zamanla...

    bir düşman gibi gel üstüme, özletme kendini
    sen, bir dost gibi, kardeş gibi özlenen sevgili...

    sabrı öğütler zaman...
    oysa odur durmayan...
    ben beklerim de zaman beklemezki beni...

    iyisimi sen kalk...
    geç karşıma, aç gönlünü, dön gel yavaşça
    ben, sensiz yanan bir ateştim. söndüm zamanla...***
    (18.05.2008 14:14)

zaman beklemez

    yaklaşık bir sene önce kavak yelleri adlı dizinin müziklerini yaparak üne kavuşmuş pinhani grubunun yeni albümü. grup bu albümle sevenlerine kendilerinden beklenileni vermiş, harika bir işe imza atmışlar.*on bir şarkıdan oluşan albüm 25 nisan 2008 tarihinde çıkmış. pinhani' nin hiç duymadığımız şarkılarıyla birlikte internetten, diziden bir şekilde kulağımıza çalınmış şarkılar da var içerisinde. albümde yer alan şakılar pinhani' nin resmi sitesinden de dinlenebilmekte.

    içinde bulunan parçalar;
    (bkz: zaman beklemez)
    (bkz: düğün dernek ) diğer bir versiyonu için de;(bkz: düğün)
    (bkz: ağlama)
    (bkz: ne güzel güldün)
    (bkz: dursana dünya)
    (bkz: sırası değil)
    (bkz: yansın)
    (bkz: bir anda)
    (bkz: sevmekten usanmam)
    (bkz: yalnızlık)
    (18.05.2008 13:54)

elin ağzı torba değil ki büzesin

    *

    dedikoducuları kasdederek söylenmiş, toplumumuzun her türlü durumu yanlış anlayıp bunun üzerine olaya yorum getirmek adına konuştukça konuşmasını ve bu durumun kolay kolay aşılamayacağını ifade eder. işin garip tarafı; bu cümlenin de dedikodu ortamında sarfediliyor olmasıdır. **
    (18.05.2008 13:31)

sayfa: 1...-8-9-10-11-12-13

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.