punto

    Öğretim görevlilerinin tez kabul ederken, tezin içeriğinden çok takıldığı şeydir. 12 puntoyla yazıp saçmalamak serbesttir.

    (18.05.2007 18:11)

zeka testi

    bende mütemadiyen, testi hazırlayan kişilerin zekasını biz neye göre ölçeceğiz? * şeklinde soru işaretleri bırakan, neye göre, kime göre * zeki sıfatının yapıştırıldığı muallakta kalan, hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen ne idüğü belirsiz test.


    (18.05.2007 18:08)

aziz nesin

    madımak oteli faciasından kurtulan şanslı aydın, nobel verilesi *yazar.
    (18.05.2007 18:04)

kötü espri

    herkesin katılırcasına güldüğü, sonra karizmayı çizmemek adına "off çok kötüydü espriydi" dedikleri, bahtsız espri.
    (18.05.2007 17:59)

anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı

    Çocuğun anne va babasının vasfına göre cevabı değişecek olan sorudur. bağımsız değişkenleri vardır şöyle ki;

    misal çocuğun babası superman'se, çocuğun vereceği cevap "babamı" olacaktır.

    anne, charlie'nin meleklerinden biri ve baba vasıfsızsa, verilen cevap "anne" olacaktır.
    (18.05.2007 17:58)

teori

    kanunla surekli asik atmak zorunda birakilan kavram kargasasinin ortasinda ki terim.

    bilimde kanun ve teori seklinde bir ayrim yoktur. bilimde kanun diye gordugumuz seyler bize "ortada olan bir teorinin cok fazlaca gerceklendigini *" belirtmek icin kullanilmasindan ibarettir. kanun denilen seyde aslinda bir "teori"dir. (peki, 2x2=4 eder hadi soyle bakalim soyle bu ne? seklinde olaya yaklasanlar yok mu? var. lakin onlarin bilmesi gereken bir sey de var ki o bahsettikleri doga bilimi degil, matematiktir. ve matematik ve doga bilimleri temelde birbirinden ayrilir * soyut olan matematikte ispat vardir. deney yapamazsiniz, aksiyomlarinizi ispatlarsiniz, ancak doga bilimlerinde ispat yoktur *. hic bir bilim adami bir digerine benim teorim ispatlandi! senin ki eksik kaldi diyemez. teorinin "kanun olmadigini" savunanlar, bilimde farkinda olmadan dogmayi savunanlardir ki bilimin en temel ilkesine yapilan yanlistir zira bir sey kanitlandigi zaman aksine bir kanit gelmeyecek diye bir iddia yoktur *. newton'un teorisi kanunken *, einstein izafiyet'i teori olarak anilir. fakat, einstein'in teorisi newton teorisinden daha genis capli ve daha cok dogrulanmis olan bir teoridir, *newton'un kanunu bazi seyleri aciklamakta yetersiz kalinca, devreye einstein'in teorisi girmistir. Peki, Newton'un kutle cekimi yanlis midir? degildir. sadece yetersizdir. ama kanun olarak gecmekte, zavallici pitircik einstein'in ki halen teori olarak anilmaktadir.*.
    (18.05.2007 00:59)

evrim teorisi

    karsi cikislarda "henuz kanun olmamistir, bir teoridir ustunde durmaya gerek yoktur" cumlesine sik sik rastladigim teoridir.

    (bkz: teori)

    ayrica evrim teoriside, surekli gelisme ve degisme gostermektedir. ilk defa darwin tarafindan ortaya atilmamistir. anaximenes tarafindan antik yunan'da, ilk defa tanridan insana dogru degilde, bitkiden hayvana(ordan da insana) seklinde siniflandirma yapilmistir.

    yine darwin'den once cahız, ibrahim hakkı gibi dusunurler evrim hakkında kendi dusuncelerini soylemisler ve turler arasi gecisi savunmuslardir. hatta Ibn- Miskevyh'in yazmis oldugu El-fevzul Asgar kitabi evrim dusuncesinden olusmus bir kitaptir - ortak noktalari hepsinin musluman olmasidir.-

    sahsi kanaatim, bilim teorilerini inancla karistirmamak cok dogru bir yaklasimdir. zira siz hem evrimci olup hem tanriya inanabilirsiniz. cunku bir teori teist yada ateist olmaz. bu o teoriyi savunan kisilerin kendi tercihlerine kalmistir. ister teist ister ateist yonden olaya yaklasir onun bilecegi istir. lakin bu teorinin uzerine kuruldugu hipotezleri etkilemez.

    evrim teorisi hakkinda olumlu ya da olumsuz yorum yapmak icin akademik seviyede bilgiye sahip olmak gerekmektedir. cunku fevkalede karisik bir konudur ve tek bir hipotezden degil birden cok hipotezden olusmaktadir. ve sadece biyolojiyle degil ayni zamanda fizikle de ic icedir. Dolayisiyla evrim teorisini elestirmek, ha keza onaylamakta oyle, fevkalede yuksek bir akademik birikim gerektirmektedir *.
    (18.05.2007 00:58)

ahmet necdet sezer

    kendine yapılan ilk maaş zammını kabul etmeyen, halkla lakayıt muhabbetlere girmeyen, buna karşın halkı dışlamayan, karşı taraf ne kadar bariz bir şekilde laikliğe çamur atmaya çalışsa da o onlarla aynı barizlikte ve sertlikte laikliği savunmak için çabalayan gayet taraflı * * cumhurbaşkanımızdır. alnının akıyla görevini tamamlamış, arkasında halsizlik yolsuzluk iddiaları bırakmamıştır. hiç kimsenin dinsel inancına, müslümanlık vasıflarına karışmamış lakin bunların * siyasete alet edilmesini engellemeye var gücüyle çalışmıştır. bazılarının yaptığı gibi devlet kurumlarını takunyalılarla doldurmamıştır *.

    düzeltmedir: Efenim bazı şahsına münhasır kişiler "takunyalılar"dan ne anladılarsa artık, o kelimeyi "kurtuluş savaşı şehitlerimiz ve gazilerimize" yapılan bir saygısızlık olarak almışlardır * ve bu beni fevkalede üzmüştür, lakin benim takunyalılardan kastım, * onlar değildir eğer internet arama motoruna girip takunyalılar yazarlarsa zamanında memleket kimlere takunyalı yakıştırması yapmıştır öğrenebilirler, **
    saygılar..
    (18.05.2007 00:40)

rest cekmek

    gözünü karartmak, pire için yorgan yakmak sözlerinin post modern halidir.

    (bkz: artizlik yapmak) *
    (18.05.2007 00:24)

dawson s creek

    katie holmes'un joey karakterinde büyük hayran kitlesine sahip olduğu sonrasında tom cruise'la evlenmekten başka sanatsal*aktivite de bulunamadığı dizidir.
    (18.05.2007 00:22)

paralel

    birbiriyle kesişmek kaygısından uzak, sonsuza ıraksayan düz geometrik * çizgiler.
    (18.05.2007 00:18)

esc

    geri dönme, kaçma anlamındadır.

    insan zaman zaman panik halinde hayatın üzerinde bi yerlerde istemsiz şekilde esc tuşu aramaktadır.
    (18.05.2007 00:16)

büyüyünce ne olacaksın

    küçük çocuklara sorulan, yıllardır formatı değişmeyen biricik sorudur.

    Öğretmen, avukat, doktor, mühendis gibi cevaplar verilirse çocuğun toplum içinde prestiji artacaktır.

    dansöz, oyuncu, heylektraş **, kamyoncu gibi cevaplar alındığında son sürat bir psikologdan uzman yardımı alınır.
    (18.05.2007 00:13)

dörtgöz

    lens takmak suretiyle üstesinden gelinebilecek alay sözcüğüdür.
    (18.05.2007 00:09)

beyaz

    masumiyeti ifade eden renk olmasının yanı sıra, içinde tüm pislikleri barındıran renktir *, zaman zaman masumluğundan yararlanarak pislikleri örtmek içinde kullanılır.
    (18.05.2007 00:01)

sayfa: 1...-37-38-39-40-41-42

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.