toki yapracık konutları

    Ankara Eskişehir yolu üzerinde, Yapracık Köyü yakınlarında toplam 60.000 konutluk uydu yerleşim yeri. Civarında üniversiteler, yeni AŞTİ yerleşimi, hayvanat bahçesi, metro filan da olacak deniyor. Her zaman batıya yönelen iskân anlayışımız yine burada da kendini gösteriyor. Eskişehir yolu, Ankara'nın batı kapısıdır.
    (25.02.2012 12:19)

alışveriş

alım satım

toki

kraliyet ailesi

    Adı üstündedir ama, ayrıca Okan Bayülgen'in haftanın üst üste beş gecesi sunduğu program dizisinin adıdır.
    Şöyle bir bilgi vereyim:

    "MUHALLEBİ KRALI (Her Salı) Ekranların ilk ve keyifli felsefe programı... Her hafta farklı konukları ve konuları ile Muhallebi Kralı her salı ekranlara geliyor...

    KRAL ÇIPLAK (Her Çarşamba) Kral Çıplak'a her hafta müzik, sanat ve medya dünyasının ünlü bir ismi konuk oluyor, Okan Bayülgen ve Reyhan Tüysüz konuklara her şeyi soruyor, onunla her şeyi konuşuyor, sorular cevapsız kalmıyor...

    MUHABBET KRALI (Her Perşembe) Muhabbet Kralı'nda her hafta önemli bir konu, konunun tarafları eşliğinde tartışmaya açılıyor, programın eğlenceli moderasyonu ile farklı bir tartışma programı sunuluyor.

    MEDYA KRALI (Her Cuma) Medya ve sanat dünyasından ünlü konukların katılımı ve hoş bir sohbetle devam eden Medya Kralı eğlenceli bölümleri ile de izleyicilere renkli bir program sunuyor.

    DİSKO KRALI (Her Cumartesi) Her hafta programa müzik, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri konuk oluyor. Konukları, telefon bağlantıları, skeçleri, canlı performansları ve sabaha kadar süren eğlencesiyle Disko Kralı yine ekranların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. "
    (25.02.2012 10:19)

fotofiniş

    Bir yarışta, yarışanların varış anını saniyesine, hatta salisesine kadar tesbit eden ince ayarlı alet.. Bazan başabaş yarışlar olur, kazananı ancak fotofinişle tesbit edilir..
    (25.02.2012 10:05)

finiş

altlı üstlü

    Dilbilgisi bakımından ...lı-...li kalıbıyla yapılmış, ikileme olarak kullanılan kalıptır. "Alt katta ben, üst katta onlar" yahut "alt ranzada büyük oğlan, üst ranzada küçük oğlan" demeden, kestirmeden söylemenin yolunu açar.
    (25.02.2012 10:01)

ayşen gruda

    Rahmetli Adile Naşit ile altlı üstlü oturduklarını biliyorum. Çok iyi bir komşu imiş. Gerçi Adile Naşit ile geçinmek ne kolaydır, o herkesle barışık bir insandı...
    (25.02.2012 09:59)

iki kapılı bir han

    Gerçek anlamı "iki tarafında kapı olan ve han olarak kullanılan bina" diye bilinse de, mecazen "dünya" manasındadır. Doğum kapısından gireriz, ölüm kapısından çıkarız. Yaşadığımız süre de, misafirlik gibidir, onun için han (=otel) denilmiştir.
    (25.02.2012 09:56)

hashacip

    Hashacip Türkçe-edebiyat öğretmeniydi. Geçen sene emekli oldu. Torun bakmaya başladı. Yine de yılmadan yazmaya devam etti; hatta ara verdiği için utanmıştı bile. Doğru bildiğini söylemeyen dilsiz şeytandır buyuran bir peygambere iman ettiği için, gördüğü bütün çarpıklıkları, yanlışları ve eksiklikleri yazdı. Arada zevkine vardığı keyfini sürdüğü hususlarda da yazdı. Tarihten, edebiyattan, dinden, tasavvuftan, tabiattan, müzikten, ne bulduysa yazdı.
    Ama yorgunluktan olsa gerek, yazmaya ara verdi.
    Kendisine sataşanları affetmeye çalıştı. Kimseye eksi vermedi gibi bir şey. Eksiyi sadece vatana ,dine, Allah'a alenen saygısızlık edenler için kullandı.
    Şimdi Gilgalad'dan davet aldı. Yine dönebilir. Ama eski çamlar bardak oldu bilesiniz.
    Hâlâ dönmemi istiyorlarsa, sonuçlarına da katlanırlar diyor. Öyle.
    Herkese baki selam.
    (24.02.2012 21:59)

ahsen unakıtan

abdullah unakıtan

ahmet selçuk ilkan

    Şiir okumasını pek bilmiyor bence. Abartıyor, bağırıyor, müsamarede gibi.
    (08.11.2011 05:31)

pontoufle


    (08.11.2011 05:29)

sayfa: 1...-4-5-6-7-8...-289

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.