yalan

    zerrin özer'in ikinci albümü 1981 yılında yayınlanan sevgilerimle'de yer alan bir şarkıdır, sanatçı daha sonra bir zerrin özer arşivi isimli çalışmasında bu şarkının yeni yorumuna yer vermiştir. ilk versiyonunda zerrin özer'in sesi çok lezzetlidir.


    ağlıyorum ben
    sensiz köşelerde
    ağlıyorum ben
    sensiz anılarla

    soruyorum kendime
    neden böyleyim
    soruyorum dostlara
    neden böyleyim
    ben bu muyum sevgilim (2 kere)
    düştüm bu hale

    yalan, yalan, beni sevdiğin yalan
    yalan, yalan, beni düşündüğün yalan

    yalan, yalan, beni sevdiğin yalan
    yalan, yalan, gözyaşlarında yalan

    duyuyorum ben
    rüzgarla sessziz
    duyuyorum ben
    yağmurda hisli
    seninle olunca
    sızlar yüreğim
    seninle olmayınca
    ağlar yüreğim
    yıllar geçse bile
    seni seveceğim
    aşkım ile avunup sensiz öleceğim
    yalan yalan yalan yalan
    beni sevdiğin yalan
    yalan yalan yalan yalan
    beni aradığın yalan
    yalan yalan beni sevdiğin yalan
    yalan yalan yalan
    beni aradığın yalan


    (21.12.2006 15:04)

hashacip

    güçlü kalemi ve sağduyulu yaklaşımı ile dikkatimi çekmiş bir diyar sakinidir, tanımlarından hemşehri olduğumuz kanaatine kapıldığım kimsedir.
    (21.12.2006 10:00)

kedi

    bir kedinin sevgisini ve güvenini kazanmak çok zordur. kediler kolay kolay Â"tavlanmazlarÂ". seçici aşıklardır, aşığından kanıt isterler, altın tepside sunulan armağanlara kolay kolay kanmazlar.
    bekledikleri içten şeylerdir, hayranlarının gözlerinde o içtenliği yakaladıklarında kendilerini bodoslama aşka bırakırlar.

    bir kediyi tavlayacaksanız, öncelikle sabırlı olmanız gerekir. Ãœrkek davranışlar, kararsız hamleler, tutarsız hareketler aşkın defterinde yasaklar başlığı altında yer alan yararsız eylemlerdir. ama sabreden derviş muradına ermiş misali sabrınız, sevginiz sonunda karşılığını alacaktır.
    (20.12.2006 14:07)

alelade

    açtığı başlıklar ile kinaye yapıp, laf sokuşturmasını, yaptığı tanımlarda insanlara sinsice çamur atıp, gıcık vermeyi çok sevmektedir, tüm bu kötü karakterli insan belirtilerini maharet zannetmektedir. tanımlarını okuyun ve bu tarz insanları iyi tanıyın.
    (20.12.2006 13:41)

ıslatmak

    herhangi bir sıvıyı kuru bir cismin üzerine atmak, sıçratmak gibi türlü yöntemler ile herhangi kuru bir cismi ıslatmayı ifade etmesinin yanı sıra, birisini benzetmeyi, dövmeyi, dayak atmayı da ifade etmek için kullanılır, argoda.

    (bkz: benzetmek)
    (20.12.2006 13:27)

adalet ve kalkınma partisi

    demeçler verip pervasızca ucu nereye gideceğinini düşünmeden açıklamalar yapıp ertesi gün orada söylediklerini tümden inkar eden şahsiyetleri ön plana sürmüş partidir. ne hikmettir ki bu partinin yandaşları böylesine kıvırtan insanlar ile gurur duymaktadırlar.

    (bkz: yalanın batsın)
    (20.12.2006 13:09)

berci kristin

    sanal ortamda, çok hoş, ölçülü çıngıraklı kahkahaların gizemli sahibesidir benim için. kısa sürede tanımlarının tiryakisi oldum.
    (20.12.2006 10:03)

hitit cadisi

    diyarı çok seven, buranın huzuru için takdir edilmesi gereken çabaları olan, güzel tanımlar kazandırmış çok değerli bir insan.
    (19.12.2006 23:12)

vladimir

    ruhlardan korkmaktadır, ilk geçliğinde bile ruh çağırma seanslarından kaçınmıştır. vampirdir, vampir kalacaktır. her ne kadar vladimir'in kısaltması olan vlad kont drakula ile ilintili bir isim olsa da bizim vladimir'in kont dracula ile bir ilintisi yoktur. o değildir. kendisidir. az önce saymıştır kendi başlığına en çok tanım yazan kişi bile değildir daha. henüz üç tane tanım yazmıştır. kendi başlığına dört tanım yazmış olan benlicenan hanımefendi'nin yakın takipçisidir.
    (19.12.2006 15:49)

güngör bayrak

    gerçek adı şerife bayrak'tır. hemşire olarak çalışırken sinemaya soyunmuş, sinemada boy gösterdiği dönemde konyalı şerife olarak anılmıştır. hayli dekolte filmlerde arz-ı endam eden sanatçı, "toprağın teri" isimli korku-gerilim filminde korkması gereken sahnelerde taklit ettiği mimiklerin korkudan eser taşımaması üzerine hedeflenmediği halde şuh kadın imajını pekiştirmiştir. bu filmin, güngör bayrağın açtığı üzüm sepetinin içinde kesik baş görüp korkmaya çalışması ama korkamaması sahnesi antolojilere geçmelidir.

    güngör hanım; sinemada dikiş tutturmayınca müziğe soyunmuş, 1985 yılında "telefonumu bekle" isimli bir albüm yapmıştır. şerife isminin gölgesinden kaçmak istediği için olsa gerek albümün çıkış parçası, "benim adım güngör bayrak"tır. şarkı "traka traka trak benim adım güngör bayrak" gibi ulvi sözler, telefon zili efektleri ve darbuka yankıları ile süslüdür. bu çalışma dinleyicilerin ilgisini çekmediği gibi sinirlerini de bozmuştur. müziği ve ülkesini geride bırakan şerife fransa'ya yerleşir, orada bir kont ile evlenerek lady ünvanını alır. ona artık lady berrichi demektedirler. dünyada bir kont ile evlenip lady ünvanına kavuşan ilk türk olduğu gibi ilk insandır da, çünkü kontlar izdivaç yaptıkları vakit eşlerinin kontes olması adettendir. güngör hanım'ın neden kontes olamadığı ise malesef hala bir muammadır, gizemini korumaktadır.

    bundan sonrasını yazamayacağım, elim varmıyor.
    (19.12.2006 10:26)

berci kristin

    sağduyu sahibi ve duyarlı bir vampirdir, tanımlarından araştırmayı seven bir kişiliğe sahip olduğunu anlıyorum.
    (15.12.2006 10:56)

lafazan83

    istisnasız olarak bugüne kadar yapmış olduğum bütün tanımlara eksi vermiş, açıklama kısmına da "beğenmedim" yazmıştır, buradan hareketle müşkülpesent bir insan olduğunu, niçin böyle bir hareket yolunu tercih ettiğini sual ettiğimde ise, bana yazmış olduğu hakaret ve ağza alınmayacak laflarla dolu mesajlarından ise terbiye düzeyinin ortalamanın hayli altında seyrettiğini ve agresif olduğunu düşündüğüm bir diyardaştır.

    müşkülpesent olunabilir ancak diyarın kuralları hangi koşullarda eksi verileceğini ayan beyan belli etmiştir. beğenmeme nedeninizi en azzından alelade bir cümle ile anlatabilecek olgunluğu sergilememiz beklenmektedir.

    hakaret, saldırganlık, farklı görüşlere tahammül göstermemek hayli medeniyetsiz davranışlardandır.

    (bkz: #67755)
    (14.12.2006 18:10)

irallen

    detaylara çılgıncasına önem veren, çok güzel tanımlara imza atmış, diyarımızda çok popüler olacak yeni bir arkadaşımızdır. anladığım kadarı ile film konusunda iyi bilgiye sahip. hoşgeldin.
    (27.11.2006 11:21)

vampircik radyo

    varlığından bu başlık sayesinde haberdar olduğum radyo. çok geniş b,ir müzik koleksiyonum var mutlaka dj olmak istiyorum.
    (23.11.2006 09:42)

fethullah gülen

    ismini duyunca aklı selim sahibi insanların aklına türlü sual gelmektedir:
    - kendi ülkesine neden gelmemektedir?
    - neden amerika birleşik devletlerinde yaşamaktadır?
    - müslüman bir adam kendi ülkesinde yardım edilmeyi bekleyen milyonlarca aç müslüman dururken neden papaz okullarına para bağışı yapmaktadır?
    - zekatını ülkemizdeki din kardeşi muhtaçlara vermesi daha doğru olmaz mı?
    (14.11.2006 12:41)

sayfa: 1...-500-501-502

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.