kamera şakası

    bir taraflara kamera gizleyip, kendisine yapsanız hiçbir şakayı kaldırmayacak kibirli insanların düzmece senaryolar ayarlayıp, yoldan geçen ya da tesadüfen bir mekanda bulunan insanların kişiliği ve onuru ile oynaması ile sonuçlanan, abuk subuk şakalar, hatta eşek şakaları yaparak, bunları kaydedip yayınlamaktan ibaret maliyeti düşük tv programı türüdür.

    benzeri avrupa, amerika menşeili programlardan esinlenmiştir, ancak yabancı örneklerinde, şakaya maruz kalan kimselerin hiçbirinin kişiliklerinin hedef alınmadığı, spontane tuhaflıkların çok kısa süreli sergilendiği, zeka ürünü olduğu gözlemlenirken, türk malı örneklerinde şakaların, hedef alınan insanı incitmeye yönelik olduğu, zeka kıvılcımlarından eser taşımadığı görülmektedir. şaka yapılan kimse resmen mağdur edilmektedir. yapılan şakalarda incelikten eser bulunmamaktadır. yani herşeyde olduğu gibi kamera şakalarının suyu da türk televizyon şahsiyetleri tarafından çıkartılmıştır.
    tepkisiz halk da; "üzüntümü, sinirimi, mağduriyetimi belli edersem ayıp olmasın şimdi kameralara karşı", "el ne demez" mantığı ile susup gitmekteyse de, arada bir iki maganda çıkıp şakayı yapan insanı bir güzel eşek sudan gelinceye kadar benzetmektedir.

    kısa vadede şakaya maruz kalmış kimseyi inciten, ancak; uzun vadede toplumda artık kırıntısı kalmış, bireylerin birbirine duyması gereken saygıyı kökten yok edecek olan bir eylemler bütünüdür.

    (bkz: candid camera)
    (bkz: el ne karışır)
    (bkz: mağdur)
    (bkz: eşek şakası)
    hatta ve hatta (bkz: eşşek şakası)
    (22.12.2006 11:39)

boşan da semerini ye

    aç gözlülüğe verilen nükteli cevap. katmanları soyulup derinine inince, açgözlülük edeni, doymak bilmeyeni, gözünü başkasının elindeki avcundakine dikmiş olanı semer takmış eşek yerine koyduğu, nüktenin aslında hakaret olduğunu ayırd ettiğimiz bir ifade biçimidir.
    (22.12.2006 11:26)

boşanmak

varyemez amca

büyük lokma ye büyük konuşma

    konuşmaya başladı mı özellikle mangalda kül bırakmayanların aklında bulundurması gereken ata sözlerimizdendir. hiç bir zaman ben şunu yapmam ben bunu etmem dememek gerekir, gelecekte ne olacağı şartların bizi ne zor kararları almaya zorlayacağını ve neler yapmak zorunda kalacağımızı bilemeyiz.
    (21.12.2006 18:27)

yobazlık

    yobazlık farklı olanı görmemekten, aramaya ve araştırma yapmaya kapalı olmaktan ve ruh tembelliğinden kaynaklanır. yobazlık eden kimsenin ruhu kördür. bir şeyi beller ve vazgeçmezler... zihinleri daracık bir alanda düşüncelerinin dikenli telleri ile çepeçevre sarılıdır, ne dışarı çıkmak isterler ne de farklı olanı içeriye almayı isterler. sabit fikirlidirler. o fikrin dışındakini algılamaya idrak etmeye kendilerini kapatmışlardır.
    (21.12.2006 18:03)

rodos heykeli

    kaidesi beyaz mermerden olan bu heykelin yüksekliğinin 33 metre olduğu söylenir. şekli ve görünümü tam olarak bilinmemektedir. fransız heykeltraş, auguste bartholdi, bu heykelden aldığı ilham ile new york'taki statue of liberty'i yapmıştır.

    (21.12.2006 17:50)

mina

    zamanında ajda pekkan'ın şarkılarını türkçe olarak yorumladığı meşhur bir italyan popüler müzik şarkıcısı.

    örneklersek;
    ancora ancora ancora, öldür ama aldatma
    giorni, ya sonra
    senza fiato, son yolcu


    Ayrıca Kont Dracula'nın nişanlısının adı mina'dır
    (21.12.2006 16:41)

recep tayyip erdoğan

bukle

dinlen dinlen kaç

    bir şeyden - ki bu şey bir kişi, bir hayvan, bir topluluk, bir yer olabilir - uzak durulması gerektiğini ifade etmenin en kestirme yoludur.

    örneğin;
    "aaa!! sebahat hanımlar mı? dinlen dinlen kaç hayatım!!"
    (21.12.2006 16:31)

yarasa

    yaramasa kelimesini çağrıştırmaktadır, insanın aklından şöyle bir cümle geçmektedir: "yarasa ne farkeder? yaramasa ne farkeder? adaaaammmm sen de"
    (21.12.2006 16:29)

basen

    vücutta kalça yöresine denk gelen bir kelime, bir pantolon ölçüsü birimi.

    pantolon satın alırken, ebadı belirlemede yardımcı olmak için tezgahtar tabir edilen görevliler, bazen yüzlerinde yılışık bir gülümseme, bazen şefkat dolu bir otorite, gözlerde mazur görmeye çalışan görmüş geçirmiş insan bakışı ile sorar; "basen kaç?"

    (bkz: dinlen dinlen kaç)
    (21.12.2006 16:23)

gümrük

    izmir de bir konak semtine yakın bir muhit. bir çok hat için ilk/son otobüs durağı.
    (21.12.2006 16:21)

anneanne

    (bkz: nine)
    (21.12.2006 16:17)

sayfa: 1...-499-500-501-502

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.