vatan eczanesi

    artvin/hopa da yer alan meşhur bir eczanedir, adresi, devlet hastanesi yanı terzioğlu apt. no:9 dur. sahibi hastalarla çok ilgili güler yüzlü işinin ehli bir kimsedir.
    (25.12.2006 11:44)

arkandan ağlar

    mızmızlık edip tabağında yemeklerinin bir bölümünün bırakan çocuklara duygu sömürüsü yapıp, eğer tabakta yemek bırakırsa yemeğin üzülüp arkasından ağlayacağı ile kandırılıp vicdan yapılması suretiyle, çocuğun tabakta bulunan herşeyi yemesini hedefleyen bir girişimdir. etkili değildir. üstelik zamane çocuğu tabaktaki yemeğin ağlamayacağı konusunda karşılık verir, çataçat tartışır bu lafı edenle.

    (bkz: vicdan yapmak)
    (bkz: zamane)
    (bkz: çataçat)
    (25.12.2006 11:42)

huysuz ve tatlı kadın

    en güzel yıllarımı sensiz yaşamıştım ben zaten demiş, acımasız bir kadın için yazılmışi şarkıdır. kadın, muhtemelen kendisi ile kavga etmiş olan erkeğe, bu lafı söyleyerek saçlarına ak düşmesine neden olmuş, adam sus pus olmuş almıştır udu eline yapmıştır besteyi. sonuç mükemmel bir türk sanat musikisi eseri. derin sözler, hoş bir melodidir.
    (25.12.2006 11:38)

la cumparsita

    kadife sesli sanatçı kontenjanında uzun yıllardı sesini duyurmakta olan julio iglesias da kendini bu şarkının bir versiyonunu yapmak zorunda hissederek, yapmıştır. sesinin titrete titrete yılların şarkısının bestecisinin kemiklerini sızlatmıştır kesin. *
    (25.12.2006 11:36)

yadigar

    fikret kızılok'un 1995 yılında yayınladığı aynı adlı albümde yer alan bir parçanın ismidir. söz ve müziği rahmetli sanatçıya ait olan şarkının sözleri aşağıdadır;

    ne derdi var ne tasası
    dört duvarı çerçevesi
    ortasında sen
    bende hicran yarası

    kendimi içip bardaktan
    tutuşup sigaramdan
    alev alev toz duman
    yangın olurum geceyarısı

    kendine çalar saatler
    kendi bekler acelem
    nereye giderim ki
    kime kapanır pencerem

    kendine söner lambalar
    kendi uyur uykular
    sabaha kalmış gözlerim
    yine de yalnız değilim

    sen varsın
    hasretin var
    bize bizden kalan
    kahrolası acılar

    yokluğun var
    bize bizden kalan
    kahrolası acılar
    (25.12.2006 11:33)

yadigar

    rahmetli melih kibar'ın 2001 yılında yayınlanan albümünün adı ve albümde yer alan bir bestenin ismidir. bu albümde daha önce erol evgin, zerrin özer ve nükhet duru tarafından seslendirilmiş altı şarkı 6 farklı şarkıcı tarafından seslendirilmiştir. albümde altı şarkı yanında 7 adet de enstrümantal çalışma yer almaktadır. mutlaka dinlenilmesi gereken eserlerdendir.

    1 sevdan olmasa
    2 Ä°şte Öyle bir şey
    3 rüya
    4 bu gece
    5 bir de bana sor
    6 seni seviyorum
    7 mesaj
    8 sucu çocuk
    9 belkıs hanım'ın konağı
    10 yadigar
    11 çoban yıldızı
    12 hababam sınıfı
    13 süpriz
    (25.12.2006 11:31)

boxing day

    ingilizlerin kullandığı bir terimdir, amerikalılar boxing day nedir bilmezler.

    noel için süslenen ağacın altında hediyeler birikir, birikir, kutular üstüste altalta ve yanyana açılacakları anı beklemektedirler. 26 aralık sabahı ağacın altında hediyesi olnlar bir araya gelip kutuları açarlar ve hediyelerine kavuşurlar.
    (25.12.2006 10:30)

yılbaşı

    aile fertleri, arkadaş, ahbap, dostlar ile beraber kutlanması adet haline gelmiş yılın son gecesinin ertesi günün ilk saatlerine kadar kutlanması hadisesidir. üzerine çok fazla anlamlar yüklemeye gerek olmayan gecedir. kimi televizyon seyreder mutlu olur, kimi sarhoş olup dağıtır mutlu olur, kimi danseder, kimi pijamalarını çeker yan gelir yatar.
    (25.12.2006 10:26)

frederick flintstone

    orijinal dizideki, türkçeleştirilmemiş tam adı frederick f. flintstone olup kısaca fred diye anılır.
    (25.12.2006 10:13)

lite

    ingilizce'de chat ortamında, hafif, sadeleşmiş ve ışık manalarını kapsayan "light" yerine lite kullanılır. ve bilgisayar progranmları ile ilgili olarak da herhangi, ederi pahalı bir programın sadeleştirilmiş versiyonunu daha çok kullanıcıya ulaştırmak için, sonuna "lite" kelimesini ekler ki, hem kulağa sevimli gelsin hem de ilgilisi gelsin ucuza alsın.
    (25.12.2006 10:11)

buzuki orhan

    asıl adı orhan osman olan buzuki sanatçısı, bir çok türk müzisyenin albümünde enstrümanını çalmış, gece klübü ve sahne çalışmaları ile kendi dinleyici kitlesini oluşturmuş. 2006 yılında maziden isimli albümünü yayınlamıştır.
    (22.12.2006 17:55)

köktendincilik

    köktendincilik; dinin temel kural ve prensiplerine sıkı sıkıya ve körü körüne bağlanarak, kutsal kitaplarda yer alan metinleri yazılı olduğu kelime anlamıyla anlayıp, yorumlara karşı çıkmayı ifade eder.
    (22.12.2006 17:43)

fundamentalizm

doublemoon

    "caz...bu gezegenin etnik müziğidir" sloganını benimsemiş ve bu doğrultuda hazırlanan eserleri titizlikle yayınlamaya devam etmekte olan bir müzik şirketidir.
    bu etiket altında yayınlanan eserlerin ortak özelliği dünya müziği ve caz başlıkları altında değerlendirilebilir olmalarıdır. albümlerini yayınladıkları sanatçılardan bazıları; selim sesler, mercan dede, sultana, burhan öçal, replikas, ilhan erşahin, laço tayfadır.
    (22.12.2006 17:23)

defo

    Ãœretim aşamalarından herhangi birisinde, hata oluşması neticesinde, üzerinde noksanlık ya da bir bozuklukla üretimin son safhasına getirilerek ıskartaya çıkarılmış ya da kusurluya ayrılmış mamül.

    (bkz: ıskartaya çıkmak)
    (22.12.2006 17:14)

sayfa: 1...-497-498-499-500-501-502

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.