unit operations laboratory

    ege üniversitesi gıda mühendisliği bölümünün, temel işlemler laboratuarı olarak türkçe ye çevrilebilen, kuşkusuz en zor dersidir. dersi zor yapan etmenlerin başında; dersin 5 farklı supervisor* tarafından verilmesi gelir. ders herhangi bir derslikte değil pilot tesiste gerçekleşir ve toplam 10 deneyden oluşur. dersi alacak kişilere ilk tavsiye olarak grup üyelerini çok iyi seçmeleri verilebilir ki yoğun 4. sınıf programında güvenebileceğiniz kişilerle grup olmak başarının sırrıdır.
    sonuç olarak 4. sınıfa gelip de unit lab dersini geçen ege gıda öğrencisine mezun gözüyle bakılır. *

    dersi geçtikten sonra gelen edit;

    başkalarının sözlerine inanıp birşeyi gözümde büyütmezsem aslında birçok şeyin daha kolay olduğunu anlamama neden oldu bu ders.
    meğer bu ders önceki temel işlem derslerinin en kolayıymış, meğer adamlar önceki temel işlem derslerinin en kolay sorularını bu derste soruyorlarmış. * *

    2. edit:
    dersi geçemeyen bir diyardaş* dersi geçtikten sonra gelen editi yediremeyip basmış eksiyi, canı sağolsun. ben yine tek ders sınavına çalışırken kendisine her türlü yardıma hazırım.
    (04.11.2006 09:49)

yoğurtlu makarna

    can ciğer arkadaşı cola ile birlikte öğrenci sofralarında ziyafet yaşanmasına neden olan, tepeleme dolu tabağın üzerine sarımsaklı yoğurdu döktükten sonra kaşıkla karıştırırken şıkır şıkır diye sesler çıkartan, uyku getirme özelliğine sahip karbonhidrat deposu yemek.
    (12.10.2006 12:42)

izmir tv

    11 ekim 2006 saat 22:00(gmt+2) civarında amerika da gerçekleşen uçak kazasını saat 23:28 de "son dakika" başlığı altında izleyicilerine ileten ve bizi kahkahalara boğan yerel televizyon kanalı. *
    (11.10.2006 20:30)

wasted

    gta* isimli oyunda karakterinizin araba altında kalması, vurulması, yüksekten düşmesi, boğulması, bulunduğu aracın patlaması vb birçok olayla ölmesi sonucunda ekrana gelen mesaj.
    (05.10.2006 21:02)

total annihilation

    4in1 oyun cdlerinden birinde rasladığım, pentium 166 mmx bilgisayarımla bana hiç yaşamadığım hazları yaşatmış olan, halen oynadığım ve oynamaktan bıkmayacağım strateji oyunu.**
    (05.10.2006 20:22)

kumpir

    içine konulan malzemelerin neredeyse hepsinin çabuk bozulabilir nitelikteki gıdalar olması ve bunların gün boyu yetersiz soğutma koşulları altında saklandıkları göz önünde bulundurulduğunda birçok yerde* satılanlarının tüketilmemesi gereken, temel bileşenlerini patates, kaşar peyniri ve katı yağın oluşturduğu fost food çeşidi.
    (17.09.2006 20:01)

şebnem ferah

    izmir' de olmaktan, konser vermekten duyduğu mutluluğu dün* verdiği konserde izleyicilerle paylaşan, sahnedeyken izleyicilerle göz teması kurarak onları daha da coşturan ve konser - albüm kaydı arasında neredeyse hiçbir fark olmayan türk rock kadın şarkıcısı.
    (17.09.2006 00:19)

gilmore girls

    cnbc-e nin haftada bir gün yayınlamak yerine nasıl olsa bi sürü sezon var deyip hafta içi hergün yayınlayarak büyük hata yaptığı dizi.
    böyle kaliteli ve yoğun içerikli bir dizinin 2 yılda 5 sezonunun yayınlanması insana "ulan dizi ne çabuk geçti be!" dedirtiyor.
    tabi bu sezon normal dizi yayınına* geri dönmek zorundalar.*
    (15.09.2006 18:11)

ctrl alt del

    windows işletim sistemindeki kurtarıcı tuş kombinasyonudur. önce ctrl e basılır, el kaldırmadan alt a basılır, tekrar el kaldırmadan del e basılır*. kanımca en rahat sol el orta, sol el işaret ve sağ el işaret parmakları ile gerçekleştirilir.

    david bradley'in anlatımı ve bill gates'in memnuniyetsizliği için;
    http://www.devilducky.com/media/28888/
    (15.09.2006 11:21)

eriğe dalmak

    şehirleşmenin çok olmadığı kesimlerde, ilkokul, ortaokul veya lise öğrencilerinin erik ağaçlarına izinsiz olarak erik meyvesi toplamak amacıyla tırmanmaları ve hızla uzaklaşıp* topladıkları meyveleri afiyetle mideye indirmeleri eyleminin tümüne verilen isim.
    eylemi biraz açıklamak gerekirse;
    önemli olan gruptaki arkadaşların birbirini tanımasıdır. arkadaş grubunda mutlaka ağaçları fiziksel görünüşlerinden anlayabilen ve hangi bahçede bulunduklarını hafızasında tutabilen bir üye olmalıdır. grup üyeleri ne kadar farklı mahallelerden seçilirse grubun elinde bulunduracağı ağaç miktarı o kadar artacağından verimi de arttıracaktır. uzun boylu grup üyeleri her zaman rağbet görür*.
    ege bölgesinde erik ağaçları mayıs ayında meyve vermeye başladıklarından ve bu aylarda henüz yazlıkçılar yazlıklarına gelmediklerinden öncelik yazlık ev bahçelerine verilmelidir, ancak evini erkenden kontrol etmeye gelen yazlık sahipleri can yakabilir!
    giyim kuşama değinmek gerekirse en dikkat edilmesi gereken nokta kıyafetin cep sayısıdır. bunu, ceplerin genişliği ve elbisenin akrobatik hareketlere uygun olması takip eder.
    meyveleri toplamaya gelirsek, aç gözlü davranılmamalıdır. her insanın belli bir "erik tüketimi-mide bozulması" sınırı vardır. kişi kendini bilmelidir. ileriki günler düşünülüp uygun miktarda meyve toplanılmalıdır.
    beklenmeyen durumlar için, mutlaka önceden belirlenen bir kaçış planı hazırlanmış olması gereklidir aksi taktirde grup üyelerinin birbirleriyle çarpışması ile oluşan sakatlıklar gibi salakça durumlar yaşanabilir.
    gelelim çalışmanın meyvelerini yemeye. unutulmaması gereken diğer bir nokta da; her grup üyesinin kendi tuzunu getirmesidir, tuz için kanlı bıçaklı kavgalar yaşandığı olmuştur.
    gün sonunda ağızdaki o ekşi-buruk tat, midedeki gaz.. bunlar çok farklı duygulardır, her çocuk yaşamalıdır, yaşamayan çocuk eksiktir, çocukluğunu tamamlamadan ergenleşmiştir.*
    (12.09.2006 23:55)

kule yıkılıyor

    çocukluğumda çok zevk aldığım ama kötü bir son ile jübile yaptığım oyun.
    oyun şöyle oynanır; yatak üzerine serili olan battaniye ve yorganlar iyice kabartılır. yatağın bir ucuna geçilir ve kişi kule yıkılıyooor! diye bağırarak kendini yatağın üzerine bırakır.
    kötü bir olayla öğrendim ki; bu oyunda ölçme-biçme çok önemlidir. insan kendi boyunu, yatağın boyunu, yatağın kenarından ne kadar uzakta kendini yatağa bıraktığını bilmesi gerekir. (bkz: #42294)
    (11.09.2006 23:22)

ev kazaları

    insanların evlerindeki malzemelerle dikkatsizliği bir araya getirip kendilerine, diğer insanlara veya ev eşyalarına zarar vermesi. başa gelen kazaların üzerinden zaman geçtikten sonra düşünüldüğünde "ne salakmışım" düşüncesi kaplar bünyeyi.

    burada başıma gelen bir kazayı anlatmak isterim;

    ozozo yatağında "kule yıkılıyor" oyunu oynamaktadır. yatağın bir ucuna geçip kendini yorgan ve battaniyenin üzerine yüz üstü atmaktadır, çok da eğlenmektedir. tabi birkaç atlayıştan sonra hem hizasını kaybeder hem de bir daha atlamak ister. kendini tekrar boşluğa bırakır ve küüüt! diye bir ses ile hiç de yumuşak olmayan bir satıh ile temasa geçer. ertesi sabah uyandığında aynada mosmor olmuş bir yüz onu beklemektedir. akşam hastahaneye gidilmiştir ama doktor "önemli bir şey yok, sadece sıyrık" demiş ve bir yara bandı yapıştırmıştır. sabah ilk iş daha büyük bir hastahaneye gidilmiş ve kırık bir burun, burun deliklerine sokulan 15cm' lik 2 adet tampon ile eve dönmüştür. ozozo 2 ay boyunca burundan nefes almayı çok özlemiştir.
    (11.09.2006 23:15)

unutmak

    insan beyninin kaydettiği bilgiyi silmesi işlevi. bazen geri dönüşsüz bazen de geri dönüşlü olabilir.
    murphy kanunları ile birebir uyuşur.
    hatırlamanız gereken bir toplantıyı ya da anahtarınızın yerini mutlaka unutursunuz ama o an lazım olmayan bir telefon numarasını, bir reklam şarkısını bir türlü unutamazsınız.
    (11.09.2006 23:00)

george costanza

    seinfeld isimli dizinin 4 ana karakterinden şişman, gözlüklü, kel ve en bahtsız olanı. gerçek adı george louis costanza dır.
    dizinin bir bölümünde yaptığı birçok gıcıklıktan ve okunuş benzerliğinden ötürü spor hocası tarafından kendisine george cant stand you* olarak hitap edilmiştir.
    aklımda kalan bir bölümde; george evlenmek istemediği nişanlısından kurtulmak istemektedir, gidip en dandik ve en ucuz düğün davetiyelerini alır ve nişanlısına verir, nişanlısı günler boyu tüm davetiyeleri yalamak suretiyle yapıştırır ve zehirlenerek ölür.



    not: george ile ilgili olarak, dizinin the frogger ve the opposite adlı bölümleri mutlaka izlenmelidir.

    edit: murphy kanunları bu adam üzerinde denendikten sonra kullanıma sunulmuştur diye düşünmekteyim zira bir insan bu kadar bahtsız olamaz.
    (09.09.2006 22:03)

nescafe üçü bir arada bademli

    nescafe ürünlerinden en kötü tada sahip olanı.
    eğer kahve, sınav akşamı uyumamak için içilecekse, kesinlikle ilk tercih edilmesi gereken nescafe 3u1 arada bademlidir..*
    böyle rahatsız edici bir tada ben başka kahvede rastlamadım. ağızdaki acılık hissi tek yudum alınsa bile en az 2 saat boyunca kalıcı oluyor, böylece uyunmadan gece boyunca tüm konu 2 defa tekrar ediliyor ve ders geçiliyor.
    (09.09.2006 21:41)

sayfa: 1...-119-120-121-122-123

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.