kral cunyir

    14 şubat sevgililer günü yayınında tanıştığım hoş sohbet vampir.
    eğlenceli gece için teşekkür..
    (14.02.2007 16:05)

trans

    organik kimyada geometrik izomeri çeşitlerinden cis in kardeşi.


    örneğin hidrojenasyon tekniği ile sıvı yağdan katı yağ elde edilirken trans yağ asiti oluşma riski vardır ki trans yağ asitlerinin sağlık açısından önemli sakıncaları vardır. * *
    (14.02.2007 09:08)

cis

    organik kimyada geometrik izomeri çeşitlerinden bir tanesi. "sis" diye okunur.


    diğeri de trans tır.
    (14.02.2007 09:08)

süveter

    üniversitede 6. ve daha ileri dönemlerini* yaşayan bazı "olmuş" öğrencilerin normal giyim alışkanlıklarını* bir kenara bırakarak, başta kariyer günlerinde olmak üzere giydikleri ve bu kişilerin kendilerini sektöre, bu kıyafeti giymeyenlerden daha yakın hissetmelerini sağlayan, kolsuz, genelde yünden dokunan-örülen giyecek.
    (13.02.2007 08:01)

norah jones

evrim teorisi

    savunucularına fellik fellik geçiş fosili arattıran, amatör bir biyoloji meraklısı olan charles darwin in çıktığı bir deniz seferinde karşılaştığı ispinoza kuşlarının yaşam ortamları - gaga yapıları arasındaki ilişkileri gözlemlemesi ile yeşillenip ortaya atılmış teoridir.
    günümüzde darwin in öne sürdüğü teori, çağdaş evrimciler tarafından geliştirilmiştir, bu yeni akıma neo-darwinizm denmiştir. neo-darwinizm mutasyon ve doğal seleksiyon kavramları üzerine dayandırılmıştır. bu yeni teoriye göre yararlı mutasyonlar zamanla gerçekleşmekte ve yeni türler ortaya çıkmaktadır. ancak teorinin gerçekliğinin kanıtlanması için; şu ana kadar bulunan fosiller içinde en az normal olanlarla aynı sayıda, "ucube sayılabilecek nitelikte" fosillerin* bulunması gerekmektedir. şu ana kadar hiçbir geçiş fosilinin bulunmaması, evrimi destekleyen bilimadamlarını, teoriyi tekrardan gözden geçirip yararlı mutasyonların; birikerek, herhangi bir ara form oluşturmadan bir anda ortaya çıktıkları sonucuna ulaştırmıştır. burada değinilmesi gereken "mutasyon" ve "yarar" kavramlarının birbirleri ile geçinememesidir. dnanın nükleotid dizilimine etki eden mutasyonların yararlı olması gerçekten çok zordur. insan dnasındaki en ufak değişiklikler bile birçok genetik bozukluğa ve kalıtsal hastalıklara yol açtığından yararlı bir mutasyondan bahsetmek bana komik geliyor.
    1940lı yıllara kadar geçiş dönemi fosili olarak medyaya tanıtılan ve sudan karaya geçişin tek dayanağı olan coelacanth fosili üzerindeki araştırmalarda canlının karada yürümek-sürünmek için gerekli uzuvlara, akciğerlere vs. sahip olduğu öne sürülmüştür. ancak bu canlının 1938 yılında yakalanması, tüm bu varsayımlara son noktayı koymuştur, çünkü bu balık 180 metreden fazla su yüzeyine yaklaşmayan bir dip balığıdır,fosil incelemelerinde akciğer olduğu söylenen parçanın da yağ deposu olduğu ortaya çıkmıştır.
    insanın kafasını gerçekten karıştıran bu sorunla ilgilenenler mutlaka iki tarafında kitaplarından okumalıdırlar, ancak unutulmaması gereken her bilimadamının çalışmalarını bir felsefi düşünceye yönelik yürüttüğüdür.
    * * *
    (08.02.2007 09:57)

murphy kanunları

    anlamını öğrendiğiniz anda hayatınızı alt üst eden kanunlar bütünüdür. bu nedenle zamanınız varken bu başlık altındaki tanımları okumadan uzaklaşın derdim ama madem 4. tanıma* geldiniz, işin özünü öğrenin. böylece başınıza gelecek terslikleri önceden görmeye ve onlara karşı önlemler almaya başlarsınız da derdim ama ne yazık ki böyle bir olasılık da yok, eğer olduğunu düşünüyorsanız; murphy kanunları kavramını çok iyi kavrayamamışsınızdır. bu ne mi demek?
    siz olacak her türlü tersliğe karşı ne kadar çok önlem alırsanız alın, murphy kanunları her zaman sizin bir adım önünüzden gidiyor.. boşuna önlem falan almayın, takılın demek.

    edit:
    kuramımı biraz daha genişletiyorum şöyle ki;
    diyelim ki devamlı karşılaştığınız bir aksaklığı murphy kanunları ile alakalandırdınız. korkarım ki bunu kimseyle gerçek anlamda paylaşamayacaksınız. neden mi?

    *arkadaşınız yanınızda ve aksaklığın defalarca oluştuğu durumla tam olarak aynı şartlarla karşı karşıyasınız. arkadaşınıza anlatmanızın tam sırası gibi geliyor değil mi? hayır değil..! arkadaşınıza bahsettiğiniz anda söz konusu aksaklık çok büyük bir ihtimalle gerçekleşmeyecektir. (burayı kavradıysak aşağıdaki paragrafla devam edelim...)

    tabii burada murphy kanunlarının önüne geçme gibi bir düşünce gelebilir aklınıza. hemen açıklayayım;
    *aksaklığın oluştuğu şartların tamamlandığı anda söz konusu aksaklıktan, "arkadaşınıza bahsederek kurtulmak fikri" ilk bakışta akıllıca geliyor, evet kabul ediyorum. ama ne yazık ki böyle bir şey de gerçekleşmeyecek.
    eğer ısrarla bu 2 durumun da gerçekleşme ihtimali olduğunu düşünüyorsanız edit öncesi satırlarda değindiğim gibi;
    murphy kanunları kavramını çok iyi kavrayamamışsınız.
    (30.01.2007 13:21)

ghost whisperer

    6th sense filmi ile birlikte southpark ın "death of eric cartman" isimli bölümüne* konu olan televizyon dizisidir.
    (21.01.2007 11:01)

külah

    dondurma toplarının konulduğu, gofret benzeri genelde sarımsı beyaz renkli yiyecek.
    dikkat ederseniz külahlı dondurma yiyen birkaç kişinin, külahın sivri kısmını yemeyip attıklarını görürsünüz. ben buna hiçbir anlam veremezdim, taa ki babam açıklayana kadar; bir rivayete göre dondurma ustalarından biri kulağını gizlice dondurma külahının sivri ucu ile karıştırırken bir müşterisi bunu görmüş ve bu söylentinin o zamandan günümüze kadar gelmesi külahların sivri uçlarını yemeyen insanların ortaya çıkmasına neden olmuş*
    (19.01.2007 16:13)

lauren ambrose

    six feet under isimli dizide, fisher ailesinin sorunlu üyelerinden claire fisher rolünü oynayan, 78 doğumlu, kızıl saçlı, güzel aktrist. ilgiyle izliyoruz..


    (19.01.2007 15:51)

istifra etmek

    yanında getirdiği dayanılmaz kokusuyla*, kokuyu alan herkesin midesini ağzına getiren, sindirim sisteminin ters peristaltik hareketi nedeniyle midede bulunan -genelde yarı sindirilmiş- maddelerin dışarı atılması.

    özellikle otobüste meydana gelen versiyonu zincirleme bir reaksiyonu başlatabilecek niteliktedir, kaçın kurtulun..!

    balık avlama esnasında meydana gelen versiyonu ise en sinir edici olanıdır. dayanamaz olduğunuz yere yatarsınız, tam siz yattığınız sırada herkesin oltasına balık vurmaya başlar, ben de yakalayacam deyip kalkarsınız ama 1-2 dakika içinde bulantı daha şiddetli olarak geri gelir, balık avı zehir olur. bu böyle gider..
    (19.01.2007 12:53)

sigara paketleri üzerindeki uyarı yazıları

    geçenlerde yabancı kaynaklı bir örneğini;
    - "smokers die younger"
    gördüğüm ve o anda şöyle;
    - "smokers deserve to die younger"
    olsa daha güzel* olurdu diye düşündüğüm yazılardır.*

    içmeyin kardeşim şu zıkkımı..

    ayrıca uyarı yazısı olmasa da;


    pozitifstil.com - deniz70 adlı kullanıcının fotoğrafıdır..
    (15.01.2007 16:36)

ya mama

    fatboy slim in mükemmel* bir klibe sahip şarkısı. mutlaka indirilip arşive eklenmelidir!
    söz konusu klipte kahramanımıza bir kaset gelir, eleman ve evdekiler kaseti dinlemeye başlarlar ancak, kasetteki müziği dinleyenler şarkı boyunca hareketlerini kontrol edemez hale gelirler. daha sonra elemanlar müziği yayarak zengin olma umuduyla yaşadıkları yerin pazarına giderler, gerisini siz düşünün...


    --! spoiler !--
    push the tempo !
    --! spoiler !--
    (11.01.2007 17:22)

kefir

    fermente bir süt ürünü olan kefir, içerisinde barındırdığı probiyotiklerin etkisiyle bahsedilen sağlığı koruyucu etkisini gerçekleştiren bir içecektir.
    marketlerde satılan kefirlerdeki bakterilerin çoğalma yetenekleri yok denecek kadar azdır bu nedenle bunları evlerde kefir kültürü olarak kullanmak anlamsızdır. aslında kefir; yoğurt gibi bir fermente ürün olmasına karşın evde üretilen türevleri yoğurda göre sağlık açısından çok daha fazla tehlike içerir. evlerde, kaynağı bilinmeyen kefir kültürleri ile üretilen kefirlerin mikroorganizma çeşitliliği ve mikroorganizma yükü belirsiz olduğundan çeşitli gıda zehirlenmelerine yol açabilir. kaş yaparken göz çıkarmamak için marketlerde satılan ürünler tercih edilmelidir.
    (11.01.2007 16:36)

vertical loop

    bir roller coasterın* vazgeçilmez parçalarından biridir. şekil olarak açıklamak gerekirse; " & " işaretinin üstteki halkasının tıpatıp aynısıdır. **
    vagon buradan geçerken, merkez kaç kuvveti sayesinde yolcuların koltuklarından düşmesi gibi bir seçenek yoktur.* dikkat edilmesi gereken husus; vagon buradan geçerken boynunuzun ve kafanızın da aynı merkez kaç kuvvetinin etkisi altında kalacağıdır. bu etki sonucunda kafanız kucağınıza doğru istemsiz bir şekilde eğilecek ve siz bu harika anı sadece kucağınıza bakarak geçireceksiniz. bunu önlemek için vertical loop öncesi tüm gücünüzle kafanızı arkaya doğru ittirmeniz gerekmektedir. iyi eğlenceler..



    veya

    (11.01.2007 15:12)

sayfa: 1...-117-118-119-120-121...-123

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.