izmler

    izmler, genel olarak ideolojiler; "üzerimize giydirilen deli gömlekleri" cemil meriç
    (18.10.2006 23:11)

dilek pastanesi

    istiklal caddesi'ndeki kadar bol çeşide sahip olmasa da mecidiyeköy'deki şubesi de küçük ve güzeldir. sabahları alacağınız çörekler çayla birlikte güne güzel bir başlangıç olabilir.
    (18.10.2006 22:04)

recep tayyip erdoğan

    bazı köşe yazarlarının (özellikle sol medya) yazılarında isminin yerine rte kısaltmasını kullandıkları, turgut özal'dan sonra en çok halka karışan, (hatta biraz da fazla karışan) başbakanımız. abd başkanı bush'un yanında ecevit'in intikamını alırcasına bacak bacak üstüne attığı görülmeye değer bir fotoğraf vardır.
    (18.10.2006 21:58)

leylek

    uzun boylu, zayıf kimseler için kullanılan tabirdir.
    (18.10.2006 21:51)

benden uzak allah a yakın ol

    irtibatın koparılmak istendiği kişiye edilmiş temennidir.
    (18.10.2006 21:48)

pilli bebek

    çok uzun yıllar önce trt-2 de dinlediğim siyah beyaz isimli şarkıları sayesinde tanıdığım üç arkadaşın kurmuş olduğu, ankaralı (cem kismet / vokal & elektro gitar, cudÄ° genç / bas gitar ve gÃœrcan konanç /bateri) rock müzik grubu. sadece bir albümleri vardır. (uyandırmadan) bu albümde özellikle dinlenilmesi tavsiye edilen bir kaç şarkı vardır. sakarya, fotoğraf ve kedi. başka sanatçıların da okuduğu "malabadi köprüsü"nü çok güzel okumuşlardır.
    solist cem'in söylediğine göre; pilli bebek 50 civarı şehirde ve sayısını hatırlamadığıkları kadar kasabada, köyde 1500 e yakın konser ve bar programı yaptışlar. ankara'da baraka isimli barda çalıyorlardı. pilli bebek, geniş bir dinleyici kitlesine sahip sessiz gruplarımızdandır.
    (17.10.2006 19:34)

siyah beyaz

    pilli bebek isimli kaliteli müzik yapan ankara meşeili rock grubunun "uyandırmadan" isimli albümünde okudukları on dakikalık güzel bir soloyla süsledikleri şarkının ismidir. sözleri de pek manidardır.

    siyah beyaz düşlerimde seni hatırlarım
    bomboş ellerimde seni duyumsarım
    sensiz gecelerde sensiz ağlarım
    sonsuz gecelerde sensiz ağlarım

    fırtınalar sabahında doğan günü duyumsarım
    mevsimlerin sıcağında susuzluğa kanarım
    yitip giden insanlara, dostlarıma ağlarım
    yanlış zamanlara, sensizliğe ağlarım

    nedensiz sorgusuz bir rüya gözlerimde
    nedensiz sorgusuz bir duvar benliğimde
    siyah beyaz düşlerimde seni hatırlarım
    bomboş ellerimde seni duyumsarım
    sensiz gecelerde sensiz ağlarım
    sonsuz gecelerde sensiz ağlarım
    (17.10.2006 19:22)

kahve falı

    büyük şehirlerimizde son 5 yıl içinde "kahve iç, falına bedava bakalım" gibi sloganlarla türeyen kafelerin yürüttüğü ticari faaliyet.
    (17.10.2006 18:19)

teoman

    sosyal ortamlar tarafından bozulan sosyolog...
    (17.10.2006 18:15)

evlat

    müslüm gürses'in "senden vazgeçmem" isimli albümünde okuduğu, nasihatler içeren, sözleri ali tekintüre'ye müziği kemal taşçeşme'ye ait olan şarkının ismidir.

    bugün batarsa güneş yarın yeniden doğar
    her gecenin sonunda bir sabah vardır evlat
    sakla umutlarını yıkılıp kalma sakın
    Ãœmitsiz ve gayesiz yaşamak zordur evlat

    sev bütün insanları say bütün insanları
    kin gütme unut gitsin geçmişte olanları
    dürüst ol insancıl ol düşün öbür dünyayı
    bir karıncayı bile incitme sakın evlat

    geçmişten geleceğe yaratılmış ne varsa
    unutma ki hepsinin bir sahibi var evlat
    kul kaderini yaşar bahtında ne çıkarsa
    düşmez kalkmaz bir allah
    unutma sakın evlat
    (16.10.2006 22:09)

derin devlet

    son 10 yılda, yayın dünyamızda komplo teorileri içeren kitaplara fazlasıyla malzeme vermiş olan, devletin içinde iyi ya da kötü amaçlara hizmet ettiği varsayılan, devletin içinde devlet şeklinde özetlenebilecek, hiyerarşik düzene sahip örgütlenme biçimi.
    (16.10.2006 22:03)

varan

    merkezi güneşli'de bulunan, yolcuları için ne kadar kaliteliyse çalışanları için o kadar zor şartlara sahip bir taşımacılık şirketidir. müşteri memnuniyetini abartacak derecede herşeyin üstünde tutmaktadırlar. varan otobüsleri otogara uğramazlar yolcularını kendi acentalarından alırlar, biletleri diğer firmalara göre daha pahalıdır.

    fi tarihinde varan'da çalışan host'un (servis elemanı) bir seyahatini kısaca özetlersek;
    - host, hem muavinle, hem de otobüs şoförü (kaptan) ile iyi geçinmek zorundadır. (aksi halde yolculuğu bir kabusa dönebilir.)
    - sefere çıkacak otobüsün yıkama, temizlik, bakım gibi işleri muavin tarafından güneşi'de bulunan merkezde yapılır bu esnada host yolcu sayısına göre gıda ve içeçek stokunu yapar. otobüs sırasıyla yolcu alacağı acentalara gider,
    - host, elinde bir dedektörle yolcuların üzerlerini aradıktan sonra, zoraki bir tebessüm eşliğinde, hoşgeldiniz efendim diyerek yolcuları karşılar ve bilet numarasına göre koltuklarını gösterir. (yolcular kısmen kalburüstüdür ve arıza çıkabilir.)
    - gerekli anonslardan sonra (anonslar genelde kasetten okunur) ilk kolonya ve akabinde içeçek servisi yapılır,
    - kalburüstü yolculardan birisi, araçta olmayan bir içecek talep edebilir, host bunlara isteklere karşı hazırlıklı olmalıdır. bu isteklere, araç tuvaletinde sigara içmek isteyen psikopat yolcular, sıcak su isteyip, bu çok sıcak, bunu soğutun diyen dengesiz yolcular eklenebilir.
    - ilk yarım saatlik molanın verileceği yere gelindiğinde ilk önce muavin ardından da host araçtan iner, muavin aracın yıkama işlerine bakarken host ön kapıda tek tek inen bütün yolculara, "afiyet olsun efendim" demek zorundadır yine zoraki bir tebessümle. inmek isteyenle indikten sonra host araçta kalan yolculara yine tek tek, "bir arzunuz var mı?" diye sormak zorundadır. bunu yaparken uyuyan yolcuların uyanmaması gerekir (daha sonra molada "beni niye uyandırmadın? diyen yolcu olacaktır muhtemelen, hostumuz iki arada bir deredir:)
    - arzular sorulduktan sonra host koşarak restauranta girer hemen yemeğini yer ve ilk yolcudan önce ön kapıdaki yerini alır, bu esnada bir kaç nefes çektiği sigarasından hiç birşey anlamaz. sonra araca binen yolculara "afiyet olsun efendim" der. herkes otobüste yerini almış mıdır? host kimseye çaktırmadan gözleri ile yolcuları sayar. eksik yok ise yola devam edilir.
    - kolonya servisi yapılır, arzular sorulur...
    - bütün ışıklar söner ve bir sessizlik olur, host şoförün yanındaki koltuğuna oturur ve yol kenarlarındaki beyaz çizgilere dalar... ta ki şoförün "kahve getir" sözüyle irkilene kadar.
    - aracın göstergelerinin olduğu panelden servis ikaz lambasının yanıp yanmadığı kontrol edilir sürekli, 15 dakika da bir şoföre acı kahve servisi yapılır. (ki şoför uyuyup yolcuları telef etmesin!)
    - otobüs yolcuları indirmeye başlar... muavin bagajları çıkarır, host güle güle der...
    ilgili şehrin otogarına gelindiğinde host çöpleri toplar, koltuklardaki ıvırı-zıvırı temizler, çantasını alır ve yorgun argın bir sonraki seyahatin stresiyle istirahat edeceği mekana gider...

    90'lı yılların sonunda yalan olmasın sanırım antalya da varan'a ait iki otobüs muavinleri tarafından kullanılmak suretiyle kafa kafaya çarpışmışlardır.
    (16.10.2006 21:58)

ağaoğlu inşaat

    parlamentosunda sözde ermeni soykırımı yasa tasarısı'nı oylayarak kabul eden fransa'yı ve boykot kampanyasına geniş çaplı katılım gösteren ilk şirkettir. şöyle ki;
    fransada kabul edilern sözde ermeni soykırımı ile ilgili tasarının ekonomik ilişkileri bozabileceği restinin lafta kalmadığını göstermek isteyen ağaoğlu Ä°nşaat, carrefoursa ile anlaşmasını bozdu. mycountry projesinde carrefoursa ile anlaşan ağaoğlu bu işbirliğine son verdi.ağaoğlu inşaat Ä°stanbul çekmeköy'de yaptığı 140 konak ve 131 villanın yer aldığı mycountry projesinde market açacak olan carrefoursa anlaşmasını iptal etti...

    ağaoğlu şirketler grubu
    1981 yılında konut ve villa inşaatlarıyla sektöre adım atmasından bugüne geçen 25 yılda, 1 milyon metrekareyi aşan yaşam alanları inşa etti.

    konuttan otele, sosyal klüpten tatil köyüne farklı türler ve konseptlerde yaşam alanları kurma yolunda ilerleyerek, 1998 yılında Â"myÂ" konseptli yaşam alanları kurmaya yöneldi ve misyonunu daha da belirginleştirdi.

    ağaoğlu; sağlam, özgün ve modern siteler kurarak Â"yaşam mimarıÂ" felsefesinin temelini atarken, hizmet ve kalite anlayışı ile çok kısa sürede türkiyeÂ'nin önde gelen konut ve turizm şirketleri arasında saygın bir yer elde etti. ağaoğlu, temel felsefesini yaşam biçimleri kurmak ve sunmak olarak belirlemiştir.
    http://www.agaoglu.com.tr
    (15.10.2006 20:27)

telsim

    uzanlar tarafından kurulan, türkiye'nin ikinci büyük gsm operatörüdür. ipliklerinin pazara çıkmasından sonra uzanlardan alınarak bir süre tmsf'nin yönettiği ve çıkarıldığı açık artırmada en yüksek teklif sahibi vodafone tarafından satın alınmıştır.

    sayısal veriler vikipedi'den alınmıştır.
    * telsim, mayıs 1994 tarihinde hizmete girdi.
    * telsim, 1998 yılında da ulaştırma bakanlığı ile 25 yıllık gsm lisans anlaşması imzaladı.
    * 2006 itibariyle telsim, 10 milyon aktif abonesi ile pazarın yaklaşık %25Â'ine sahiptir.
    * telsim, gprs, mms, mvs, pushtotalk gibi hizmetleri türkiye'de ilk, dünya'da ise ilklerden biri olarak hizmete sokmuştur.
    * türkiye'de nüfusu 10.000'den fazla olan yerleşim birimlerinden % 99.65'i, telsim'in kapsama alanındadır.
    * telsim'in ocak 2006 itibarıyle 169 ülkede 417 gsm, 44 ülkede 89 operatörle ise gprs dolaşım anlaşması bulunmaktadır.
    * telsim, 14 aralık 2005 tarihinde yapılan açık arttırmayla 4 milyar 350 milyon dolara vodafone'a satıldı ve 2 gün sonra da yunan intracom şirketi, telsimÂ'in yüzde 10 hissenin alınması için kendisine opsiyon tanındığını belirtti.
    (15.10.2006 14:08)

küçük rüzgar

    diyarımıza kazandırdığı kayda değer tanımlarından bildiğim ve ahh be abla, şu zirveye erken gelebilseydin dediğim, mesleklerimiz olmasa da alanlarımızın aynı olduğu vampirimizdir. bunun yanında ortak ilgi alanlarımızın, insanlarımızın ve mekanlarımızın olduğunu öğrenmekle mutlu olduğum insandır.
    az dikkatli bakarsanız kalbinin güzelliğini yüzünde görebilirsiniz, bu hal ona kimlerden bulaşmışsa tanımak, bilmek lazım, hakka-hukuka riayet eden, birşey söylemeden, yazmadan önce düşünüp tartan, bilmediğini bilecek ve bunu kendine itiraf edecek kalitede, bulunmadığı ortamlarda yokluğunu hissettirecek, kimde ne cevherler var, bilemezsiniz sözünün sağlamasıdır küçük rüzgar.
    anlam ve anlamanın ve özellikle de tasavvuf'un konu edildiği sohbetlerde rahatlıkla vaize vazifesini ifa edeceğine dair derin kanaat sahibiyim. batın ile zahir algıları açıktır, şerri hayra, hayrı şerre yormak ciddi bir birikim ister, bu birikim de zannımca kendisinde vardır. kolay iletişim kurabilen, kurulabilen, bir mevzu üzerine aynı frekanslar ya da aynı dil yakalandığında derinleşilebilecektir.
    tecrübesine binaen çok şey öğrenilebilecek, sık sık aynı ortamda bulunulması gereken, sohbetilyle sigaranın ve çayın daha da anlam kazanağı güzel insandır.
    (14.10.2006 23:18)

sayfa: 1...-5-6-7-8-9...-14

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.