kimlanbu

    konumlarımız yüzünden yüzyüze muhabbet edemesek de* gördüğüme, tanıştığıma çok sevindiğim abim...
    (26.03.2007 01:12)

agacsakal

    daha önceki zirvede tanışmış olmamıza rağmen son zirvede muhabbet etme şansını bulduğum vampirdir. ettiğimiz kısa sohbetten sonra bu iki zirve arasında hiç konuşmamış olmamızı ben çok büyük bir kayıp olarak görüyorum, inşallah bundan sonraki günlerde telafi ederiz.
    (25.03.2007 12:12)

recep tayyip erdoğan

    tbmm kayıtlarında milletvekili olarak adı geçen başbakandır. meclise girişi ise kanunlara uygundur, yerine geçtiği siirt milletvekili kendi rızasıyla istifa etmiştir. adının geçtiği yeri görmek için,

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.sonuc?donem=22&adi=&soyadi=erdo%F0an&il=S%DD%DDRT&parti=AK+Parti&kelime=

    edit: linkte büyük harfler bulunduğu için link çalışmamaktadır. www.tbmm.gov.tr ye girip, sol taraftaki milletvekilleri kısmında arama tuşuna basıp, başbakanımızın ismini yazarak tbmm kayıtlarında olduğunu görebilirsiniz.

    edit 2: bu entrynin yazılmasına sebep olan entry silinmiştir.
    (19.03.2007 02:24)

musa büyük

    bu sezon en fazla forma giyen oyunculardan biriydi. eskisi gibi olması çok zor olsa da inşallah en kısa zamanda iyileşir, ekmek yediği bu meslekten fazla uzak kalmaz. ayrıca ayağının kırıldığı an uche kadar olmasa da çok sakindi. çok üzücü bir durum bu olaydan sonra maçı filan izleyemedim zaten. geçmiş olsun.
    (12.03.2007 04:40)

güveçtekarides

    toplu linçten filan bahseden, kendi gibi düşünmeyenlere saygıszca davranmanın normal olduğunu düşünen beni yapmak istemediğim şeyleri yaptırmaya teşvik eden diyar kullanıcısı. ben de sevgili vladimir gibi bana her gelen artı veya eksi yorumu anında siliyorum. yanlız güveçtekaridesin şu yorumunu hiç silmeyeceğim, gülmek istedikçe bakacağım.

    "gerçekten çok salakça tanımların altına imza atıyorsun... parti adına hiç birşey yazmamışsın... şimdi bu yazdıklarımı kopyal ve gilgalada mesaj olarak gönder bence... kim konsept dışı bakalım? ama sen konsept içi olacaksın... ve ben diyardan atılacağım bu kesin... ben atılana kadar burda olcağım :))) komik adam... akp yalayıcısı :)))) ispiyoncu... :)))) "

    ne demek şimdi bu? sen bana küfür etsen sövsen ben seni birilerine şikayet etmeyecek miyim? senin yaptığın normal de benim yaptığım mı ispiyonculuk? burada karides ya bana gidip bu yorumu birilerine şikayet etmemem için gaz veriyor, ya da mantıklı düşünmekten aciz.

    bir de bir yazara başbakanın "vatan haini" dediğini yazmış, ve bunun bu kadar ucuz olmadığını, bu suçlamanın yapılamayacağını yazmış. eğer kendisi biraz tutarlı olsaydı daha 1 hafta önce bana vatan hainliği ile aynı anlama gelen "cumhuriyet düşmanı, sarık cübbe özleminde olan" suçlamasını yapmazdı. seninle aynı fikri paylaşmayan biri birini vatan haini ilan edince onun yaptığı yanlış oluyorda sen birini vatan haini ilan ettiğinde yaptığın doğru mu oluyor diye sormak istiyorum ama anlamayacağını bildiğimden sormuyorum.

    son birşey daha, bir tanımında bu kişi yıldız içinde "bu konuda yorum yapma istersen mrty yazmış" bende kendisini gayet nazik şekilde, "konsept içinde olduğu sürece yorum yapma hakkım var lütfen bu yıldızını sil" yazdım. kendisi de benim yazıma cevaben "lordlara yalakalık yap sildir" yazmış. diyara ve diyardakilere bakışını anlayın artık.

    (28.02.2007 11:37)

epitaph

    aklı başında, vatanına milletine değer veren, bu konuda da elinden geleni ardına koymayacağını bildiğim, bana her daim sabrı tavsiye eden benim de çoğu kez hayal kırıklığına uğrattığım dostum.
    (28.02.2007 11:27)

vatan haini

    bir kişiye kolay kolay söylenemeyecek bir laftır, bu lafı kullananların bu lafın ne demek olduğunu iyice idrak edip öyle kullanması gerekir.
    ayrıca, hiç kimsenin birisini vatan hainliği ile eş değerde olan cumhuriyet düşmanlığı ile suçlamaya* hakkı yoktur. özellikle böyle bir suçlamada bulunduktan sonra karşı görüşte olduğu bir kişinin bu lafı başkasına karşı kullanmasından rahatsız olup, bıdı bıdı konuşmaya hiç hakkı yoktur. *
    (27.02.2007 09:34)

megaron

    çok koyu bir fenerbahçe taraftarı*, diyarımıza güzel tanımlar kazandıran bir vampirimiz. futbolla ilgili yaptığı mantıklı ve doğru yorumlarıyla takdirimi kazanmıştır. aynen devam etmesi dileğimdir.
    (27.02.2007 08:38)

adalet ve kalkınma partisi

    bazı kişileri* her konuda, her başlıkta eleştireceğiz laf dokunduracağız diye komik duruma düşüren partidir. daha 1 dakika önce güldürdüler beni sağolsunlar. **
    (26.02.2007 14:35)

sen hala mezun olamadın mı

    hem okuyup hem çalışıyorsanız, biraz da girişimci biriyseniz bu soru çok canınızı yakmaz. en azından "yaşıtlarımdan 3 sene daha fazla tecrübem olcacak, ben daha avantajlıyım" dersiniz, hem karşınızdakini hem de kendinizi kandırırsınız. yine de bu durum moralinizin bozulmasına, umutsuzluğa düşmenize engel olmaz.
    (26.02.2007 10:30)

tuncay özkan

    "türkiye cumhuriyeti başbakanlığı'na duyduğum derin saygı ile"
    tuncay özkan ı sevmem
    sünnet düğününden biriktirdiği 17 milyon dolar ile kanal kurması aklıma mantığıma ters
    biriktirdiğine inananların da objektif olduklarına inanmam
    ama sadece lafta da olsa türkiye cumhuriyeti başbakanlığı'na saygı duyduğunu yazmış.
    recep tayyip erdoğan beyi sevmeyebilirsiniz. ama saygı duymak zorundasınız. çünkü o "türkiye cumhuriyeti başbakanlığı"nı yapan şahıs.
    eleştirin, beğenmeyin ama saygı duyun.
    anlaması gereken insanlar yine bunu anlamayacak ama olsun.
    (26.02.2007 04:40)

vampircik sözlük

    internetten gazete okurken, köşe yazarlarının yazısının altında artı veya eksi butonu aramama sebep olan sözlüktür. bir de nasıl yorum yapsam diye düşünüyorum*
    (26.02.2007 01:37)

adalet ve kalkınma partisi

    kürt liderler ile görüşeceği için bu partiyi suçlayanların, aşağıdaki haberde yer alan yazıyı okuduktan sonra aynı suçlamaları tsk ya ve ahmet necdet sezer beyefendi ye de yöneltip yöneltmeyeceklerini bana merak ettiren partidir. zira mgk da cumhurbaşkanı, ordu ve hükümetin kürt liderleriyle görüşme de konsensüs sağladığını öğrenmiş olduk. ****

    http://www.nethaber.com/newsdetails.aspx?id=13059
    (24.02.2007 03:50)

bravo çok iyi düşünmüşsün

    günümüzde yapılan bir işi beğenmemek, yapılanla alay etmek amacında da kullanılmaktadır.
    (23.02.2007 07:26)

bravo çok iyi düşünmüşsün

    birisini takdir etmek, onore etmek için kullanılan çok sevdiğim söz öbeği.
    (23.02.2007 07:22)

sayfa: 1...-28-29-30-31-32...-34

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.