bekaret

    gittikçe önemsizleşmesi zaten yeterince yozlaşmış olan ülkemizin daha da yozlaşacağına dair acı bir işarettir. bekarete önem vermeyen kişilerin kız kardeşlerinin sevdiği biriyle kendi rızası ile beraber olmasına yaklaşımlarını merak etmekteyim. ****
    (10.10.2006 11:55)

son osmanlılar

    kimilerinin vatanlarını mücevherlerle ve paralarla terk ettiğini zannettikleri insanlar. mezarlık bekçisi olup, kapı kapı dolaşıp sabun satıp geçimlerini sağlamaya çalışan, ülkeyi terkederken yanlarına bir çöp dahi almayan, hakettiklerini yurtlarında bırakmış asaletli insanlar. öyleki vahdettin'in borçlarından dolayı naaşına bile haciz konmuştur.
    (04.10.2006 07:59)

anarsi nerede anarsist orada

    ilk başta fikirlerinin bana yakınlığıyla dikkatimi çeken, entrylerini irdeledikçe aynı okulda dirsek çürüttüğümüzü farkettiğim, konuştukça dünyanın ne kadar küçük olduğunu anladığım, çalışkan*, zeki** vampire.
    (28.09.2006 12:37)

selimiye camii

    mimar sinan'ın ustalık eseri. 1575 yılında 2. selim adına yapılmıştır. mimar sinan selimiye camiinde inşaa ettiği her bir minarede şerefelere çıkan üç merdiven yapmıştır. bu merdivenler sarmal şeklinde yukarıya doğru çıkar. birinci merdivenden çıkan birinci ve üçüncü şerefeye, ikinci merdivenden çıkan yalnız ikinci ve üçüncü şerefeye, üçüncü merdivenden çıkan da doğrudan üçüncü şerefeye ulaşır. bu merdivenlerden aynı anda çıkmaya başlayacak üç kisi yukarıya varıncaya kadar birbirini göremez. ters lale motifinin de orada olma sebebi, bu caminin yerinde yaşlı ve aksi bir kadına ait bir lale bahçesinin bulunmasıdır. 2. selim rüyasında hz. muhamed'in camiiyi yaptırmak için o bahçeyi göstermesinden, camiiyi o bölgede inşaa etmek istemiştir fakat kadın ilk başlarda bahçeyi vermemiştir. sonra bir şart ile bahçeyi vermeyi kabul eder. o da camiide bir gül motifinin bulunmasıdır. mimar sinan da kadının inatçılığından laleyi ters bir şekilde işler. burada asıl benim dikkatimi çeken şey tek sözüyle cihanı titreten osmanlı hükumdarının o bahçeyi almak için uzun zaman beklemesidir ki bu da osmanlı adaletini bir kez daha gösterir.

    içerisindeki ters lale motifiyle, kubbesinin ihtişamıyla ve mimarisiyle bu cami beni kendine aşık eden belki de tek yapıttır ki sık sık hem bir kahvaltı etmek, hem dostlarla güzel şeyler paylaşmak amacıyla sabah namazına istanbul'dan edirne'ye gideriz. buradaki huzuru başka hiç bir yerde kolay kolay yakalayamam.
    (25.09.2006 15:26)

brighton

    her ağustos ayında dünyanın en büyük ikinci gay festivalinin yapıldığı ve festival için binlerce gayin akın ettiği ingiltere'nin güneyinde yer alan, sembolünün martı olduğu turistik şehir. dil kurslarının bolluğundan ve diğer bölgelere göre iklimin daha yumuşak olmasından dolayı ingilizce öğrenmek isteyen öğrenciler tarafından işgal edilmiştir.yeni trenlerden sonra londraya 45 dakikada gidilebilir.

    sahilde yaklaşık 500 metrelik bir iskele vardır ve bu iskelenin üzerinde bulunan brighton pier'de kumarhanede her türlü kumarı oynayabilir, eğlence merkezinde saatler harcayabilirsiniz.

    komşu kasaba hove ile birleşip şehir olduktan sonra ismi brighton&hove olarak değişmiştir.
    (27.08.2006 21:44)

sayfa: 1...-32-33-34

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.