ralli

    homologasyon fişine sahip araç, alet, tulum, kask, yangın söndürücüsü, koltuksuz, tomsfed'den alacağınız belgesiz katılamayacağınız spor dalı. normal etap içerisinde trafik polislerinin ceza kesme hakkı bulunmaktadır. araçların motorlarına ve cinslerine göre sınıf ve gruplar vardır. aracınızın uygun olduğu grup ve sınıfta yarışırsınız. asıl önemli olan etap içerisinde hızlı gitmek değil * , güvenli ve temkinli gitmektir. bir kere tadılması vazgeçilememesi için yeterli bir sebeptir. ne yazık ki şartlar ülkemizde yaygınlaşmasını engellemektedir. *
    (12.06.2008 17:06)

allah diyen karga

turko

turko

    ilk izlediğimde, o kadar dev aksiyonu gördükten sonra kapıdan ilk sabrinin çıkmasıyla kahkaha atmamın bir olduğu reklam olmuştur. bari servet'i filan koysalarmış en öne.
    (12.06.2008 16:39)

maça papazı

    diyarın iyi vampirlerinden.
    (12.06.2008 13:52)

mustafa kocabey

    galatasaray alt yapısından yetişen, kocaelispor, çanakkale dardanelspor, yozgatspor, şekerspor, beylerbeyispor, zeytinburnuspor, kayserispor, samsunspor, manisaspor gibi birçok takının formasını giyen, papin lakaplı, bu sezon beylerbeyispor'u şampiyon yapan * 1974 doğumlu futbolcu.
    (12.06.2008 12:42)

algida magnum bademli

    bademe alarjisi olanlara çok büyük bir şey kaybettiren dondurmadır.**
    (12.06.2008 12:35)

yabancı manda altında daha özgür olabilirdik

tsi

    türkiye saati ile nin kısaltması.
    (12.06.2008 12:24)

atatürk ü sevmeme hakkı

    ne kadar uyuz olsak da, ulan humeyni atatürk'ten fazla sevilir mi desek de* kabul etmemiz gereken bir haktır. bir insanın başka bir insan hakkındaki düşüncelerine kimsenin karışma hakkı yoktur.
    (bkz: humeyni yi seviyorum ataturk u sevmiyorum) bu beyanatı veren insana ybsg çay koy diyebiliriz, git tarih oku kurtuluş savaşına bak diyebiliriz. ama atatürkü sevmek zorundasın diyemeyiz.
    (12.06.2008 12:09)

humeyni yi seviyorum atatürk ü sevmiyorum

    o programda bu beyanatı veren bayanın başı açık olsaydı, verdiği bu beyanat bütün açıklara mal edilir miydi acaba diye sorduran söz.
    (12.06.2008 12:00)

emniyet kemerini takmamayı karizma zannetmek

    yola tükürmeyi karizma zanneden bıçkın delikanlılarla aynı kafa yapısındaki insanlardır. mazeretleri de "yaw çok sıkıyo be hacı, gerek yok hem, ben rahat adamım" olur. 80le kendi şeridinde giderken arkandan 160la biri sana girdiğinde, kafa kafaya bi çarpışmada veya arkadan başka bir araca çarptığında takılı olmayan kemer yüzünden açılmayan airbag'e camdan fırlarken el sallamanın karizma üstündeki olumlu etkisinden habersiz insanlardır.
    (12.06.2008 11:57)

11 haziran 2008 isviçre türkiye maçı

    kaybedersek fatih terim kovulacak yoksa 2 sene daha başımızda kalacak diye bir anket yapılsa çıkacak sonucu merak ettiğim, fatih terim'in yine ders almadığı ders verdiği* maç olacaktır. koskoca milli takımın egosuna yenilen birinin elinde olması da ayrı bir konudur. umarım yanılırım.
    (11.06.2008 20:18)

lancia delta

babayla balık tutmaya gitmek

    önemli olan babayla vakit geçirebilmek, vakit geçirebilecek bir babanın olması, olan babanın beraber vakit geçirmeye istekli olmasıdır. yoksa balık tutulmuş, film izlenmiş önemli değildir. genellikle erkek çocuklarla yapıldığı zaman amacına uygun olur. babanın yaşı ilerlemiş ve bir hastalık geçirmiş olsa da siz seviyorsunuz diye sizinle carting yapması, tesadüfen karşılaşılan tem otoyolunda eve kadar sizinle kapışması,* beraber izlenen her milli maçta isviçre milli maçındaki tribünlerin babaya yaptığı tezahüratı anlatması*, babam ve oğlumu yanınızda izlerken ağlaması ve size sarılması hayattaki hiç bir şeye değişilmez. babanızın kıymetini bilin. *
    (10.06.2008 10:39)

sayfa: 1-2-3-4...-34

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.