fatih terim

    türk futbolunda bize ilkleri yaşatmş, fenerlisi beşiktaşlısı trabzonsporlusunu uefa kupasıyla sokaklara dökmüş, 4 sene üst üste şampiyon olmuş "zamanının" iyi teknik direktörüdür.
    ne zamanki futbolcular vatan millet sakarya olayı ile yürütemeyecek kadar profesyonelliğe başlamış, işin içerisine italan yaka gömlekler girmiş, ben ders almam ders veririm mantığına bürünmüş, sevgili imparatore egosundan konuşamayacak hale geliş ağz burun oynatmaktan tek söylediği anlaşılamayacak dereceye gelmiştir, o zaman sinyor terim bitmiştir.
    kendisiyle oturup sohbet etmedim, tanımam etmem. buna rağmen dünya üzeride en antipatik gelen insanlar listemde kendisini no.1e koyarım. sağolsun kendisi türk milletinin bile sempati duyamadığı bir milli takım oluşturmuştur.
    teknik açıdan düşünürsek, 7 haziran 2008 turkiye portekiz macinda ilerde iyi işler yapmayı deneyen mevlüt erdinçi oyundan çıkartıp yerine genç yetenek!! sabri sarıalioğlunu sağ bek veya sağ açık olarak değil, sağ iç olarak oyuna almış, futboldan ne kadar anladığını göstermiştir. mehmet topuz gibi bir adamı almadı kadroya dolaysıyla oynatamıyor, yıldırayı çıkarttı o da yok, bari o mevkii için gökdenizi düşünseydi. 90 dakika ayakta duramayan bir tuncay şanlıya nasıl tahammül etti anlamak mümkün değil, arda niye oyuna girmedi, forvete top gelmiyorken, orta sahamız dökülüyorken semih şentürkü oyuna almak ne demek? vs vs..
    evet milletçe her şee itiraz eden futbol alimleri insanlarız. ama bunları görmek için alim olmaya filan gerek yok. fatih terim 7 haziran 2008 turkiye portekiz macinı kendi egoları yüzünden katletmiştir, bizi dünyaya rezil rüsva etmiştir. kendisine anlayacağı dilden şu soruyu sormak isterim,

    sinyor imparotore, when you look at the tabele, what did you see? is this football are you technic director?
    (08.06.2008 22:33)

inege tecavuz

    henüz müslümanlıkla-dinle ilişkilendirilmediğini görüp şaştığım durum. bu konunun başörtü-kızlık zarı-zina konularına bağlanmamasını hayretle karşılıyorum.
    (08.06.2008 22:16)

e mail

    artık e-posta dan daha fazla türkçe gelen kelime.
    (04.06.2008 09:42)

sen busun işte

    baş parmak işaret parmağıyla birleştirilip yuvarlak yapılarak söylenirse bu laf kavga filan çıkar allah korusun. *
    (30.05.2008 20:05)

çeliğe su vermek

    arçelik'in çelik'iyse söz konusu kişi dikkat etmek gerekir, paslanmasın gariban
    (28.05.2008 12:12)

baba

    zamanın sürekli haklı çıkarttığı kişi..
    (28.05.2008 12:09)

tuvalette kilitli kalmak

    insanı tuvalate cep telefonuyla girmek zorunda bırakan korku. *
    (26.05.2008 17:39)

ateiste acımak

    sabah akşam hiç durmadan yaptığım şey. yukarda anlatılmış aslında işin özü ama bir de kendimden örnek vererek ben açıklamaya çalışıyım durumu.
    6 senedir sevdiğim bir atesit arkadaşım var. bu arkadaşım 6 senedir gayet iyi anlaştığım, beraber vakit geçirdiğim, gezdiğim tozduğum eğlendiğim dertleştiğim çokca sevdiğim iyi birisi. inandığım şeyin kesinlikle doğru olduğunan inanan ben -mrty-, bu arkadaşımın da doğru yola girmesini yani kendimce iyiliğini istiyorum. bunun için dua ediyorum. her ne kadar bu konu artık aramazda geçmese de en büyük temennilerimden birini oluşturuyor bu durum.
    şimdi ben, sevdiğim bir arkadaşımın yanlış yolda olduğunu düşünüp üzüldüğüm için aşağılık bir insan mıyım? veya o, yanlış bir yolda olduğumu düşünüp üzüldüğü için aşağılık bir insan mı?

    (bkz: müslümana acımak)
    (26.05.2008 17:13)

closer

    filmin başındaki natalie portman'a aşık olmayan kaç erkek vardır acaba diye sordurtan, sahne geçişlerinin kısıtlı sinema bilgimle çok beğendiğim oyuncuların -özellikle jude law'ın mükemmel ingiliz aksanıyla- döktürdüğü film. *


    --! spoiler !--
    - i don't love you anymore.
    - since when?
    - now. just now.

    ---


    dan- didn't fancy my sandwiches?
    alice- i don't eat fish
    d- why not?
    a- fish piss in the sea
    d- so do children
    a- i don't eat children either
    --! spoiler !--



    (24.05.2008 11:41)

alfa romeo 147

    bir gün evinizin garajındaysa diğer gün mutlaka serviste olan araba. insana yeter ulan başlarım böyle aşkın ızdırabına dedirtir ama yine de kendinden vazgeçirmez. *
    (24.05.2008 11:20)

gül ki

    ferhat göçer'in yeni kasedindeki güzel şarkısı. bahar sarhoşluğunda dinlenmesi keyif veren neşeli şarkılardan biri.

    bu sabah yerini kimler almış
    diye düşündüm kalktığımda
    hiçbiri seni hiçbiri beni hiçbiri bizi anlamamış
    bu sabah telefonu hiç açmadım
    çaldı durdu aldırmadım
    hiçbir şey seni, seni düşünmemi engellemez ben anladım
    bu sabahhhhhh

    gül ki sevgilim gül ki gözlerin
    solmasın sakın aşk çiçeğim
    gel biraz bana gel biraz daha
    arşa çıksın nağmelerim

    bu sabah adını boş kağıtlara yazdım astım duvarlara
    ben bir tek seni eski günleri
    özledim canım anlasana
    bu sabah yatağın boş kısmını resimlerinle süsledim
    gördün halimi anla derdimi
    ne olur dön çok özledim
    bu sabahhhhhh
    (24.05.2008 11:11)

kedinin sürekli miyavlaması

    kedinin sürekli havlamasından daha normal olan durum.
    (24.05.2008 11:06)

sivasspor

    herşeyi çok bilen futbol ulemalarının hala maç sattığını düşündükleri turkcell super lig 2007-2008 sezonunun en fazla dikkat çeken takımıdır sivasspor. lig ikinicisi takımın teknik direktörüsün, gazetelerde her gün manşet oluyosun, anadolu'dan bir şampiyon çıkartsan belki efsane olacaksın, kariyerinde dev bir adım atacaksın ama belki de şampiyonluğun en önemli maçında eski takımın fenerbahçe diye gidip fenerbahçe'ye kendi sahanda yeniliyorsun öyle mi? hımmm ilginç.
    bu takım kendi sahasında gs'ye 5-3, bjk'ye 2-1 yenildi. bu takımlara yatmadı da fenerbahçe'ye yattı yani? bu iddiayı ortaya atanların ne düşündüğünü çok merak ediyorum gerçekten, sivasspor o hafta yedek kadrosuyla mı çıktı? her zamankinden farklı bir taktikle mi çıktı? yoksa bülent uygun maçtan önce soyunma odasında takıma yenilme talimatı mı verdi? adamlar şampiyonluğu kovalarken çok da umrundaydı eski takımı.

    komplo teorilerini seven bir milletiz. tıpkı bülent uygun'un beşiktaş karşısında ilk 10 dakikada 4 gol yiyen manisasporlu futbolcuları solaryuma takılıp manita peşinde koşmakla suçlaması gibi.
    *
    (12.05.2008 22:53)

galatasaray

    beşiktaşımızın her sene ligden erken kopması yüzünden ligin son haftalarında sürekli desteklemek zorunda kaldığımız * 2007-2008 turkcell super lig şampiyonu.

    ilk 5 hafta seyircisiz oynama cezasına, linderoth, ayhan, lincoln gibi önemli oyuncalarının uzun süreli sakatlıklarına, son 7 haftayı teknik direktörsüz geçirmelerine rağmen * 6 puan farkla şampiyon olmaları takdir edilecek bir durum. servet başta olmak üzere bütün futbolcuları, cevat güler hocayı ve galatsaray taraftarını tebrik ederim.
    (10.05.2008 21:52)

sirma sacli pastirma

    44 yıl önce yarın, kar fırtınasının bütün şehri etkisine aldığı, gözgözü görmeyen bir gece hastane önünde bir adam elindeki...
    yok ya bu olmadı,
    36 yıl önce bugün, temmuz sıcağının insanları bunalttığı, yılın en uzun günlerinin birinde, terden vıcık vıcık olmuş bir adam elindeki...
    eheh bu da olmadı galiba,
    tahminen 30 yıl önce dün, kuş seslerinin ovalara yayıldığı, sevgi pıtırcıklarının çiçek açtığı, güneşli, güzel bir nisan gününde veya gecesinde, amy winehouse'dan rehab şarkısı fonda duyulurken bir insanoğlu arz- ı endam etmiş, hastane önünde elinde sigarasıyla bekleyen adam, o insanoğlunun kulağına ezan okuduktan sonra 3 kez "sırma saçlı pastırma" diye fısıldamıştı.
    o insanoğlu büyüdü, serpildi, güzelleşti, döküldü* 30küsür sene sonra d.gününü gitti bi yerlerde kutladı *, kop kop yaptı utanmadan bir de beni arayıp kıskandırmaya çalıştı. yer miyim bu numaraları ben ssp? *
    uzun lafın kısası, iyi ki doğdu, iyi ki vampircik sözlük'e geldi, iyi ki bana msj attı, iyi ki bu işler msjla olmaz ssp karma ver bana karmaaaa dedim, iyi ki karma verdi ve tanıştık. sonra iyi ki msnine ekledi, iyi ki ben kayserideyken görüşemedik de benim gibi bi şişkoya mantı ısmarlamak zorunda kalmadı*, iyi ki güzel sohbetiyle, tavsiyeleriyle, samimiyetiyle hayatımda bir önem arz etmeye başladı, hayatında bana özel bir yer verdi abim oldu. hatta abimiz oldu. ama pastadan ve pastadan çıkan o güzel hatundan bana bir dilim ayrımadı çok ayıp etti.
    abi kazmayım biliyorsun. seni seviyoruz onu da biliyorsun. iyi ki doğdun, doğumgünün kutlu olsun..

    p.s: d.günümü bir gün önceden yazmıştın, ben de bir gün sonradan yazıyorum ki ikimizin aritmetik ortalaması doğru sonucu versin. yoksa msj attım daha ilk dakikalardan biliyorsun *
    (07.04.2008 10:12)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-34

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.