geniş zamanlar

    şahane bir dizi, ben de zuhal olcay için izlemeye başlayanlardanım ancak izledikçe oyuncular değil dizinin kendisi beni cezbetti. seyretmeye başlarken, ayşe kulin'in kitabından uyarlanan diğer diziyi referans almayarak isabetli bir karar vermişim.
    ayrıca o ahmet denen züppenin gözünü patlatmak çok zevkli olurdu.hala hiç kimsenin yapmamış olması ne kadar elem verici
    (03.04.2007 02:47)

mehdi zana

    diyarbakır eski belediye başkanı. 'kürtçülük' yüzünden uzun süre hapis yatmıştır. isveç'te yaşayan mehdi zana yakın zamanda yeniden diyarbakır'a yerleşmiştir. leyla zana'nın eşidir.
    hazret bu aralar gündemden düştüğünü farketti ki arka arkaya açıklamalar yapıyor. geçenlerde tempo dergisine kürtler müslüman olunca kaybettiler deyip tepki görünce ben de müslümanım dedelerim silvan şeyhlerindendir manevrası yapmıştı. şimdi ise aksiyon dergisine verdiği röportajda kürtlerin silah zoru ile müslüman olduklarını söylemiş. bekliyoruz çevreden tepki görünce bu sefer nasıl bir manevra yapacak.
    (03.04.2007 01:37)

kirlenmek güzeldir

    hani bir tabi vardır " ya hiç ............................ yapmamış (bilmiyor, görmemiş) ya da hiç dayak yememiş " diye bu reklamı yapanlar için geçerli.
    (03.04.2007 01:15)

ülker albeni

    şahane birşey .insanın yedikçe yiyesi geliyor.daha paketi açarken biteceği anı düşünen insanı hüzne garkediyor
    (02.04.2007 02:09)

yalnızlık

    bazen kafa dinlemektir. herkesten ve herşeyden uzak olmak istemektir.özellikle günlük hayhuy içinde uzun zamandır beri kendini dinlemeye fırsat bulamamış bünye için ilaç gibidir. evde bir fincan çay ile elde kumanda tv yi yada uzun zamandır ihmal ettiğin kitapları dergileri karıştırmak, birini ele alıp okumak ve o arada uyuyakalmaktır. evi temizleyeyim diye başlayıp kıyıda köşede kalmış fotoğraflara ve eski mektuplara dalıp saatlerini geçirmek ve aklın başına geldiğinde hala dağınık bir ev geçen zamanın elinde kaldığını görmektir. sık sık arzu ettiğim ancak çok seyrek kavuşabildiğim huzur dolu anlar. bazen geçmişe dalmak eksiklerini ve şu andaki aklınla asla yapmayacaklarını hatırlamak bazen de geleceğini düşünmektir.
    bir de kalabalıklar içinde yalnızlık vardır ki en kötüsü konuşup gülerken, kalabalıklar içinde bile kendini yapayalnız küçük bir çocuk gibi korunmasız hissetmek ne berbat bir duygudur.o anlarda kendini iyi hissettirecek seni sarıp koruyacak birine ihtiyaç duyarsın ama onu bulana kadar da samanlıkta kutu kutu iğne bulursun
    (29.03.2007 06:49)

şaşıfelek çıkmazı

    zamanında hiç aksatmadan izlediğimiz, çok iyi oyuncuları bünyesinde barındıran şahane dizi. ancak yarım bıraktılar sonunu getirmediler.
    (28.03.2007 02:46)

çağdaş eğitim vakfı

    insanları kıyafete göre değerlendirmenin asıl yobazlık olduğunu hala anlayamamış bir vakıf. tuzu kuru, vakti bol ve "çağdaş" olduğunu iddaa eden bu insanların asıl amaçlarının burs vermek değil, insanları fişlemede bçg'ye yardımcı olmak olduğunu düşünüyorum. aslında düşünmek istemiyorum ama icraatlarının bir kısmı basına düştükçe böyle bir imaj uyandırıyorlar.
    (28.03.2007 02:24)

yaprak sarması

    ne kadar ince ve uzun olursa o kadar makbuldür. tabii bunun için yaprağın uygun olması gerekir ki onu bulmak çok zor . bir tencereyi 2-3 saatte sararsın, 20 dakikada tencerenini dibini görürsün ve ben bunun için mi uğraştım diye eyvahlanırsın. etrafımda ki insanların sarmada tarçını sevmediklerini tespit etmişimdir, sırf bu yüzden bol tarçınlı yapıp sadece kendim yemeyi düşünürüm ama onlara da kıyamam
    (23.03.2007 02:33)

adnan menderes

    bilinenin tersine, sanayinin gelişimine menderes değil inönü daha fazla set çekmiştir. en basiti nuri killigil ve nuri demirağ'ın başına gelenler bunun göstergesidir. uçak ve silah imalathaneleri olan bu iki kişi inönü'nün gadrine uğramışlardır.

    o yıllarda dünyada oluşmaya başlayan kutuplaşmada bir tarafa yakınlaşmak normaldi. normal olmayan o zamanın şartlarını, seçimi nelerin belirlediği bilmeden bugün yaptığımız yorumlardır.

    ayrıca, seçimle işbaşına gelen bir hükümetin darbeyle yıkılmasını ve 3 kişinin asılmasını normal karşılayan, hatta bugünlerde de aynı şeyleri bekleyenlerin olması esef verici.

    adnan menderes mükemmel olmayabilir ancak darbe sonrası açılan davaların abesliği bile darbecilerin yaptıklarından o kadar emin olmadıklarının kanıtıdır. ortada ciddi bir suç olsa idi eminim tüm kabineyi tereddüt etmeden asarlardı.

    son olarak ben bu olaylar da en çok ethem menderes' in rolünü merak ediyorum .menderes sevgisinden soyadını değiştiren ve en yakınında olan ethem menderes'in olaylardan çok çabuk sıyrıldığını düşünüyorum
    (20.03.2007 03:58)

istatistik

    istatistik, yanlış rakamların doğru olarak toplanmasıdır.
    (19.03.2007 06:52)

deniz baykal

    halk oyu ile, sandıkla iktidara gelmesi nerdeyse mümkün olmayan, bunun farkında olduğu için de hem sağa sola saldıran hem de sürekli olarak askere yeşil ışık yakan ana muhalefet liderimiz. hatta yaktığı ışık o kadar yeşil ki gözlerimizi alıyor.

    muhalefeti ne kadar kötü yaptığını bilen cumhurbaşkanımız, yeter artık diyerek o konuya da kendisi el atmıştır.
    (19.03.2007 01:31)

fatma aliye hanım

    fatma aliye hanımın hayatının anlatıldığı "fatma aliye: uzak ülke " adlı kitap fatma barbarasoğlu tarafından timaş yayınlarından çıkarılmıştır.
    (16.03.2007 08:54)

yeni şafak

    sevgililer günü eki, kendi yazarları tarafından köşelerinde eleştirilmiş gazete bu arada bir çok yazarından bahsedilmiş ama fatma barbarasoğlu 'da takip edilmesi gereken yazarlarındandır.
    (16.03.2007 08:48)

kimse bilmez

    önce zuhal olcay' dan dinlediğim, ancak kesinlikle mehmet güreli' nin çok daha güzel seslendirdiği parça . hatırla sevgiliye de çok yakışıyor
    (16.03.2007 08:37)

israil

    almanya katolik birliğinden bir grup ramallah' ta yaptıkları incelemeler sonucunda; yapılanların hayvanlara bile yapılamayacağını söylemişler. ( gerçi hahambaşıları da yakın zamanda arapların hayvanlardan değersiz olduğunu söylemiştir )
    israil yetkilileri buna tepki göstererek holokostun unutulmaması gerektiğini hatırlatmışlar.söyleyen ahmedinecat, hamas veya islamicihat dışında biri olunca şaşırdılar tabii.
    holokost unutulmamalıdır.ancak israil, bana bunu yaptılar karşılığında ben de araplara istediğimi yaparım diyerek tam bir devlet terörü uygulamaktadır.
    (16.03.2007 03:31)

sayfa: 1...-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.