nip tuck

    ekranların tartışmasız en sert dizisidir. senaryosu, oyunculukları ki özellikle bayan oyuncuların ustalıklarının konuşturduğu sirkte söyleyemediğimiz ya da söylemeye cesaret edemediğimiz şeyler anlatılıp gözümüzün içine sokuluyor. ameliyatlar dahil her şey o kadar gerçekçi ki dizinin büyüsüne kapılmamak imkansız. her türlü ruh halini yansıtan müziklerden karakterlerin kişisel özelliklerinin derinine inmeye sebep olan olay örgüsüne kadar tamamiyle televizyonun yüz akı bir seyirlik. 2005 en iyi tv serisi drama dalında altın küre kazandığını belirtmeden geçmeyelim. her saniyesini hafızama kazıyarak izlediğim ve famke janssen a her sahnede tekrar tekrar aşık olduğum 2. sezon kesinlikle kaçırılmamalı dikkatle izlenmelidir. audrey hepburn edası ve görüntüsüyle sezona veda ediş sahnesi vardır ki dizinin kült sahnelerinden biri olmaya aday olacak cinstendir. televizyon kolay tüketim aracı olmasına rağmen takdir edilmesi gereken ve sadece tüketim malzemesi olmayan işleri karşımıza çıkartıp bizleri şaşırtmaya devam ediyor. popüler kültür istenirse sanat için önemli bir gösterge olabiliyor sanırım.
    tv yapımı göğüs kabartan seyirlikler için;
    (bkz: the simpsons),
    (bkz: angels in america),
    (bkz: six feet under),
    (bkz: oz),
    (bkz: the sopranos),
    (bkz: sex and the city),
    (bkz: ally mcbeal)...

    uzarrr giderrr

    saymakla bitmez

    uzarrr giderr
    (29.07.2007 04:24)

par

    özelikle tiyatrolarda oldukça sık kullanılan spotlara göre daha hafif ışığı yayan ve çeşitli filitrelerle kullanılan lambalardır. bir kaç tanesi bir arada kullanılır, dar spotlar ya da geniş spotlardan daha dağınık yansıtırlar ışığı. (bkz: parabolic aluminized reflector ).
    (28.07.2007 21:28)

shooter

    mark wahlberg ün başrolde olduğu allahım ben nereye düştüm böyle filmlerinden yeni bir tanesi. ne çok tetikçi merakımız varmış bu sene her yerden bir tane çıkıyor mübarek. böyle filmlerden haz etmediğim için ön yargılı olarak izlemeye başladım filmi. tabi tavsiyeler falan derken komployu görünce aa ilginç olmaya başladı dedim film için. lakin aşırı derecede sıradan, kurmaca ötesi ve inandırıcılıktan uzak bir film izlediğim duygusuyla yolculadım tetikçimizi. aksiyon filmlerinin en klişe sahnesi olan o meşhur sahnede; arkada koca bir patlama olur ve kahramanımız karizmatik bir şekilde yürümeye devam eder. bu sahnelere bayılıyorum tıpkı kız tavlamaya çalışan adamların karizmatik olma adına attığı bakışlara benziyor; komik valla. bu karizmayı ergenlik çağındaki çocuklar yer ancak herhalde. kısacası oyunculara yazık olmuş bayan oyuncusu kate mara dahi daha önce oldukça önemli yapımlarda yer almış ( (bkz: brokeback mountain), (bkz: 24), (bkz: nip/tuck)...), yazık.

    mark wahlberg ü boogie nights filminde görünüz efendim.
    (28.07.2007 20:52)

eser kıvamında tanım

    bunu başarabilecek yazarlar mevcut olsada ben onlardan olmadığım ve beklentileri karşılamak gibi bir derdim hiçbir zaman olmadığı için haklısınız diyerek geçtiğim yazıdır. eserleri okumayı seviyorum ama eser tadında bir yazı yazabilirmiyim, sanmıyorum. beklentiye karşılık veren vampirlerin yazılarını hayranlıkla okumaktayım.
    (28.07.2007 17:20)

vampirler kan veriyor

    asla katılamayacağım toplatıdır. iğne fobisi yüzünden hastalıktan gebersemde kan vermemek konusunda ısrarcı olurum, acile gidersem doktorla pazarlık yaparı, iğne yazarsa kullanmam diye tehdit ederim. allah hepimizi iğnenin şerrinden korusun. başkasına yapıldığında dahi bakamıyorum fena bişey.
    (28.07.2007 16:54)

güzel ve dahi

    erken finalle yayından kaldırılacak program. abarttınız yahu allah o rtüğü nasıl biliyorsa öyle yapsın demek geçiyor içimden. yahu yayından kaldırılacak neyi var haberlerde gördüğüm kadarıyla şok bir karar gibi görüyorum şu an. bitmeden mutlaka izlemeliyim.
    (28.07.2007 02:16)

o dünyada

    şebnem ferah yorumuyla türkçeleştirilmiş şarkıdır. dünyada küçük deniz kızı parçası olarak yorumlanmış bu şarkı, pek hatırlanmasa dahi küçük deniz kızı nın dünyasını çok güzel yansıtır. eee şebnem ferah söyleyince sadece çizgi film şarkısı olmaktan çıkar uzun zaman sonra yeniden hatırlayacağımız bir parçaya dönüşür.

    istediğine sor, kimse bilmiyor
    işte hazinem, kimse inanmıyor
    bunları bir görseler, yok, anlamazlar ki...
    asla bilmedim, bu şeyler nedir,
    ama onlar benim hazinem
    gerçekler bunlar değil aslında
    isterdim o insanlarla eğlenmeyi, onunla dansetmeyi
    gezerler kumda....peki ya biz??
    gidilmez yüzgeçle uzağa, gerekir ayaklar yürümek için
    bir de o şey var ya...neydi o kelime?sokak....
    orda olmak...koşabilmek...her an güneşi görebilmek...
    senin yanında olabilsem...o dünyada
    neler vermem bu denizden çıkmak için ben
    kumsalda bir gün için neler vermem
    o insanlar anlayışlı, onlar severler kızlarını
    artık yetti...zaman geldi...aşığım ben
    ne yaparlar öğrenmeliyim...bilmeliyim bazı cevapları...
    nedir ateş ve neden? neydi o rüyalar?
    bekliyorum kavuşmayı,orada bir ömür yaşamayı...
    senin yanında...olabilsem...o dünyada
    (27.07.2007 19:06)

dini siyasete alet etmek

    suya zeytinyağı karıştırmaya benzer, karışmaz ya. yola dinle çıkar siyaset ama gün gelir ayrılırlar dünya tek dine sahip değilse din katkılı siyasette geneli kapsamaz. bireysel siyaset yapmaksa amaç aynalar sizin için var, geçin karşısına.
    (27.07.2007 19:01)

anal seks

    oral seks üzerine yazılan pek çok tanım olmasına rağmen diyarda açılmamış başlıktır. günahtır konuşmayınız ya da eşeğin aklına karpuz sokmayalım mantığına kurban giderek öksüz kalmıştır. dünyadaki pek çok erkeğin fantezisi olan cinsel birleşme türü makat yoluyla gerçekleşir. günah diye söylenenler kolon kanserine sebep olduğunu söylemişlerdir fakat bilim adamları bu bilginin doğru olmadığını söylemektedirler. eşcinsellerin tercihi olarak görülsede bekaretin önemli olduğu toplumlarda sıklıkla kullanılan ilşki türüdür. bir diğeri için; (bkz: oral seks).


    edit: ben unutmuştum hatırlatan arkadaşa teşekkürler her cinsel ilişkide olduğu gibi hijyen oldukça önemlidir. bakteri ve mantarlar en kolay bulaşan mikroplardır.
    (27.07.2007 16:51)

kişinin büyüdüğünü anladığı an

    yalnız olduğunuzu anladığınız andır. hayatın sadece oyun olduğu dönemin geride kaldığı artık çözümler bulmak gerektiğini farkettiğiniz andır. hayat acımasız olmaya başlamış ve gün geçtikçe daha zor koşulların geleceğini haber verdiği zamanda artık ayaklarınızın yere basması gerektiğini farkedersiniz. işte o zaman büyümeye başladığınızı ve bu büyümenin asla durmayacağını anlamış olursunuz. sorunlar önünüze yığılmaya başlar çözümler için çok toysunuzdur bazen kopya, bazen çaba harcayarak çözüm bulmaya çalışırsınız ki büyümenin ilk adımları elinizin arasında kayar gider halbuki büyüyor olmanın tadını çıkarmaya fırsat dahi bulamamışsınızdır. ayaklan kendini çevreni keşfet ve anlamlandır daha önünde sonu olmayan oldukça uzun ve dahada zorlaşacak koca bir hayat var, tek başınasın.
    (27.07.2007 15:54)

deniz baykal

    chp ye daha büyük kötülük yapılamazdı. gerçek bir kabus korku sinemasının bir türlü ölmeyen bebeği gibi terk edemiyor koltuğu. recep tayyip erdoğan umarım bir teşekkür kartı göndermiştir kendisine "siz olmasaydınız başaramazdım". kurtarın chp yi bu adamdan yazıktır, günahtır.
    (27.07.2007 00:45)

böyle kahpedir dünya

    "...istisnasız her an
    geçmişi özlüyorsan .."

    diyerek ruh halinizi yansıtan bir parçayla karşılaşınca dersiz ki geleceğe umutlarını yüklemeyen tek kişi ben değilim demek geçmişi özleyen gelecekte ne olacağını bilmesede geçmişi kabullenen sadece ben değilim.

    gripin beklememize değer bir parçayla dönmüş tam kıvamında sözlerle susturmadan ağla demiş. hadi durma ağla, ağla....
    (27.07.2007 00:12)

lafla peynir gemisi yürümez

    her şey önce bir lafla başlar ve bu mantıkla ilerlersek peynir gemisinin yürümesi için laf a ihtiyacı olduğu sonucunu çıkara biliriz. ne devrimler sözlerin üzerine kurulmamışmıydı.
    (25.07.2007 19:05)

mecburiyet caddesi

    elazığ gazi caddesi için söylenmektedir. haksız sayılmazlar şehir bu caddeden ibaret kalmıştır uzun yıllarca. son iki senede açılmaya malatya sınırına doğru genişlemeye başlayan şehir an itibariyle hala mecburiyet teşkil eder. gelecek için potansiyel mekanlar için çalışmalar sürüyor...
    (25.07.2007 19:00)

türkiye de bozulan ahlak yapısı

    ahlak bekçiliği yapan insanların tövbe tövbe diyerek anlatmaya bayıldıkları durumdur.
    ahlak kavramı sürekli içi doldurulamayan kavramlardan ola gelmiştir zaten. kişiden kişiye değiştiği anlatılmaya çalışılsa dahi insanların en doğru benim diyerek ahlaksız sıfatını kullanmayı pek sevmiştir. kendini yüceltmek için sıkça kullanılmasına rağmen içi boş laflar olmaktan öteye gitmemiştir söylenenler. her yeni kuşağın bir sonraki kuşağa söylemeyi borç bildiği söz artık içi geçmiş karpuz tadı vermeye başlamıştır. insanın içinden ahlakın bozulanı makbuldür demek geliyor. evet, evet hepiniz ahlaklısınız ve bende gencim, ahlaksızım. gururla...
    (25.07.2007 18:27)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-33

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.