son kötülenen tanımları
-hallelujah/#2582
genel istatistikler
toplam74
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -1

american history x

    ırkçılık gibi bir ideolojinin insanların içine nasıl yerleşebildiğinin ve insanları neler yapmaya itebileceğinin en güzel örneği olan film. kimsenin böyle bir konuyu bu kadar sert bir şekilde işlemeye cesaret edememiş olması filmin daha da öne çıkmasına ve önem kazanmasına neden olmuştur. hem oyunculuklar hem de konuyu ele alışını görebilmek açısından izlenmesi gereken bir film.
    (22.04.2006 22:32)

integral

    bülent ortaçgil'in "bu şarkılar" albümünün oldukça güzel bir parçası. özellikle nispeten hareketli girişi ve elektronik gitarın yoğun olarak kullanılması şarkıyı ortaçgil şarkılarının genelinden farklı kılar. müzik de oldukça hoş olmasına rağmen sözlerin başlamasıyla müzikten çok eleştirel sözler öne çıkar. ortaçgil sisteme olan itirazlarının bir kısmını oldukça güzel yerleştirmiştir sözlerin arasına. zannediyorum ki integral ve limit gibi matematik terimlerinin kullanıldığı ilk ve tek şarkıdır*
    (22.04.2006 22:28)

20 nisan 2006 diyara saldırı olayı

    her ne kadar çok anlamsız, gereksiz ve yanlış bir hareket de olsa bundan sonra en azından vampirlerin vampircik sözlüğü geliştirmek için daha çok uğraşmalarına neden olmasını umduğum olay. bundan sonra aramızdakilerin kimler olduğuna daha çok dikkat etmemiz gerektiği aşikar ama yaşanan bu olay bir anlamda da doğru yolda ilerlemekte olduğumuzun göstergesi.
    (22.04.2006 22:10)

culurien

    son zamanlarda, çok meşgul olduğu için sözlüğe istediği kadar vakit ayıramamaktan ve üstüne düşeni yapamamaktan yakınan vampir.
    (12.04.2006 16:51)

sabancı üniversitesi

    1996 yılında kurulan ama 1999-2000 öğretim yılında açılan, kampusu orhanlı tuzla'da bulunan vakıf üniversitesidir. eğitim kalitesi türkiye'deki pek çok üniversiteden çok daha iyidir, vakıf üniversitesi olmasına rağmen öğrencilerinin çoğu bursludur. istanbul'da olduğu iddia edilmesine rağmen kampuse ulaşabilmek için kocaeli sınırından geçip geri dönmek gerekmektedir. bu nedenle öğrencileri biraz izole yaşamaktadır ve okul içinde kendi kültürlerini oluşturmuşlardır. mezun olmak istemediğim, zira beş senede yuvam haline gelmiş okuldur.
    (12.04.2006 16:42)

ahmet altan

    sudaki iz romanındaki cinsellik tasvirleri nedeniyle mahkemeyle uğraşmış yazardır. daha sonra cinsellik içeren satırların üzerine siyah bant çekilerek yayınlanmıştır. ama kitabın başında mahkeme kararları yayınlandığından, yasaklı satırların neler içerdiği de mahkeme kararlarında yazılı olduğu için sansürlü kısımlar da okunabilmiştir. bu ilginç ve yasal taktikle ne kadar kararlı olabildiğini göstermiştir.
    (12.04.2006 12:37)

sezen aksu

    tanışma ve sahnesini paylaşma şerefine nail olduğum, adımı borçlu olduğum, etrafına bambaşka bir enerji yayan ama aynı zamanda hepimizden biri. bizleri anlatmıştır yıllarca şarkılarında. kendimizi, yaşadıklarımızı, duygularımızı anlatmıştır bizim yerimize şarkılarında. aklımızdan teker teker geçen kelimeleri öylesine güzel birleştirmiştir ki evet işte bu ya nidaları kaçınılmazdır. bu nedenle şarkılarında kendini bulamayan çok az insan vardır.
    (31.03.2006 13:59)

dost

    hele bir de yakınsa dünyalara karşı durmanıza yardım edebilecek kişi. ama şart değildir yakında olması, mesafeler engel olamazlar dostluğa, bir sene belki de daha çok görüşememeniz önemli değildir. bilirsiniz ki hep oradadır, orada olacaktır.
    (31.03.2006 13:53)

istanbul

    toprakları kazıldıkça, altından devamlı çok çeşitli zamanlara ait tarihi eserler çıkan, tarihin en görkemli kentlerinden biri. hakkında şimdiye dek çok şey söylenmiş ve daha pek çok şey söylenecek olan. ama bu sözlerinin hiçbirinin de tam olarak tarif edemeyeceği, anlatılmaz yaşanır şehir.
    (31.03.2006 10:27)

kaspersky

    bilgisayarda bir virüs bulduğunda inanılmaz kötü ve yüksek bir ses çıkararak insanı korkudan yerinden sıçratan anti-virüs yazılımıdır. yalnız virüsleri temizlemede ses çıkarmada başarılı olduğu kadar başarılı değildir; virüsü bulur, gösterir ama yakalayıp temizleyemez.
    (31.03.2006 09:46)

dan brown

    kesinlikle kitaplarını çok araştırdıktan sonra yazan adam. hatta eşinin de kendisine çok yardımcı olduğunu belirtmektedir araştırmalarında. kitapları hadi oturayım da bişiler yazayım diye düşünen birinin elinden çıkmamıştır kesinlikle. bu nedenle de detaylarıyla çok daha fazla ilgi çekebilir ve hikayeye bağlayabilir okuyanı. bir yandan heyecanla, yutarcasına okurken bir yandan yeni ve ilgi çekici şeyler öğrenirsiniz.
    (30.03.2006 15:59)

bülbülüm altın kafeste

    erkan oğur'un yumuşak sesinden dinlemesi ve sakin sakin söylemesi en çok zevk veren türkülerden. melodisi o kadar güzeldir ki içine alıverir insanı, başka yerlere götürür, getirir, saatlerce bile dinletebilir kendini.
    (30.03.2006 15:56)

hayal

    uyanıkken görülen rüyalardır. bazen insan kendini öyle kaptırır ki kendine geldiğinde önce anlam veremez, sonra maalesef anlar hayallere dalmış olduğunu. ama arada bir oksijen dolu bir nefes almaya benzer hayatın koşuşturmacasında, renk katar, dayanma gücü verir.
    (30.03.2006 15:50)

kredi kartı

    bankalar durup dururken, siz talep etmediğiniz halde birden normal kartınızı gold kart'a çevirmeye devam ettiği takdirde bütün düzenlemelere rağmen sorunların artmasına neden olacak plastik, dörtgen kart. bilincin oturtulması henüz mümkün olamadı çünkü.
    (30.03.2006 15:47)

piyano

    çekiçlerin tellere vurmasıyla ses çıkaran bir enstruman. tam kuyruk, yarım kuyruk, çeyrek kuyruk ve duvar piyanosu gibi türleri vardır. iyi çalabilmek, uzun zaman harcamayı ve çok tekrar etmeyi gerektirir. steinway & sons'ın en iyi piyano markası olduğu söylenilir.
    (30.03.2006 15:41)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.