son kötülenen tanımları
-hallelujah/#2582
genel istatistikler
toplam74
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -1

andaç

yıllık yazısı

    yıllar sonra okunduğunda yüzde bir tebessüm oluşturması ve yaşananları hatırlatması için yıllıklara konmak üzere yazılan yazılardır. okuması pek hoş olmakla birlikte yazması da bir o kadar zordur. yıllarınızı paylaştığınız, sevdiğiniz insanlarla ilgili düşünceleri bir paragraf haline yazıya dökmenin ve hissedilenleri kelimelerle açıklamaya çalışmanın aslında ne kadar zor ve bir yerden sonra faydasız olduğunu gösterir. ama yine de birkaç satır bile olsa yazıldığında, mutlaka okuyan insanı mutlu edecektir, yıllar sonra bile...
    (03.05.2006 04:42)

yıllık

    mezun olmadan önce arkadaşlardan hatıra kalması amacıyla istenen yazıların toplandığı, arkadaşlarla çekilen bir sürü fotoğrafın konduğu, hatta özellikle lise için hazırlananların sınıf geyikleriyle ve hocalarla ilgili esprilerle dolu olduğu kitaplardır. bazıları yıllık yerine andaç kelimesini kullanırlar. özellikle yıllığı bir araya getirme süreci oldukça zordur. çünkü herkesten dökümanları toparlayabilme aşaması bile yeterince uğraştırıcıdır.
    (03.05.2006 04:36)

hide and seek

    imogen heap'in muhteşem şarkılarından. ilahivari girişiyle birlikte insanı daha ilk notadan itibaren inanılmaz bir şekilde etkisi altına alır. sözleri ve imogen heap'in az rastlanır güzel sesi de müziğin hissettirdiklerini müthiş bir şekilde tamamlar nitelikte.

    where are we? what the hell is going on?
    the dust has only just began to fall
    crop circles in the carpet, sinking, feeling
    spin me around again and rub my eyes
    this can't be happening
    when busy streets a mess with people would stop to hold their heads heavy

    hide and seek
    trains and sewing machines?
    all those years they were here first

    oily marks appear on walls
    where pleasue moments hung before
    the takeover, the sweeping insensitivity of this
    still alive

    hide and seek
    trains and sewing machines? oh, you won't catch me around here
    blood and tears they were here first

    mm what you say
    oh that you only meant well, well of course you did
    mm what you say
    mm that it's all for the best, of course it is
    mm what you say
    that it's just what we need, you decided this
    mm what you say
    what did she say?

    ransom notes keep falling at your mouth
    mid-sweet talk, newspaper word cut outs
    speak no feeling no i don't believe you
    you don't care a bit you don't care a bit

    you don't care a bit
    you don't care a bit
    you don't care a bit
    you don't care a bit
    you don't care a bit
    (01.05.2006 14:30)

insan

    vücudunda acayip bir makine, inanılmaz bir teknoloji barındıran bir garip türdür. ve ilginç olarak bu türün her üyesi bir şekilde birbirinden farklıdır, çeşit çeşittir.
    (30.04.2006 15:09)

aranjman

    ingilizce'de düzenleme anlamına gelen arrangement kelimesinin türkçe'ye devşirilmiş halidir. çiçek düzenlemeleri için de kulanılmaktadır.
    (26.04.2006 19:23)

tolga gariboğlu

    çocukların tolga abi'si. çocukların ona olan sevgisinden dolayı daha çok onları hedefleyen, tulu çizgen'in de rol aldığı bir dizi de çekilmiştir bu yakınlarda. hatta 4. levent civarında tolga abi adında bir de kreşi var yanılmıyorsam.
    (26.04.2006 16:03)

yanık tedavisi

    yanıklarda su toplayan derinin üst tabakası bir an önce temizlenmelidir ki yanık izi kalmasın ve tedavi amacıyla sürülen merhem işe yarasın.
    (26.04.2006 05:44)

şirinler

    çocukken çok severek izlenen çizgi filmlerden. ayrıca bir bölümünde şirine'nin, gargamel tarafından büyü yoluyla yaratılıp, tamamı erkek olan şirinlerin arasına ajan olarak gönderildiği gösterilir. fakat daha sonra şirine içindeki iyiliğe yenilip gargamel'in beklentisini boşa çıkarır ve şirinler'in arasında kalır.
    (26.04.2006 05:36)

johnny cash

    hayat hikayesi walk the line adlı filmde işlenen country müzik şarkıcısı. bu filmde johnny cash'in isteği üzerine rol joaquin phoenix'e verilmiştir.
    (26.04.2006 05:30)

engin günaydın

    bir demet tiyatro'dan sonra son zamanlarda tekrar popüler olan tiyatrocu. dizilerde ve skeçlerde başarılı olmasına rağmen "o hikayedeki mal benim" adlı stand up şovunu fazla başarılı bulamadığım tiyatrocu ayrıca. bu tarz şovlarda performansın günden güne farklı olduğunu kabul etmekle birlikte fazla tutuk, akıcı olmayı başaramayan, hikayeler arasındaki geçişler üzerinde çalışılması gereken bir şov olduğunu düşünüyorum.
    (26.04.2006 05:17)

kar tatili

    öğrencilerin kışın kar yağdığında hevesle bekledikleri müjde. hele bir de final dönemine geldiyse daha çok istenir gerşekleşmesi bu nedenle 2 hafta olan finallerin 3 hafta sürdüğü de görülmüştür. tatil kısalır, bu nedenle iyi midir, kötü müdür tartışılabilir. ama istanbul trafiğinin azıcık kar yağdığında ne hale geldiği göz önüne alındığında genelde mantıklı olan tatil olmasıdır. gerçi doğuda birkaç ay yerden kalkmayan kara rağmen öğrenciler bata çıka okullarına gitmektedirler.
    (26.04.2006 05:09)

dell

    pazarlama alanında çığır açan, internet üzerinden müşteriye direkt satış yapan, böylece aracı şirketleri kullanmaya gerek kalmadan, zaman ve para kayıplarını ortadan kaldıran bilgisayar şirketidir. ayrıca en büyük farkılılıklarından biri de sizin laptopınızı almadan önce istediğiniz gibi kişiselleştirebilmenizdir. diğer şirketler gibi varolan standart modellerden birini seçmek zorunda kalmazsınız.
    (24.04.2006 20:51)

mutluluk

    mutsuzluk olmadan kıymetini asla anlayamayacağımız ama hep kendisini istediğimiz, beklediğimiz duygudur bu. devamlı beklenen ama bir türlü gelmek bilmeyen. bazen de sadece güneşin sımsıcak bir şekilde göz kırpıp içimizi açması, yüreğimizi ısıtmasıdır ama onun da mutluluk olduğunun biz farkına varamayız, etrafımızdaki hengameden.
    (24.04.2006 20:20)

yekta kopan

    karacabey'lidir. zamanında atv'de bir sabah programını sunmuşluğu da vardır. genelde programların vtr seslendirmelerini yapar. halen genç magazin adlı magazin programının vtr seslendirmelerini yapmaktadır.
    (24.04.2006 20:14)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.