zeki müren

    1955-1963 yılları arası tas plak kayıtları inanılmaz guzellikte klasik eseri barındıran,sesinin aralıgı genis olup ;olanınını da kullanmakta cok basarılı olan,icrası vurguları * cok yerinde olan, cok saygı duydugum hatta o kadar ki 80 ve 90'lı yıllardaki arabeske kaçan yorumlarını gormezden geldigim,ulkemizdeki en iyi klasik turk muzigi icracılarından biri.besteleri icin de aynı seyleri soylemem bazı eserlerinde ciddi prozodi (bkz: prozodi) hataları gorulebiliyor cunku.
    (07.09.2006 00:04)

kanun

    ıki elin de tellere vurması suretiyle çalındıgı ve oktav aralığı oldukça geniş 3.5 oktav oldugundan türk musikisinin piyano?su olarak adlandırılabilir.Ãœlkemizin ünlü kanunileri (bkz: kanuni) soyle sayılabilir : hasan ferit alnar,vecihe daryal,kanuni hacı arif bey,ahmet yatman, ruhi ayangil, tahir aydoğdu ,göksel baktagir,göksel kartal.sesi hem duygusal eserlere hem de hareketli eserlere yakıştıgı için çogu toplulugun,fasıl ekibinin demirbasıdır.ayrıca uzerinde kedi gezse taksim olur denilir lakin akordu o kadar da guzel olmayabiliyor ortalama olarak 75 tel içerdiginden.en guzel icraları icin (bkz: goksel baktagir) (bkz: hayal gibi) (bkz: okyanustaki sesler)
    (06.09.2006 23:48)

sayfa: 1...-18-19-20

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.