palladyum

    kendi kütlesinin 10000 katı kadar hidrojen gazını soğurabilen ve ortamdan emebilen kimyasal element.
    (27.09.2009 17:32)

palladium

body of lies

    hollywood un beklediğimiz şeyi yaptığı film:işgal ettikleri,sözde özgürlük ve demokrasinin getireleceği ama 1 milyon insanın katline sebeb olarak asrın bir ülke olarak belki de sadece bir ülkede en büyük katliamına sebeb olan ırak taki olayları işlediği ve bundan sonra da başka filmlerde de devam edeceğini hisstettirdiği,vietnam gibi diğer sözde kahramanlıklarının tali duruma düştüğünün işaretini verdiği film.ortadoğu ülkelerinde (tabi ingilize göre ortadoğu) tek tek cereyan eden bir istihbarat olayının ve ardından gelen güzel bir sürpriz ihanetin gösterildiği filmdir.ancak türkiye dahil birçok ülkenin dahil edildiği ülkelerin yanında oyunun kurgusunda filmin ilk yarısı için başarısızlık olduğu düşünülebilir.o kadar ülke içinde olay içine israil in de dahil edilmemesi doğrusu eserinden uyarlana david ignatius için de şaşırtıcı olmamalıdır.ancak arab ülkeleri ortamında da leonardo gibi bariz ecnebi tipli birinin arabca konuşturtularak sözde lawrance gibi oynattırılması ve o sokaklarda cirit attırılmasına izin verilmesi,en kısa ifade ile role bu tipte bir kişinin seçimi yanlış olmuş olabilir.baştan sonra ben yaparım! ben buyum! diye USA nın bir telefonla işini görebilmesi,yüksek çözünürlükle on metrelerce yakınlığa kadar uydudan zoom yapıp dünyaya işte ben buyum diye sözde korkutma propagandası da yine eksik olmamıştır.dileğimiz temennimiz ridley scott ın tıpkı eski filmi kingdom of heaven daki gibi batı ve islam alemi arasındaki eleştiriyi objektif ve eşit seviyede yapması idi.ancak ve maalesef bu gerçekleşmemiş.bundan sonraki ortadoğu filmlerinde bu eleştirilerin objektif olduğu filmler görmemizdir.bakalım iyi bir eser çıkabilecek mi?
    (27.09.2009 17:29)

tonsillit

    antibiyotik tedavisi gerektirir.yanlız erken yaşta yapılması ve predispoze kılan tüm faktörlerin ortadan kaldırılması veya azaltılmasına çabalanılmalıdır.küçük yaştaki çocuklarda olayı tolere etme genelde yüksektir.ancak ilerlemesi yani hastalığın kronik hale getirilmesi/gelmesi kötü bir durumdur.bunun en büyük sebeblerinden biri ani sıcaklık değişimleriyle beraber yenilen/yedirilen yemekler ve içeceklerdir.gerçekten ne çok sıcak ne çok soğuk yenmemeli/yedirilmemelidir.bu olayda sıcak bir çorbanın dahi zararı vardır.bu fiziki unsurların bademciklerin yani tonsillerin irrite etmesinde rol aldığı artık aşikardır.bundan başka bir önemli sebeb de yanlış yapılan antibiyotik tedavileridir.bugün doktora gidilerek yakınılan bir tonsillit olgusunda hemen en kuvvetli ve piyasaya neredeyse daha yeni çıkmış bir kuvvetli antibiyotiğin verilmesi geleceğin sağlığımıza burulan en büyük kronik bir darbedir.yazılan bilinçsiz kuvvetli bir antibiyotik bugün nereden bakarsak bakalım toplumda 10-15 yıl sonra bakteri dirençleriyleri karşılaşır oluyoruz.peki ne yapılmalı? antibiyogram testinin o an için yaptırılıp, sözkonusu bademcik enfeksiyonunda hangi bakterinin hangi antibiyotiğe iyi geldiğine bakılmalıdır.ancak böyle bir testi çok az bilinçli hekim yaptırıyor ve diğerleri ise bilinçsiz ilaç reçete ederek ilaç üreten firmaların bedava verdiği roma,hawai,singapur tatillerine yenik düşüp kişiliklerini satmış oluyorlar.
    (22.05.2009 12:25)

sakarya

şarkı

    bu manaya geldiği için bir eminem gibi kişinin söylediği tarza cümle kurarken "... şarkısı" demek maalesef çok abes ve cahilce karşılanmalıdır ama bunun örneklerini toplumumuzda çok görmekteyiz.
    (07.10.2008 11:51)

bari sen

    ferdi tayfur un tarzına tamamen zıt olan, ama bir o kadar mükemmel olan şarkısı.
    (07.10.2008 11:49)

arı maya

    1970 in sonlarındaki çocuklara hitap etmiş çizgi film karakteridir.
    (09.09.2008 11:31)

izlenmemesi gereken diziler

    house md. takiti olan şu doktorlar adlı dizi.
    (09.09.2008 11:28)

cem uzan

    "allahsız tayyip" isimli youtube video sunda da kayıtlı olan "sende allah korkusu kalmamış,sen allahsız olmuşsun,allahsız herif "... diye devam ederek yaptığı bursa konuşması sonrası ilginç psikolojik ıslah cezası alan işadamı.göçmen asıllıdır.batı trakyalıdır, bu yüzden en rahat mitinglerini hep batı ve trakya illerinde düzenleyebilmiştir.
    (09.09.2008 11:27)

bilim ve teknik ansiklopedisi

    1985 86 yılında görsel yayınları tarafından orijinali ingiliz olan bir ansiklopediyi çevirerek piyasaya sunulmuş 15 ciltlik ansiklopedi.Şuna inanılmalı ki aldığım o yıllarda içerdiği konu konu bilgiler magazin tarzda bilimsel makalelerdi ve içerikleri çok ileri düzeydeydi.teknoloji geliştikçe bir ansiklopedideki bilgilerin de eskimesi umulur elbette.ama bu ansiklopedide bilgiler hale eskimemiştir.konuların yazılmasında,seçilmesinde duyulan titizlikleri aradan geçen 22 yıldan sonra anlayabiliyorsunuz.mesela evrenin büyük patlaması,kara delikler hakkındaki son bilgiler ta o zaman için en yeni idi ve bana göre halen tazeliğini koruyorlar.basımını yapan görsel yayınları bir seri bitirdikten sonra fasikül fasikül her hafta basmak üzere yeniden yayınlamaya başlamıştır."küçücük dil balığı köpek balığını nasıl durdurur ? " soulu reklamları da hiç akıldan çıkmaz ve halen iddia edilmeli ki tübitak bilim teknik dergisinin bilgilerinden bilgileri hala daha tazedir.
    (09.09.2008 11:22)

bilim ve teknik

selülozik

    bileşimine selüloz bulunan anlamında kelimedir.
    (06.09.2008 21:35)

karboksimetil seluloz

    şu sıralar piyasada pazar paylarının artmasıyla üretim metodlarında yeni altenatifler aranmasıyla gündeme gelen ayran ların yapılmasında kıvam arttırıcı olarak kullanılan bir selülozik bileşik.krem renkli ,jelatin gibi toz halde olan ancak 100 derece suda eritilmesinden sonra kıvamlı bir çözelti verebilen bileşiktir.ayrıca bakteriye aşıların üretimi sırasında bakterilerin katı fazını çöktürmek amacıyla steril çözeltileri kullanılır.
    (06.09.2008 21:33)

japon eriği

sayfa: 1-2-3-4...-50

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.