tsk nin darbeci paşaları ziyaret etmesi

    Haber hakkındaki bazı manşetler şöyle;

    BirGün - "Haki çorap ve yeşil soğan mı götürdü?"

    Radikal - "F tipi muhtıra"

    Sözcü - "Ziyaret muhtırası"

    Taraf - "Ergenekon'a vefa"

    Vakit - "Askerden çete ziyareti"

    Akşam - "Başbuğ destekli Kandıra ziyareti"

    Bugün - "Tuhaf ziyaret"

    Cumhuriyet - "TSK adına ziyaret"

    Vatan - "İlker Paşa doğru mu yaptı, yanlış mı?

    Takvim - "Ergenekon ziyareti"

    Star - " 'saygıyla' müdahale"
    (04.09.2008 17:59)

kutlu adalı

    Muhalif kimlik sahibi bir KKTC köşe yazarı. 6 temmuz 1996 gecesi evinin önünde vurularak öldürüldü. Faili hala meçhul...
    (04.09.2008 17:26)

galip mendi

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u dün Kandıra Cezaevi’nde “Türk Silahlı Kuvvetleri adına” ziyaret eden Kocaeli Garnizon komutanı.

    Korgeneral Mendi'nin ismi 1994-96 yılları arasında KKTC’de Sivil Savunma Teşkilatı (SST) Başkanlığı görevi yaptığı sırada Gazeteci Kutlu Adalı 6 Temmuz 1996’da evinin önünde uzi marka silahla vurularak öldürülmesi olayında da duyulmuştu. Zira Kutlu Adalı’nın öldürülmeden önce Galip Mendi tarafından 15 Mart 1996’da telefonla tehdit edildiği iddia edilmişti. Bu olaydan dolayı AİHM tarafından sorguya da tabi tutulmuştur kendisi.

    (04.09.2008 17:23)

alaattin çakıcı

    Alaattin Çakıcı kim midir?

    - Ülkücü mafyanın önde gidenlerinden.
    - Vakti zamanında kirmizi bulten seviyesinde arama emri cikmiş ve 180 ülkede birden aranan.
    - Yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportunu MİT'ten almış.
    - Kendisini "mafya" olarak değil de kabadayı diye tanıtan.
    - Karısı Uğur Çakıcı'yı Uludağda öldürtmüş, öldürme sebebini de şöyle açıklamış;

    "babası dündar kılıç ben amerika’dayken devamlı telefonla arayıp ‘alaattin, eşin olmadık ahlaksızlıklar yapıyor, üst düzey bir emniyet yetkilisi ve bir kadınla ilişkisi olduğu dedikoduları ayyuka çıktı. bu kadın hepimizi rezil ediyor. buna bir çare bul, ne yapacaksan yap bu böyle devam edemez. ya gel namusunu temizle, ya amerika’ya yanına aldır, işi hallet ya da başka bir yolla bu sorunu çöz’ diyordu. dündar kılıç’ın bütün bu konuşmalarını ben kasete aldım. hatta uğur’a da dinlettim. daha sonra uğur’un yaptığı ahlaksızlıkları duyan bir arkadaşım onu uludağ’da görünce silahı çekip vuruyor. mahkemeye çıkıp itiraf edip cezasını da yedi zaten. ben kılıç ailesi’ne iki kez iyilik yaptım. onlara, birincisi kimliğimi, ikincisi de onurumu verdim. onlar buna saygı göstermediler. uğur kılıç’la evlenirken benim için dünyanın en değerli kadını olan rabia sultan eşim gönül’ü haberi olmadan boşayarak büyük haksızlık yaptım. bütün bu yaptıklarıma rağmen kılıç ailesi bana saygı ve onur duyması gerekirken kıymet bilmediler, nankör çıktılar ve kalleşçe kardeşim gençağa’yı sırtından vurdular."

    Böyle biridir kendisi.

    (04.09.2008 17:08)

tsk nin darbeci paşaları ziyaret etmesi

    Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi tarafından, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un Kandıra Cezaevi’nde “Türk Silahlı Kuvvetleri adına” ziyaret edilmesi olayıdır. Ziyaretin Orgeneral İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasının ardından gelmesi ise dikkat çekici.

    Kandıra F Tipi Cezaevi’nde gerçekleşen ziyaret kamuoyuna Genelkurmay Başkanlığı tarafından duyuruldu. Genelkurmay’dan ziyaretin gerçekleştiği dakikalarda yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, TSK adına gerçekleştirilmiştir” denildi.

    Tartışmalı bir ziyarettir. Darbecilikle suçlanan iki emekli generalin bizzat ordu tarafından ziyaret edilmesi yargıya müdahale anlamı taşımaktadır uzmanlara göre. Suça bulaşmış muvazzaflarla bile ilişkinin kesilmesi gerekliyken emekli generallerin TSK tarafından ziyareti onlara sahip çıkılması manasına gelmektedir. Ve yargıya müdahaledir. Ama neylersiniz ki burası Türkiye ve " Biz bize benzeriz." Başka ülkelerde kıyameti kopartacak olaylar burda alkışlarla karşılanır.


    (04.09.2008 16:53)

deniz feneri derneği

    Hakkındaki yolsuzluk haberleri doğru olduğu olsa bile böyle bir suçun misyonuna zarar veremeyeceği bir dernek. Bir kaç üçkağıtçıdan ötürü derneğin tümünü kötülemek ancak kötü niyetle açıklanabilir.
    (04.09.2008 15:05)

bu devlet bana mustafa duyar ı öldürttü

    Devletin ne derece kirli işlere bulaştığının göstergesi. Bir yanda sabancı cinayeti, bir yanda DHKP-C, bir yanda Veli Küçük, bir yanda da Nuri Ergin... Yaptıran ise Devlet!

    Daha da garip olan bu videonun yeni yeni gündeme gelmesi.
    (04.09.2008 15:02)

abdullah gül ün ermenistan ı ziyareti

    Gerçekleştirilmesine kesin bir şekilde karar verilmiş ziyarettir.
    (04.09.2008 00:53)

kömür

    Sabredememiş elmas.
    (03.09.2008 05:05)

elmas

    Sabretmiş kömür.
    (03.09.2008 05:01)

kıstas

    Kriter.
    (03.09.2008 04:59)

aşkım

    Selim İleri'nin en nefret ettiği kelime.
    (03.09.2008 02:39)

şaban dişli

    Rüşvet iddialarıyla gündeme gelen, CHP tarafından da gayet haklı bir şekilde üzerine gidilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, şu an itibariyle istifa ettiğini açıkladı. Dişli'nin istifa ettiği az önce açıklandı. Ancak Ak Parti'den istifa etmesi beklenen Dişli, sadece parti yönetiminden istifa etti. İstifayı Başbakan Erdoğan'ın istediği iddia edilmekte.
    (02.09.2008 13:28)

taraf gazetesi

    İlkin küçümsenen, sonra yalanlanan, sonra iftira atılan, sonra çocuksu suçlamalarda bulunulan, şimdiyse göze değmesine bile tahammül edilmeyen gazete.

    Kimse kızmasın kendimiz için yazıyoruz. Görmek istemeyen tıklamaz, olur biter.
    (02.09.2008 01:01)

mayınlı araziye önce siviller girsin

    Mesele güneydoğuda kimlerin o mayını döşediği değildir. mayınlarla kimlerin can verdiğide değildir. haberi iyice okumak lazım. Sonra bir daha okumak lazım. birazda insafla. Diğer ülkelerde mayın temizlemek için teknoloji kullanılırken biz de insan kullanılması tavsiye ediliyor. Haber gayet açık. Bu çok mu sıradan birşey? İnsan hayatına verilen değer bu kadar mı? Sırf yapan ordu ölen Kürt diye kılıf mı arayacağız? Mayın ve ortalığa bırakılmış bombalardan az mı çocuk öldü? Ölenler "it" değil insandı. Ve ardlarında anneleri ağladı. Her ne kadar takmasanız da.
    (02.09.2008 00:57)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-62

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.