oğuz yorulmaz

    1997'de Susurluk davasında “çete oluşturmak”tan dört yıl hüküm giyen, 2005'te bir çatışmada öldürülen özel harekatçı.

    Star TV'ye konuşan annesiyle yeniden gündeme gelmiştir kendisi. Annesi Nuran Yorulmaz verdiği ropörtajda oğlunun devlet tarafından tetikçi olarak kullanıldığını, yaklaşık yüz kişiyi Veli Küçük'ün emriyle infaz ettiklerini ve oğlunun devlet tarafından kullanıldıktan sonra katledildiğini açıklamıştır. Annesine göre oğlunun katili Ergenekon'dur.

    Nuran Yorulmaz'ın çarpıcı açıklamalarından bir paragraf;

    "Ergenekon’da sadece paşalar değil siyasetçilerde var. Ben evladımı devlete memur verdim, çeteci vermedim. Ortalama 93-94 kişiyi öldürmüşler. Bazı Kürt işadamlarını başta Ömer Lütfi Topal, Savaş Buldan, Behçet Cantürk gibi PKK ya destek oluyorlar diyerek devlet adına öldürdüler. Oğlum, özel harekat, vurucu tim bu nereye gönderirlerse oraya gidiyor. Devlet çete yaptı. Veli Küçük Paşa bunları başıydı. Emirleri ondan alıyorlardı. Ben büyük bir ihtimalle oğlumun öldürülmesini onlardan biliyorum. Sadece Veli Küçük’le bitmez bu iş, Tansu Çiller Hanım, Mehmet Ağar, İbrahim Şahin..."
    (06.09.2008 01:32)

deniz baykal

    Eski zamanların sıkı sosyal demokratı. Meydanlarda yürümüş, polisten cop yemiş ama yine de kendi davasını savunmuştur. 12 Eylül darbesine de en çok karşı çıkanlardan biri.

    Ya bugün? Nerdeyse tam tersi...

    Genel başkanlık koltuğu sevdasından mı, yahut kendisine çizilmiş bir rolü oynadığından mı böyle davranmakta?... bilemediğim insan.


    (06.09.2008 01:18)

recep tayyip erdoğan

    Çevreciler için " İşsiz güçsüz adamlar " demiş başbakan.
    (06.09.2008 01:13)

ali

    Yüce.
    (05.09.2008 02:48)

fayda

    Bir şeyin olumlu manadaki getirisi. Yarar.
    (05.09.2008 01:08)

kendini kandırmak

    Başkalarını kandırırken dahi yaptığımız şey.
    (05.09.2008 01:06)

hasret

    Bir Kızılırmak türküsü.

    Ve

    Her dinleyişimde " Acaba şarkı mı daha harika? Yoksa İlkay'ın sesi mi?" diye düşündüğüm, ama bir türlü karar veremediğim türkü. Kesinlikle dinlenilesidir. Hem de üst üste...


    memleketten haber geldi
    akarsuyum kızıl olmuş
    yaren yoldaş köyde kalmış
    yanar hasret yanarım ben

    sazım ağlar sözüm ağlar
    kağıt ağlar yazım ağlar
    ozan susmuş gülüm ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    dağlar ağlar taşlar ağlar
    çiçek ağlar kuşlar ağlar
    gözler susmuş yaşlar ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    derdim birdir binbir oldu
    ciğerlerim duman doldu
    can nesimi darda kaldı
    yanar hasret yanarım ben

    kardaş ağlar yoldaş ağlar
    çorum ağlar maraş ağlar
    aslı susmuş kerem ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    dağlar ağlar taşlar ağlar
    çiçek ağlar kuşlar ağlar
    gözler susmuş yaşlar ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    anadolum duy sesimi
    özhani unutmaz sizi
    pir sultanlar dizi dizi
    yanar hasret yanarım ben

    ağlar ağlar canlar ağlar
    yeter di gel yollar ağlar
    sağım öldü solum ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    dağlar ağlar taşlar ağlar
    çiçek ağlar kuşlar ağlar
    gözler susmuş yaşlar ağlar
    yanar hasret yanarım ben

    (05.09.2008 00:45)

kenya

    Küresel ısınmadan dolayı ilk defa kar görmüş afrika ülkesi.
    (05.09.2008 00:22)

plato

    Ovanın yüksekte olanı.
    (04.09.2008 21:02)

cesaretin var mı aşka

    Gülay'ın gayet güzel bir şarkısı. Klibi gıcıktı ama...

    Sözleri;

    bigün bi çılgınlık edip
    seni sevdiğimi söylesem
    alay edip güler misin
    yoksa sen de sever misin

    cesaretin var mı aşka
    çarpıyor kalbim bir başka
    sen de böyle sevsen keşke
    desen bana yar
    (04.09.2008 18:25)

anne terliği

    Güzel kokan terliklerdir nedense.
    (04.09.2008 18:19)

eksi karma

    Tanımlarımızı sadece yazmak için değil okunması içinde yazarız. Ve okunur yazdığımız tanımlar. Kimisi beğenir, kimisi beğenmez. Beğenmeyenin kimisi alternatif tanım yazar kimisi ise eksisini verir. En doğal hakkıdır. "eksi" vermek te zaten başlı başına bir tavır, bir fikri ifade eder. Tersini iddia etmektir. Çoğu zaman laf kalabalağına kaçmadan da kibarca beğenmemektir tanımı. Güzel birşeydir. Üstelik site dahilinde "eksi" "artı" gibi seçenekler varsa bunlar kullanılmak içindir.
    (04.09.2008 18:19)

ilker başbuğ

    Bugün Diyarbakır'da STK'lar ile görüşmüş Genelkurmay başkanı.

    Görüştüğü STK'lar; Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinğolu, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nilüfer Baran, Ziraat Odası Başkanı Bahri Erdem, Eczacılar Odası Başkanı Yahya Çokmak, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı vsr.

    Toplantıya Diyarbakır Barosu, İHD Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabipler Odası temsilcisi davet edilmediği öğrenildi.

    Toplantıya çağrılan STK'lara bakıldığında ziyaret ekonomik ve kültürel bir renk ifade etmekte.

    (04.09.2008 18:15)

devrim sevimay

    Milliyet Gazetesi'nin güzel ropörtajlar yapabilen yazarı.
    (04.09.2008 18:04)

zülfü livaneli

    Devrim Sevimay'a verdiği ropörtajda sol ve CHP üzerine çarpıcı açıklamalar yapmış sanatkar.



    --- alıntı ---

    "Milliyet gazetesindeki Sol Çıkışını Arıyor yazı dizisinin bugünkü konuğu bir dönem CHP'de Genel Başkanlık koltuğuna da aday olan Zülfü Livaneli'ydi.

    ZÜLFÜ LİVANELİ:
    Siyasetin bir şekilde hep içinde olan Zülfü Livaneli’yle halk arasında şarkılar, türküler, romanlar, filmler, konserler, günlük köşe yazıları üzerinden, ta 1980 öncesine uzanan özel bir iletişim hattı var. Üstelik bu özel hat sadece Türkiye’yle değil, dünyayla da bağlantılı… Kim ne derse desin, siyasetle uğraşanların yakalamakta çok zorlandığı bir güç bu ve elbette bir sanatçı olmanın avantajı da büyük. Ama Livaneli siyasetten bütün ümidini kaybetmiş durumda. Ve hatta hayli öfkeli…

    LİDERİ BELLİ KADRO, SAĞLAM BİR İDEOLOJİ
    CHP üzerinden tedavinin şu aşamada hiçbir yolu yok. 2005’te ‘CHP artık vakıf olsun’ demiştim, ben hâlâ aynı düşüncedeyim. Yeni bir sol parti de zor, çünkü yine aynı hastalık olacak. Yeni sol arayışındakiler önce kendi aralarında liderleri belirlesin. Gerekirse dört aday seçsinler, hangisi sivriliyorsa o lider olsun. Bir de mutlaka sağlam ideolojik temele dayansınlar.

    MUSTAFA KEMAL SOLCU DEĞİLDİ
    Mustafa Kemal solcu değildi, biz de hiçbir zaman Kemalist değildik. Mustafa Kemal’ı birtakım üstün ve insani özellikleriyle değerlendirmek başka, ama Kemalist olmak başkadır. Kemalizm solun önünde engel olmuştur, ama Mustafa Kemal değil. Çünkü iki Mustafa Kemal vardır: Biri Nazım Hikmet’in “En devrimci baş sensin” dediği, Yaşar Kemal’in “Teneke” oyununda başkumandan olarak övdüğü ve o dönemin bütün solcularının “mazlum milletlerin lideri” olarak gördüğü Mustafa Kemal...

    ORDU YANLIŞ TAHLİL YAPTI
    Bir de bizim ordunun Latin Amerika orduları gibi bütün yurtseverlere, bütün okuyan yazan insanlara işkence yaptığı ve bunu Kemalizm adına yaptığı bir Mustafa Kemal var. Ordunun Kemalizm maskesi altında yaptıklarını yapmaya hakkı yoktu. Türkiye’nin bu noktaya gelmesindeki bir numaralı sorumlu ordudur. Soğuk savaş döneminde tamamen yanlış bir tahlil yaptı. “Solun karşısındaki herkes benim dostumdur” deyip önce ülkücüleri yarattı, sonra dincilerle kol kola girdi. Ve ordu ne yazık ki hala yanlış tahlil yapıyor.

    AHMET TÜRK ZOR DURUMDA
    Ahmet Türk benim sezdiğime göre müthiş bir kilit rol oynamak istiyor, ama o kadar zor durumda ki, bütün provokasyonların ortasında, çok mayınlı bir arazide yürümeye çalışıyor. Ben şu anda Türkiye’de en zor rolde Ahmet Türk’ü görüyorum. O bence sağduyulu ve dengeli biri, keşke başarılı olsa diyorum. Çünkü bu mesele Türkiye demokrasisini ve Türkiye toplumunu zehirledi, çürüttü. Türkiye’yi düzeltmek istiyorsak, önce Kürt sorununu çözmek gerekiyor.

    NORMAL OLMAK ÇOK ZOR
    Artık “normal” insan olmak çok zor. Çevrende davullar, borazanlar çalarken hiçbir tarikata üye olmadan, yalnız kalabilmeyi başarmak çok zor. Bu tarikat dinci olabilir, laik olabilir, ulusalcı olabilir, orducu olabilir, liberal olabilir. Kimse alınmasın, ama ben bu anlamda kafamı kimseye kiraya vermedim. Ve üzülerek görüyorum ki aydın çevrede, siyasi çevrede, medyada, profesyoneller arasında “normal”leri çok az, ama halktan konuştuğum hemen hemen herkes böyle.
    Milliyet / Devrim SEVİMAY"

    --- alıntı ---

    (04.09.2008 18:03)

sayfa: 1-2-3-4-5...-62

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.