gap

    özellikle tişörtleri ve pantolonları tercih edilesi amerikan giyim markası.
    (09.02.2007 14:12)

komedi dans üçlüsü

gerizekalı sevgilim

    az önce komedi dans üçlüsünün bir skecinde duyduğum, hafızamı biraz yoklayınca üstad mustafa topaloğluna ait olduğunu hatırladığım, kendisini bir kez daha, tekrar tekrar takdir etmemi sağlamış şarkıdır. iddalıyım, yok böyle bir adam. kıymetini bilmeliyiz.

    sende biraz akıl olsa beni severdin
    düşünce ve mantık olsa sen de severdin
    sevilecek insan bendim neden sevmedin

    gerizekalı sevgilim benim *
    gerizekalı sevgilim benim

    güzelliğin dile düştü şaşırttı seni
    bilmem kime inandın terkettin beni
    söyle bana benin kadar kim sevdi seni

    sende biraz duygu olsa beni severdin
    düşünce ve mantık olsa sen de severdin
    güzelliğin birgün biter neye güvendin
    (09.02.2007 11:10)

rest

baş harfi ben

    özellikle "festival gibisin, katılmak istiyorum" dizelerine şöyle ağız dolusu oldu paşam demek istediğim şarkıdır. ayrıca "adı lazım değil, baş harfi ben" kısmıyla da beni nasıl anlatsam sana ilk harflerine baksana günlerime götürür. hangi kadın erkeğinin kendisine bu şarkıyla gelmesinden hoşnut olur acaba? şahsen bana böyle gelecek erkeğe "tamam, sen geç şurada bekle, ben birazdan katılacağım sana" der, akabinde "abi, abi, kahveden murat abileri topla gel, hadise var, şenlik var" diye abimi çağırırım.
    (09.02.2007 07:52)

tuğba ekinci

    kendisini sadece bir maşa olarak gördüğüm şarkıcı kadın. buzda dansın son bölümünde okan karacanla birlikte jürinin eline düşmüştü, ancak jüri kendisinden o kadar şikayetçi olmasına rağmen, onu değil okan karacanı eledi. biz de anlamadık değil mi neyin ne olduğunu? kadın doğru söylüyor demek ki, ben olmazsan bu programın reytingi düşer diye. jüri bile tükürdüğünü yaladığına göre. yazık aslında kendisine diyeceğim ama, alan razı satan razı besbelli.
    (09.02.2007 07:43)

haggis

    (bkz: huggies)
    (09.02.2007 07:33)

geç kalmak

    insanın yaratıcılığını gerçekten körükleyen bir durum. çorabın teki asansörde, diğeri takside nasıl giyilir? 3 saniyede kravat bağlamanın püf noktaları, 100 m yi 10 saniyenin altında nasıl koşarsınız? dikiz aynasında göz kalemi sürmenin incelikleri, daha önce hiç duyulmamış yalanları üretme sırları...

    gerçi yalan mevzusu üstünde iyi çalışırsanız çok rahat edersiniz, başka birşeye ihtiyacınız kalmaz. artık "hastaydım, otobüsü kaçırdım, trafik berbattı" gibi klişelerle yetinmeyin. örneğin ben bir keresinde asansörde 6. katımızda oturan adamın sözlü tacizine maruz kaldığı söylemiş, "sinirlerim çok bozuk gelmeyin üstüme" diyerek müdürümden izin bile koparmıştım o gün için. (burada "asansörde kaldım" yalanını daha önce 2-3 kez kullandığımı, artık miadının dolduğunu belirtmek isterim.)
    (09.02.2007 07:29)

nicer dicer

    az daha uğraşırsa ikinci bir magic bullet faciasına yol açabilecek alettir. bir ara magic bulletla yatıp kalkıyorduk, günün her saati * her kanalda bir mutfak dolusu abla-abiyle yiyip içiyorduk parmesan peynirli soslu makarnaları. * şimdi de bu * çıktı başımıza. alt tarafı yumruk kadar domatesi doğrayacaksın ablacım. ne lüzumu var elin gariban turizm ve otelcilik öğrencilerini başına toplamaya. dikine atarsın 8-10 kesik domatese, enine de 3-4 kere geçirdin mi bıçağı tamam. sen burada * olsan akşam alan sabah bırakırdı ya seni, neyse.
    (09.02.2007 07:03)

ocean s thirteen

enterese etmek

    bir zamanların pek meşhur lafı. (hala kullanan var mıdır bilemem). daha çok kadınların ağzına yakışan bu söz, "seni enterese etmez" şeklinde kullanılır ve "seni ilgilendirmez" manasına gelirdi. artık interestingden mi gelmiş, enteresandan mı gelmiş, nereden gelmişse bizimkilerin aklına. *
    (08.02.2007 16:33)

yalan söylemek

    müslümanlıkta 3 hal dışında sakınılması buyurulmuş davranış şeklidir. ruhsat verilen bu 3 hal:

    1)savaşta : tamam bunu anlıyorum, vatan-millet için düşmana yalan söyleyebiliriz...

    2)küs olanların arasını düzeltmekte : evet, bu da güzel, kimse küs kalmasın.

    3)aile dirliğini sağlamak için kocanın hanımına, hanımın kocasına söylediği sözlerde : hımm, şimdi bu ne demek bunu anlayamıyorum. yani en yakınımızı sırf ağzımızın tadı bozulmasın diye ayakta mı uyutacağız? misal kocam beni aldatsa, ben ona "beni aldatıyor musun?" diye sorsam...adam "hayır" dese al işte sana yalan, ama ne oldu, ağzımızın tadı bozulmadı. aman ne güzel. * *
    (08.02.2007 16:16)

hatice

    az daha uğraşırsa beni evrime inandırabilecek tek insan. yahu bu kız saçlarını ortadan ayırıp yandan iki kuyruk yapıyordu, sallana sallana hoppala yarim yaz geldi diye bir şarkı söylüyordu. sonra ne oldu? * hey maşallah.
    (08.02.2007 15:59)

meriç erkan

    bugünlerde atvnin erkek dadı aranıyor yarışmasıyla tekrar karşımıza çıkan şahıs. maalesef beş bin ytl kazanabilmek için bir oda dolusu bücüre dadılık yaptı bu adam bir gün boyunca. çocuğumu bu adama emanet edeceğime eyüp sultan camiinin avlusuna bırakırım daha iyi. (bu arada on tane meriç zekasının bir tane bücür zekası yapmayacağını belirtmeden geçemeyeceğim.)
    (08.02.2007 14:46)

ihsan

sayfa: 1-2-3-4-5...-14

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.