beş parasız kalmak

    cebinde okula gitmek için bilet parası olmaması, olsa da dönüş için olmaması durumu.
    (02.08.2007 16:17)

darbe

    yeniçeri'nin "şeriat isterüüüük" diyerek kazan kaldırması. tabi devir değiştikçe dayanak da değişiyor, kim demiş ki yeniçeri çağa ayak uyduramaz diye.
    (01.08.2007 08:40)

22 temmuz 2007 genel seçim sonuçları

    akp'ye oy verenler eblehtir, salaktır. bu durumda chp, mhp, saadet vb diğer partilerin gelecek seçimler için iki muhtemel politikası olacaktır.
    1: akp'ye oy verenleri vatandaşlıktan çıkararak yerlerine iq testi ile seçilmiş taze vatandaşlar alacaklardır.
    2: beyin nakli yaparak bu vatandaşların kendilerini anlayacakları zeka seviyesine gelmesini sağlayacaklardır.

    rahmetli necip fazıl'ın fildişi kule dediği bu olsa gerek. eskiden sanatçılarda olurdu, "halk beni anlamıyor" diye ağlarlardı, şimdi siyasetçilerde ve o fildişi kulenin sırrıne nüfuz etmiş seçmenlerde bu görünüyor, ama ben hala anlayamıyorum sanırım bana da bir nakil gerekli.
    (24.07.2007 08:45)

22 temmuz 2007 genel seçim sonuçları

    elli yıldır iktidara gelemeyenlerin hala durumlarına şaşırmalarına neden olan seçim sonuçlarıdır.
    olan, derin devlet'in mhp oylarını artırmak için çıkardığı terör olaylarında şehit olanlara olmuştur. bakınız terör olayları nasıl dinecektir şimdi bir sihirli değnek değmiş gibi.
    (23.07.2007 04:36)

kilit taşı

    kemerli yapılarda da mevcuttur, kemerin veya kubbenin tam merkez noktasında bulunur. iki yandan* ya da her bir yandan* diğer taşlar kilit taşını sıkıştırarak birbirlerini dengelerler. düşmeleri için ortaya çıkan kuvvet ayakta kalmalarını sağlar.
    mimar sinan çıraklık eseri olan şehzade camii'nde kilit taşının ortasına bir delik yapmış, bu deliğin içine bir şişe içerisinde taşın ölçülerini çizdiği ve nasıl yenilenmesi gerektiğini anlattığı bir not yazmıştır. bu taşı nasıl değiştireceklerini kara kara düşünen resteratörler bunu bulunca kolayca taşı değiştirmişlerdir.
    (20.07.2007 08:59)

erkan mumcu

    benim komplo teorime göre, ak parti'den ayrılmasının sebebi derin devlet ile yaptığı pazarlık. mumcu ak parti'den ayrılmadan kısa bir süre önce, henüz ortalıkta fol ve yumurta yok iken, mehmet ağar erken seçim lafları etmeye başladı, arkasından mumcu partisinden ayrıldı ve o da erken seçim demeye başladı. benim teorim şu: o zaman derin devlet cumhurbaşkanlığı seçimleri gelmeden ak partiyi bir erken seçime zorlayarak bu tehlikeyi berteraf edecekti, mehmet ağar ile pazarlık yaptılar ama anlaşamadılar, ağar bunların erken seçim fikirini ilan etti, derin devlet bu sefer mumcu ile pazarlık etti ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
    (20.07.2007 08:51)

orak çekiç

    arif nihat asya'nın onlar adlı şiirinde de geçer, şiirin son iki mısrası şöyle idi*

    orakları var boyunları için,
    çekiçleri var beyinleri için.
    (20.07.2007 08:39)

deniz baykal

türkiye nin temeli sağlam değil

    deniz baykal'ın ığdır mitinginde sarfettiği söz. hatırladığım kadarı ile şöyle idi "tarım gelişmemiş, hayvancılık gelişmemiş, bunlar türkiye'nin temeli, türkiye'nin temeli sağlam değil".
    insanın aklına ister istemez şu soru geliyor "hani türkiye'nin temelinde sizin partiniz vardı?"
    (19.07.2007 22:36)

üsküdar

    hakimiyet-i milliye caddesinde, ıhlamurların çiçek açtığı mevsimde, bir banka oturup bir müddet dinlenmek gereken ilçe.
    (19.07.2007 10:09)

hz muhammed

    halime bakıp, selam göndermeye utandığım sevgili...
    (19.07.2007 09:46)

deniz baykal ın başbakan olmak istemesi

chp mhp koalisyonu

    iktidarın* güçlerini elinde tutanların, eteklerinin tutuştuğunun resmidir. cumhurbaşkanını akp de seçse halk da seçse bunların istemediği bir sonuç ortaya çıkacaktır. bu yüzden can düşmanı ile birlikte bile olsa herkes aynı hedefe ulaşmak için el ele vermiştir.
    chp'nin temsil ettiğini iddia ettiği halkın, uyanıp, titreyip, kendine gelip, "acaba hangisi benim menfaatimedir" diye sorup, kararını vermesi gerekmektedir.
    (16.07.2007 09:02)

eyüp sultan mezarlığı

    içinde yatanlara ne mutlu ki eyup sultan hazretleri ile komşudurlar.
    (15.07.2007 04:07)

aşiyan mezarlığı

    aşiyan yokuşundan yukarı çıkarken sağa baktığınızda, yolun hemen kenarında münir nurettin selçuk'un da mezarını göreceğiniz mezarlık.
    (15.07.2007 04:02)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.