öztürkçe

    öz türkçe konuşmak, bunu yaşatmak elbette iyidir ama halkın diline pelesenk olmuş kelimelerin yerine kelime uydurmak ve bunu kullanmaya zorlamak saçma bir gayret olsa gerek. bir de saçma sapan insanı güldüren, ne olduğunu anlamakta zorlandığımız kelimeler var ki.
    rahmetli cemil meriç şöyle der:
    her şey ismiyle müsemma olmaz, öyle olsa idi iğneye diken, dikene batan derdik. kazmaya kazan, kazana kızan derdik.
    (15.07.2007 03:03)

özlem siyasette yeni

    youtube'dan seyrettikten sonra okan bayülgen'i gözümde bir numara daha küçülten söz. berhan şimşek'e "berhan şimşek, berhan bey" diye hitab ederken, daha önceki programlarından bildiğimiz kadarı ile tırstığı adamlara bey diye, sayın diye hitab ederken*, karşısındaki hanımı, kendisini döven "boyfrend"ini kendisine ferrari alınca affeden zamane sanatcı(!!!!!!!!!) *ları ile karıştırmış ve bu hanıma adı ile hitab etmiştir. mevzu-u bahis hanım "mümkünse bana adımla hitab etmemenizi tercih ederim" dedikten sonra saldırıya geçmiş, ve bu hanım mevzuyu kapatmaya çalıştıkça, reyting uğruna konuyu kapatmamıştır, çünkü kendisi gayet iyi bilir ki 12 yıl boyunca yaptığı her şımarıklık bi şekilde yanına kar kalmıştır, tıpkı bunun da kalacağı gibi.
    (15.07.2007 02:10)

bekarlığa veda partisi

    22 temmuzda karasızların oy vereceği parti.
    (13.07.2007 16:37)

milli görüş ün siyonizmle hesaplaşması

    "ümmet olma sorumluluğu" ve "milli görüş'ü destekleme bilinci" başlıklı yazının başlığı devamında söylediği "başka kardeşlerimizi itham etme durumunda değiliz, ancak, milli görüş'ün bu onurlu kavgasına omuz vermenin ümmet olma bilincinin bir gereği olduğuna inandığımız için bu feveranı yükseltmeye çalıştık" sözü ile milli görüş'e destek vermeyen müslümanları ya bilinçisiz müslüman olarak ya da gayr-i müslim olarak gösteren bir yazı ki, yazının devamında adlarını verdiği üstad ve imamların fikirlerini takib edenler* * * kendileri gibi düşünmeyenleri kafir olarak ilan etmişlerdir.

    allah selamet versin, elhamdülillah müslümanım ve milli görüşü desteklemiyorum.
    (13.07.2007 16:19)

son devrin din mazlumlari

iskilipli atif hoca

    türkiye'de hukukun hiç bir zaman tesis edilmemiş/edilememiş olmasının en iyi örneğidir.

    hukuçular bilirler, aleyhte olan bir kanun geriye dönük uygulanmaz, lehte olan kanunlar uygulanır. dolayısı ile kılık kıyafet kanunu çıkmadan önce yazmış olduğu bir eser için yargılanmaması gerekirdi.

    savcı sadece 3 yıl hapisini istediği halde, türk hukuk tarihinde bir ilk, belki de son, olarak savcını istediği cezanın üstünde bir ceza verilerek idam edilmiştir.

    ölmeden önce, öleceğini rüyasında bizzat peygamber efendimiz tarafından haber almıştır.

    son devrin din mazlumlarındandır.

    allah rahmet eylesin.
    (13.07.2007 09:33)

yalnızlık

    yine necip fazıl'dan aşağıdaki şiiri de unutmamak lazım

    İnsanlar içinde en yalnız insan!
    düşün, taş duvara başın gömülü.
    ve kapan sükûta, granitten, taştan
    mazgallı bir kale gibi örülü.

    gözünü tavandan ayırma ki sen,
    Üşürsün gölgeni yerde görürsen.
    dikilir karşına, mumu söndürsen
    Ölüler içinde en yalnız ölü.
    (13.07.2007 09:24)

gencsiviller net

    alternatif öss soruları hazırlamış olan bir site, bi çözmeyi deneyin, doğru cevabları bulabilecek misiniz?

    http://www.gencsiviller.net/oss.html
    örnek:
    soru 35. aşağıdakilerden hangisi yer çekimsiz bir ortamda en düşük öz kütleye sahiptir?
    a) 100 kg pamuk
    b) 100 kg soğan
    c) Çağlayan mitinginde metrekareye düşen 5 kişi
    d) yalçın küçük
    e) veli küçük


    (13.07.2007 09:11)

akyalanlar com

    merak üzerine girdiğim ve gördüğüm ilk yalanı "enflasyon düştü yalanı"nı okuduğum site. okudum ama anlamadım enflasyon nasıl oluyorda yüksek oluyor, zira anlatmamışlar. klasik siyasi muhalefet tavrı içinde karşısındaki ne yaparsa yapsın kötürdür mantığı ile eleştirmiş*. yazı içerisinde enflasyonun düşmesinin bir yalan olduğu söyleniyor ama doğrusu nedir nedense hiç söylenmiyor.
    (13.07.2007 08:39)

mahir kaynak

    9 mart cuntası'nın içine sızmış, sağladığı bilgilerle cuntanın dağılmasını sağlamış emekli* mit mensubu. daha sonra bizzat devlet tarafından deşifre edilmiştir. bir röportajında "deşifre olmasam şimdi solda önemli bir lider olabilirdim" diyerek, "acaba başkalarıda mı var, diğer parti liderleri de mahir kaynak gibi mi?" diye düşünmemize sebeb olmuştur.
    (10.07.2007 09:19)

süleyman demirel

    bir adam düşünün ki ömrünü sağ politikalara, milliyetçi muhafazakar* politikalara adamış, daha sonra cumhurbaşkanlığı'na bürokrasinin tasvib etmediği biri gelecek olunca, buna engel olmak için elnden geleni ardına koymamış** ve hatta can düşmanı diyebileceğimiz chp ile kol kola girmiş bir adam.

    bir de mahir kaynak'ın "deşifre olmasa idim şimdi solda bir lider olabilirdim" sözlerini düşünün.

    acaba derin devletin böyle bir politikası mı var? sağ, sol, orta falan bütün görüşlerin içine kendine yakın adamaları yerleştirerek, kendine zarar gelmesini engelliyor mu? mahir kaynak bunlardan biri olabilecek ti, acaba demirel bunlardan biri mi diye düşünmeden edemiyor insan.
    (10.07.2007 09:12)

anne

    aklıma necip fazıl kısakürek'in şu mısralarını getiren kelime:

    ağlayın, su yükselsin
    belki kurtulur gemi
    anne seccaden gelsin
    bize dua et, emi!
    (09.07.2007 18:33)

anne

    bir anneler gununde yavuz bulent bakiler'in köşe yazısını okumuştum. * şöyle bir olay anlatır * bakiler: çocukluğunda bi kahvede yaşlı bir adam sorar : "söyle bakalım nuh tufanı'nda en son kim öldü?", bakiler bilemeyince adam sinirlenir "size okulda ne öğretiyorlar be" diye çıkışır ve anlatmaya başlar: "nuh tufanı'nda sular yükselmeye başlayınca insanlar yüksek yerlere tırmanırlar, birbirlerini ezerler ama analar kucaklarında çocukları ile anneliğin verdiği güçle hepsinin üzerine çıkarlar lakin sular hala yükselmektedir; yükselir yükselir üstüne çıkacak bir şey kalmamıştır, son çare anneler bebeklerini havaya kaldırırlar ama sular yükselmeye devam eder."
    "ya evladım" der yaşlı adam "nuh tufan'ında en son analarla bebeler öldü, analarla bebeler."
    (09.07.2007 18:30)

dikilitaş

izmir in kızları güzeldir

    şairini hatırlamadığım, hatta kendisini bile hatırlamadığım bir şiirden bir parça:

    --- alıntı ---
    izmir'in sokakları denize bakar
    izmir'in denizi kız, kızı deniz
    sokakları hem kız hem deniz kokar
    --- alıntı ---

    Not: şiir Cahit Külebi'nin atatürk'e ağıt şiiri imiş * şiire göre sokakları denize bakan ilimiz samsun imiş. * * *
    (29.06.2007 00:24)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.