diyarın kulakları

    ilk sözlükte alımlarla görevlendirilen, şimdi ise vampir avcıları olarak anılan lord güruhudur.
    (26.03.2006 22:12)

vampir avcıları

    (bkz: lord)
    (26.03.2006 22:11)

kont

    diyar lideri, lordlar divaninın başkanı.
    (26.03.2006 22:10)

şövalye

    vampircikte vampirliğin bir üst rütbesidir. diyarı için fazlaca çaba gösteren vampirler, şovalye rütbesine yükseltilirler. rütbe için ne bolca tanım ne bolca başlık açılmalıdır. farklılığı ve azmi görülen ve takdir edilen, diyarına elle tutulur desteği veren kişiler lordlar divani kararı ile şovalye yapılır ve duyurulurlar. görevleri diyara yakışmayan, konsept dışı tanımları bildirmektir.
    (26.03.2006 22:08)

şebnem ferah

    yanık sesli ozan gibi görülürken amerikadan dönüp çıkarttığı can kiriklari albümü ile eski dostlarını ziyadesiyle üzmüştür. yeni yakaladığı sound ile tatlı bir sertliğe ulaşmış olsa da yagmurlar gibi eserleri görülmemiştir. sesini zorlamadan, yarı ağlamaklı sözlerini beklerken cıyırdayan ve bağıran bir şebnem bizleri zorladı. hala ay, sigara hatta gel ey seher dinleriz bu yüzden.
    (26.03.2006 22:07)

de bağlacı

    ayrı yazılması gereken "de" dir. önceki kelimeye göre "da" haline de dönüşebilir. örneklerle açıklanması gerekirse;

    ben de geldim, sen de geldin, o da geldi, sen de mi brütüs? gibi.

    ayrıca diyarda çokça görülmesi lordları haliyle üzmektedir.
    (26.03.2006 22:06)

open source

    açık kaynak anlamına gelip bilgisayar teknolojilerinde gnu lisansı ile korunan bir kaynak kodun ortaya sunulup fikir paylaşımalrı ile hızla geliştiği ve bir kişinin yıllarca sürse bitiremeyeceği işi bin kişinin bir ayda bitirebildiği mükemmel sistem. en ünlüleri için;

    (bkz: linux) , (bkz: firefox) , (bkz: apache)

    aynı zamanda microsoft un korkulu rüyası olduğu açıkça görülmektedir.
    (26.03.2006 22:05)

fantastürk

    fantastik edebiyatı türkiyede duyurmak için uğraş veren, içeriği ile dalında türkiye de en iyilerden olan adeta gizli bir hazine adası. kategorileri ve forumları fantastik edebiyatı severleri doyuracak kapasitede olup akşam sohbetleri ile gönüllerde taht kurmuş yerli oluşumlardandır.

    http://www.fantasturk.com adresinden ulaşılabilir.
    (26.03.2006 22:02)

cep kredi

    akbank ın krediyi cebimize sokarak öldürdüğü polisler yetmiyormuşcasına daha rahat kredi dağıtmak için geliştirdiği teknoloji ürünü. zaten eğitim durumu düşük olan halkımız ise eline verilen iki bin ytl parayı zaten sonra ödersin diye kandırılarak üçyüz ytl maaşlarıyla ödemek zorunda kaldığında ortada sorumlu arayanlar elbette dolaşmaya devam edecektir. pekiya düşünen olacak mıdır janjanlı tanıtımları? tabi ki hayır.
    (26.03.2006 22:02)

noktalama isaretlerinden sonra bosluk birakmak

    el yazısının yerini matbaanın alması ile artık bir yazım kuralı haline gelen durumdur. gerek okunurluğu gerekse görünümü açısından yazıya ayrı bir şıklık kattığı düşünülür. alışkanlık haline getirilmediği sürece insanın karşısına her yerde uyarı şeklinde çıkabilecek hatalardan kabul edilir. "." ve "," den sonra bırakılması gereklidir. diyar içinde yapılması durumunda vampirlerin jiletlerine davranıp eserlerinde gerekli düzenlemeleri yapmaları beklenmektedir. zararın neresinden dönülürse dönülsün kardır.
    (26.03.2006 22:00)

sözlük ile ilgili istekler

erdener abi

    kaan ertem'in kalemi ile yarattığı efsane olmuş bilinçsizce laf çakan, babayiğit, delikanlı, olgun karakteri.

    bir kuple sunmak gerekirse,

    *abi banu alkan site açıyormuş açsın mı abi?
    - açsın
    *neden abi?
    - açmasın.
    (26.03.2006 21:57)

adet dönemi

    uysal olarak tanıdığımız dişilerin on kaplan gücüne ulaşarak hırçınlaştıkları, yanlarına sokulamayacağınız günler bütünüdür. hala bu yapısal süreci hastalık olarak düşünenler de mevcuttur.
    (26.03.2006 21:46)

vakıf üniversitesi

    devlet üniversitelerinin alternatifleri, çoğu para avcılarının işletiminde olması dolayısıyla yurt dışı örneklerinin yanında çok zayıf eğitimlere sahip okullar bütünüdür. istanbul dışı devlet üniversitelerinden daha tercih edilebilir olmasının başlıca kaynağı, merkezi okullar olması, ödeme şartlarının kolaylaştırıp hayal edilen bölümlere daha rahat ulaşılabilmesidir.
    (26.03.2006 21:39)

haliç üniversitesi

sayfa: 1...-228-229-230-231-232

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.