bedelli askerlik

    (bkz: bu defa güldürmedi)

    30 yaşından büyük sanatçılar ve fabrikatör çocuklarından başkalarını güldürmedi yani. ne idüğü belirsiz bir bedelli askerlik kararı oldu bu. kimin ihtiyacı vardı böyle bir karara? bunun bir düzeni olmaz mı olamaz mı? madem para bu kadar önemli sizin için, diyin ki 20 yasından buyuk herkes 50 000 tl verirse askerlikten yırtar. olsun bitsin. herkes bilsin kuralı. keyfilik de bitsin. aslında istemedigim bir uygulama ama en azından keyfilige ve mantıksız zamanlamalara son verilmiş olur.

    bir de baya pahalı. 15 ay yapacaklar için iyi ama kısa dönem 5 ay 5 gün askerlik yapacaklar için yüksek bir meblag. işler beklenenden kesat olabilir.

    (23.11.2011 23:59)

küçük ibo-einstein in annesi benzerliği

    bundan yaklaşık 10 sene evvel, havuz keyfi yaptığımız mekana gelen sanatçı küçük ibo ki o zamanlar hakkatten küçük, gösterisini icra edeceği vakte kadar havuz keyfi yapıyor, havuzdan ayrılmak için merdivenlerden çıkan beni bekliyordu. o sırada bir tekmeyle bütün bu tartışmalara son verebileceğim gelmişti aklıma ama işin nereye varacağını da merak etmiyor değildim. her şeyde bir hayır vardır derler ya, bunu da gördüm mutlu oldum o anlık tepkimden kaçındığıma. küçük ibo ile einstein teyze çocuklarıymış. biliyordum bu ibo da bir şeyler olduğunu. iyi ki beklemişim, iyi ki varsın ibo
    (23.11.2011 23:48)

start vermek

    türkingilizce mahsulü moda değimlerden. türkçe'ye önem vermesi daha çok beklenen medyada sıkça yer verilmesi bu değimi daha da itici hale getiriyor benim gözümde. bakınız milliyet gazetesinden örnek bir kullanım;


    --- alıntı ---
    Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti ve Bölgesel Kürt yönetimi ile yürüttüğü diplomatik girişimler sonucu alınan karar çerçevesinde, PKK'nın kamplarının bulunduğu alanlardaki köylerinin boşaltılması için start verildi.
    --- alıntı ---
    (18.10.2011 13:37)

vampirlerin favori şarkıları









    bu da rusça musça ama sevdigim sarkılardandır. gecen senenin hitlerindendi





    ıptıs işleri iyi gidiyor şu aralar
    (17.09.2011 00:01)

anadolu kartalları

    türk savaş pilotları ile ilgili bir film. jetlerle baya samimi bir film olduğundan şimdiden merak ettim açıkcası. filmin resmi sitesi;

    http://www.anadolukartallarifilm.com/

    konusu nedir pek anlayamadım ama dandik amerikan yapımı ortadoğu da bir ülke bilgilendirmesiyle başlayan bol bombalı alevli filmlerden değil sanırım. pilotlar arasındaki aşk meseleleri midir nedir bilemedim ki bak şimdi. neyse bekleyip görücez artık.

    edit: 28 ekim de sinemalardaymış
    (09.09.2011 13:27)

alın teri ile kazanmak

    doğrudan ve dolaylı yoldan olmak üzere ikiye ayrılır. sonunda birleşir tek cebe girer. bir futbolcunun sahada yaptığı mücadele sonucu kazandığı doğrudan, açılışlar, sponsorluklarla kazandığı dolaylı yoldan ter dökmek süretiyle elde ettiği kazançtır. misal christiano ronaldo, sen kalk gel taaa istanbul a yıldırım demirören e ait alışveriş merkezinin açılışına katıl oradan sevgilinle uçağa bin tatil yap. dolaylının en bi güzel süperlerinden.
    (01.09.2011 02:20)

şanslı masa

    emret komutanım dizisinde asteğmen rolü ile kendisini hatırlayabileceğimiz sunucu arkadaşın gayet başarısız yanındakinin de ona kıyasla oldukça başarılı olduğu gerçeğini itiraf etmeden geçemeyeceğim. elemanın sesi çıkmıyor ya. beni çok gıcık emekle birlikte o haliyle bile baya para götürüyordur eleman.
    (31.08.2011 23:14)

nazperi

    pek güler yüzlü, pek hanım hanımcık bir vampirimiz. geç de olsa hoş gelmiş sefa gelmiş. günün anlam ve önemine binaen bayramı da mübarek olsun bu vesileyle.
    (31.08.2011 00:33)

mutsuzluk veren küçük şeyler

    kıyafetlerin, özellikle tişörtlerin bel kısmına dikilen etiketler. itinayla kesmek lazım sanırım, kopartayım derken haşat olan kaçıncı tişörtüm:(
    (30.08.2011 20:22)

bayram temizliği

    o çekirdek kabuğu bulunup yok edilene kadar sürer.
    (29.08.2011 00:42)

kral cunyir

    şeker bayramına erken girmiş vampir. tarihe not düşelim bu şeker açılımını;

    · pamuk şekeri (3)
    · arife
    · bayram şekeri (2)
    · sabah şekerleri
    · karmacoma
    · düdüklü şeker (2)
    · toz şeker
    · pudura şekeri
    · karma koli (2)
    · elma şekeri
    · horoz şeker

    pudra şekeri bile var. o derece.

    edit: pudura şekeriymiş. system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure system failure...
    (29.08.2011 00:31)

borsa

    borsa budur;




    niye yükselir niye düşer mantık aramamak lazım.
    (28.08.2011 14:37)

hortum terazi

    içi su dolu uzuncana şeffaf bir hortumdur kendileri. nivo jalon mira gibi kot ölçümü yapmakta kullanılan aletler olmadığında kullanılabilecek güvenilir bir alettir. dikkat edilmesi gereken tek konu içerisinde hava boşluğu kalmamasıdır.

    hortumun bir ucu kotu bilinen nesnenin yanında tutulur, diğer ucu ise aynı kota getirilmesi düşünülen zemin üzerinde tutulur. mesafe farketmez, hortum boyu yettiği mesafede ölçüm güvenle yapılabilir. su seviyesi iki uçta da aynı seviyede olacağından kotumuz tespit edilir.

    güzeldir, başarılı bir alettir. tabi diğerlerine göre zahmetlidir, yani su doldurulması, taşınması, içine hava kaçmamasının sağlanması , toplanması falan. ama yine de sevimlidir.
    (28.08.2011 05:50)

gulfstream

    buzul çağıyla ilgili felaket senaryosunun baş aktörü olan sıcak su akıntısı. meksika civarından gelen sıcak su başta ingiltere olmak üzere avrupa'nın bir kısmını ılımanlaştırırken bu akıntının kesilmesi ile buzul çağı başlar.
    (28.08.2011 05:34)

ramazanda sahura kadar uyumamak

    ertesi gün işe gitmeme durumu varsa mümkündür, çok da tatlıdır. normal insanlar uyurken, anormal olan bünye açar bir iki film sahura kadar keyif çatar. ezandan sonra da takılınabilir uyuyabilme potansiyeli ve imkanına göre. gerçi ben pek hakkını veremiyorum, 6-7 de yat 13:00 de kalk. ne anladım o işten. iftara 5 kala uyanmak ne iyi olurdur. oluyordu da. ayrıca bir söz var, orucu uykuya tutturan sevabı da rüyasında görürmüş.
    (28.08.2011 05:32)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-87

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.