ölmeden önce yapmanız gereken 101 şey

    kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek. kaldı mı 96.
    Bungee Jumping, Sky Diving, Tüplü dalış, zıpkınla dalış, wakeboard, snowboard, heli-ski, ispanya, abd, italya, balkanlar, uzakdoğu, güney amerika, ingiltere ve türkiye seyahatleri, kaçkar'da buz tırmanışı, yelken ile dünya olmadı akdeniz seyahati, fotoğraf çekmeye çalışmak, film çekmeye çalışmak, fethiye saklıkent'te kanyonu gezmek ve yerden fışkıran suya tek hamlede girmek, güzel arabalarla güvenli ortamda drag yarışları, tek tanrılı bir evrende LARP oynamak, the matrix izlemek, sevmek-sevilmek vesaire vesaire.. 101 tane şey az değilmiş hani*
    (18.07.2012 12:37)

tutunamayanlar

    Bitirmekte çok zorlandığım kitaplardan birisi. Söylenenleri anlamaya çalıştığınız zaman 20-30 sf sonra yoruluyorsunuz. Devam etmek için çaba sarfetmeniz gerekiyor. Roman olarak kategorize edilmişse de, kurgusal bir bütünlüğü yok. Yani elli sayfa atladığınızda bir şey kaçırmış hissi oluşmuyor ancak ara ara zirveleşiyor hayata bakış açınıza göre. Oralarda kitabı daha bir seviyorsunuz. Hayatın anlamını bulmadım, ancak benim yaşadığım gel-gitleri başkalarının da yaşadığını bilmek farklı bir duygu. Hele mühendislik ile ilgili tespitlerinde ve iç hesaplaşmalarında fazlasıyla etkileyici oldu benim için. Oğuz atay'ın da genç yaşta ve zor bir şekilde ölümü, onu tutunamayanlar listesinin bir üyesi yapıyor.
    (09.07.2012 16:03)

filmde gerçek cin görüntüleri kullanmak

    Bende her zaman kredisi azalsa da hala var olan bir yönetmen olan Hasan Karacadağ'ın son filmi ile ilgili yaptığı yorumdur. Ne derece doğrudur bilemeyeceğim. Ancak çok iddialı olmuş bu sefer. Bir de yeni filminden bu şekilde haberdâr olmak istemezdim, daha fragman ortada bile yok.
    (01.07.2012 17:14)

wakeboard

    Suda snowboard yapmak özetle. Tekneye belli aparatlar bağlanarak her yerde yapılabildiği gibi, cable park adı verilen özel bir pistte de yapılabilir. İzmit'te gölkay cable park'ta güzel bir yer vardır. Türkiye'de Antalya hip-notics ile bursa ve samsun'da sukay park adı verilen dört pist vardır. İzmit'te ki özellikle tavsiye olunur (fiyat, parkur kalitesi vs. gibi sebeplerle) ..
    (19.05.2012 19:38)

hitit cadisi

    Hitit cadısı, eski güzel günleri hatırlatan sonra tekrar kaybolan bir cadı *) gibi son zamanlarda.. Bir zamanlar buralar çocukların parkta oynadığı, büyüklerin büyük meseleleri konuştuğu bir diyardı. Hitit cadısı arada bir ortaya çıkıp misyonunu tamamlıyor.
    (19.05.2012 19:30)

birinci geleneksel vampircik film zirvesi

    geleneksel olarak düzenlenmediği için ayrı bir geleneksel anlayışı geliştiren zirvedir. Yani birinci geleneksel, geleneksel olmayan film zirvesi de denebilir. (bkz: Allah çektirsin) *
    (06.04.2012 14:56)

based on a true story

    9gag memesi. true story.
    (06.04.2012 14:53)

vampircik altı yaşında zirvesi

    Allah böyle kurmuş dünya'nın düzenini. Saniyelere indirgeyerek anlamlandırdığımız hayatımız adım adım sona doğru yaklaşıyor. yirmi yaşında iken yirmi altı yaşında olmak çok anlam ifade etmiyordu, ohoo daha çok var diyorduk. Şimdi otuz beş yaşında adam gördüğümüzde oha otuz beş yaşında insan mı olur dediğimiz günleri düşlüyoruz. Dünya'da milyonlarca insan bu yaşları bile göremiyorlar. İşte vampircik zirvesi bana bunları hissettiriyor. Damlaya damlaya nasıl göl oluyorsa, saniyeler akarak koca bir yılı deviriyorlar. İnsan yaşamaya devam ediyor, yaşayabilenler.

    "Vay ki gençtim, ölümle paslanmış buldum sesimi" diyor ya İsmet Özel. vay ki gençtik, genç olduğumuzu düşünüyoruz ve gençliğin gideceğini biliyoruz artık..

    Sanırım Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın şarkısındaki Ilgaz'da olacağım haftasonu. Gelmem biraz zor zirveye, ancak hislerimi paylaşayım dedim.
    (21.03.2012 13:16)

benzin zammı

goya s ghosts

    ispanyol engizisyonunu gayet güzel gözler önüne seren bir film. Yalnız filmi izlediğinizde hristiyanların yahudilere yaptıkları işkencelerden başkasını bulamazsınız. halbuki ispanya'ya gittiğinizde, esas engizisyonun müslüman moriscoları hedef aldığını yahudilerin ise müslüman hakimiyetinde de hristiyan hakimiyetinde de azınlık olduğunu anlıyorsunuz. Yani yanlı ve çoğu kısmı görmezden gelen bir filmdir son tahlilde.
    (12.02.2012 15:29)

diyojenist

    kelime avcısı. diyarın bekçisi. evet.
    (31.12.2011 23:35)

şehir üniversitesi

    Bilim sanat vakfı müdavimlerinin resmi üniversitesi. Yıllarca bisav'da eğitim ve öğretim gören genç talebeler, artık resmi bir diploma ve gayet kaliteli öğretim üyelerinden müteşekkil bu vakıf üniversitesinde öğretim alabiliyorlar.
    (12.12.2011 14:36)

selçuk balcı

    Patika isimli ilk albümünü yayınlamış müzisyen.
    Deniz üstünde fener ünlü olmasını sağlayan şarkı olsa da, Gel sar beni , enstrümental olarak yağmurun kaydesi, oy trabzon *, beklesin beni yarim dikkat çeken şarkılarındandır. başarılı olmasını temenni ederim.

    sanırım ilk kemençesini de çago ustadan almış ki çago usta olarak bilinen mustafa kılıç maltepe'de ikamet eden ve yunanistan'da en iyi kemençe ustası ödülünü almış sağlam bir karadeniz kemençesi ustasıdır.
    (19.11.2011 12:46)

taraf gazetesi

    bengü tv'nin spikeri "analar ağlıyor" 49 pkk'lı öldürüldü manşetini görse ne yapardı merak ettim şimdi.
    (24.10.2011 15:10)

kurtuba camii

    Bu camiin en önemli kısmı mihrâbıdır. Muazzam bir işçilik ve muazzam bir anlamı vardır. Bizim müslümanlık adına hissedemediğimiz duyguların bir tezahürüdür mihrab.
    Göğün 7 katını ve sidret'ül münteha'yı tasvir eder.
    Heralde en acısı, parmaklıkların arkasından bu muazzam eseri izlemek zorunda olmaktır. maalesef.
    (24.10.2011 15:08)

sayfa: 1-2-3-4-5...-59

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.