love of my life

    queen'in yürek sızlatan parçalarından biri. * * * freddie mercury'in olağanüstü sesinden mi, sözlerinin ve müziğinin güzelliğinden mi bilinmez dinledikçe dinleyesi gelir insanın. harika bir parça.

    love of my life, you hurt me,
    you broken my heart, now you leave me.

    love of my life cant you see,
    bring it back bring it back,
    dont take it away from me,
    because you dont know what it means to me.

    love of my life dont leave me,
    you've stolen my love now desert me,

    love of my life cant you see,
    bring it back bring it back,
    dont take it away from me,
    because you dont know what it means to me.

    you will remember when this is blown over,
    and everythings all by the way,
    when i grow older,
    i will be there by your side,
    to remind how i still love you
    i still love you.

    hurry back hurry back,
    dont take it away from me,
    because you dont know what it means to me.

    love of my life,
    love of my life
    (18.02.2008 19:15)

hazeyame

    star wars zirvesinde harikulade vakit gerçimemize sebep olmuş vampiredir. evini bize açmış ve kendimizi evimiz de hissetmemizi de sağlamıştır. * tekrar çok teşekkürler.
    (17.02.2008 20:57)

espresso

    bir çeşit italyan kahvesi. kendisinin üstüne köpüklü sıcak süt eklenince cappuccino da olabilir. *
    (14.02.2008 13:07)

invisible monsters

    ayrıntı yayınları'nın yeraltı edebiyatı serisinin en vurucu, en etkileyici kitaplarından biri. yazarı chuck palahniuk. kitap hakkında spoiler vermek istemiyorum. yazarın her zaman kulandığı nerdeyse hepsinden bir hayat felsefesi çıkartılabilecek kısa ve öz cümlelerle, kitabı okuduğumuz anın hangisi olduğunu kestirememiz ve bir solukta bitirip ancak en son neler olduğunu farketmemiz bile kitabı okumak için yeterli olacakken, üstüne birde enfes konusu eklenmekte. time filminde ki gibi bir eleştirinin dibe vurmuş, en sıkı halini bulacaksınız. *
    (14.02.2008 01:34)

görünmez canavarlar

otisabi

    uykusuz'un arka sayfasını süsleyen, karikatür. * nerdeyse tüm kadınlar otisabi'nin hayatına bir kere girmiştir. *
    (13.02.2008 18:52)

biseksüel

    seksüel bir tercihtir. zaten aşkı da lütfen seksuellik ifade eden terimlerle tarif etmeyelim çünkü o sınır tanımaz. illa ki bir insana olması dahi gerekmezken * tutup birde onu cinsiyet sınırlarına mı tabi tutalım. biseksüellik, cinsel tercihini her iki cins içinde kullanmadır. ben aşkı heteroseksüel, homoseksüel ya da biseksüel tanımlar içinde bulamamaktayım çünkü.
    (13.02.2008 15:39)

kendine gelmek

the hitchhiker s guide to the galaxy

    evren, varoluş ve herşey hakkında kimsenin yeterli bilgisi olmadığından nihai soru ve nihai cevap hakkında dilediğince zırvalayabileceğinizi öğreten, eğlendiren, bir solukta tüm seriyi okumaya iten, uçmaya çalışmanıza neden olacak kadar inandırıcı bir üsluba sahip olan douglas adams'in harika eseri. **
    (08.02.2008 12:59)

ivan goncarov

    rus yazar. yazdığı oblomov isimli kitapla kendi dönemine damgasını vurdu ve hala ses getirmeye devam ediyor. oblomovluk gibi bir kavramı bize kazandırdı. *
    (07.02.2008 01:25)

i m muslim don t panic

oblomov

    ivan gonçarov'un dünya klasikleri arasında yer alan, ama diğer klasiklerden daha farklı bir anlatıma ve üsluba sahip olan, uyuma isteği yaratan kitabı. karakterimiz oblomov ve oblomov'un oblomovka'sını bir öğrenince ne dediğimi anlayacaksınız. okurken çok eğleneceksiniz. aynı zaman da yazarın, birden fazla şeyi bir anda ve üstü pek açık olmayacak şekilde eleştirmesine bayılacaksınız. plan kurmanın ne demek olduğunu anlayacaksınız.
    yazarın dili çok ağır değil veya konulara derinlik katacağım diye hiçbir çabaya girmemiş oldukça yalın bir dil kullanmış.
    (07.02.2008 01:17)

bir elinde cımbız bir elinde ayna

    "umurunda mi bu dünya ?", diye devam eden cümle. * *
    *
    (07.02.2008 01:08)

asılsız bomba ihbarı yapmak

    sadistce bir eğlence yöntemidir. yani başklarının korkularını izlemekten zevk alanlar için.
    (07.02.2008 00:53)

vahamet

    vehamet diye yazıldığını sandığım ama tdk'dan öğrendiğimle vahamet olduğunu anladığım, güçlük, kötü durum gibi kavramları karşılayan sözcük. içinden çıkılması zor olan kötü ve güç şeyler için kullanabilirmişiz. *
    (07.02.2008 00:43)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-47

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.