ceza

    gerçek adı bilgin olan ve yaptığı işi iyi bir şekilde sürdüren , rap türkiyede pek bilinmezken bile yoğun bir dinleyici kitlesine sahip olan aaynı zaman da sevenleri ve nefret edip tasvip etmeyenleri de çok olan rapper
    (08.01.2007 13:04)

tevfik fikret

    mehmet akif ersoyla araları bir türlü düzelmemiş olan ve ömrünün son zamanlarını(9 yılını)aşiyan yokuşunda ki evinden çıkmadan geçiren ve kendi fikir yapısını anlayamayan dostlarına küserek bu süre zarfında onlarla görüşmeyi reddeten şair.
    (04.01.2007 14:25)

umberto eco

    20.yüzyılın yüzyılın en önemli düşünürlerinden biridir.takma adı dedalus'tur.bir çok ödül almıştır.gülün adı isimli eseri film haline getirilmiştir.dili ortaçağ ile bilgisi olmayanlara kesinlikle ağır gelecek ve hatta onlar için sıkıcı olabilecektir.birçokları içinse baudolino ile artık gönüllerden kaldırılamayacak bir taht kurmuş romancıdır.
    (04.01.2007 14:09)

yemek kursları

    yamek kursları vaktini sevdiği bir uğraşla geçirmek isteyenlerin başvurduğu ve birçok yemek yapmayı bilirim diye gezenlerin ihtiyacı olduğunu saptadığım güzel bir aktivite.
    aynı zaman da birçok kişinin de pişirmeden önce yemek yeme kurslarına gitmesine gerek olabilecek kurs.
    (03.01.2007 12:41)

lise defteri

    lise defteri genelde büyükboy kareli halk arasındaki defterlerin genel adı gibi geldi bir anda aklıma ama neyse. arda kural (u:yakışıklı biri) oynuyor diye bir kaç bölümü birçok kişi (kız)tarafından izlenilmiş acaba hangi gezende var böyle bir lise dedirten abuk dizi.
    (03.01.2007 12:36)

teşekkür etmek

    bazen edilmediği taktirde kapı önüne bile konulabileceğiniz yada kafanıza birşeylerin geçmesine neden olabilecek kadar önemli hale gelebilen söz bütünü.
    birçok insan için "lütfen" ve "teşekkür ederim"sihirli söz öbeklerdir. anneler bunlar arasında sayılabilecek bir numaralı şahsiyetlerdir. Çocuğuna ilk önce birisinden birşey alınca nediyecekdik bakalım sorusuyla birlikte gelen biraz utangaç "tesekküüür edeyim"i öğreten annelerdir bunlar.
    (03.01.2007 12:29)

gece ders çalışmak

    kesinlikle birkaç arkadaş birlikte yapılması tavsiye edilmeyen bir davranış biçimi.genelde gündüz ders çalışırken sıkılan öğrenci şahsiyetinin gece çalışırım diyerek uyuması,gezmesi ile sonuçlanabilecek olan söylem.benim içinse gece veya gündüz çalışamamak,çalışamamak...
    (03.01.2007 12:23)

hayatın anlamı

    bir anlamı olduğundan değilde, olması istenildiği için sürekli araştırılan ve belki bulurum diyerek hayata bir merakla yapışılan ve genelde kesin bir yanıtı olmayan ,olsa da içi kimilerine göre boş olan kavramsal, felsefik bakış açısı
    (03.01.2007 12:18)

sayfa: 1...-45-46-47

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.