nova

    ispanyolca da gitmez anlamına gelmektedir.
    hatta chevrolet adlı araba markası yeni çıkardığı arabasının model ismi olarak bunu bulmuş fakat latin amerika da satmayacağını anlayarak adını değiştirmişlerdir.
    (20.11.2006 15:49)

kınalı kuzular

    annelerinin bir taneleri olan diğer deyişle ana kuzusuda denilen çocuklarıdır, anlayamadığım nedenden ötürü genelde erkekler için kullanılan tabirdir.
    (20.11.2006 15:19)

yalan

    athena' nın son albümünde yer alan romantik ağırdan çalan bir şarkısıdır.
    ansızın tarifsiz gelir ya
    ozamanlar sormaya cüretin kalmaz
    feri soluk, niyeti kayıp, dardayım
    aşk nefrete yakınsın
    kin kırdı her okşamak istediğimde seni
    elimi gözlerimi gömdüm tebessüme
    yalnız kendine inkarın
    sedece senden kaçarsın
    halin ele verir anlamazsın

    yalan söyleme bana
    gözlerin anlatıyor herşeyi
    yalan söyleme bana
    yalan söyleme bana
    gözlerin anlatıyor herşeyi
    zaten yoktur nedeni

    uzak düşmüşüm kendimden, aklım fikrimden
    çaresiz sürükleniyorum
    bilerek peşinden
    yalnız kendine inkarın
    sadece senden kaçarsın
    halin ele verir anlamazsın....
    (20.11.2006 14:46)

çocuk

    haberlerin alındığı bazen muzur bazen melek olan küçük insanlar
    (19.11.2006 19:03)

gezegen

    özlem tekin' in çok sevdiğim bir şarkısı ki; ayrıca sınav filmininde müziklerinden biri...
    gezegen x

    fazla zaman kalmadı
    geri sayım başladı
    söylenenin tam tersine
    gezegen x yaklaştı

    daha bir şey görmedik
    gezip yiyip içmedik
    öğrendiğimin tam tersine
    mahşer günü yaklaştı

    kalk yatağını boz arkana bakma
    koş yollara vur şansını zorla
    git kuralını koy kendine oyna
    sor hedefini bul kimseyi takma

    bugün günlerden isyan
    uzun ömür bir yalan
    beklediğimin tam tersine
    neşe doluyor insan

    zaman kalmadı
    sayım basladı
    uzun ömür bir yalan
    10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0.
    (19.11.2006 02:46)

biyodizel

    bitkisel yağlardan elde edilen yakıttır.
    özellikle şu sıralar gündemde olan kolza bitkisinden elde edilmektedir.
    ayçiçeği, hindistancevizi yağı, jathropa bitkisi yağıve hatta atık yağlar ve kullanılmış kızartma yağlarıda biyodizel olarak yakıta çevrilebilir.
    avantajları: hammaddelerinin sürekli yetiştirilebilir olmasıdır. bir hektar kolza tarlasından bin beşyüz litre ham petrole eş değer akaryakıt elde edilebilir.
    dezavantajları: tek yönlü tarımı teşvik etmesidir.
    (17.11.2006 19:13)

buğu banyosu

    özellikle kadınların önceden evde yaptıkları güzellik sırlarından biridir, günümüzde pek yapan var mıdır bilinmez. buğu banyosunda amaç; yüzünü kaynamış suya tutmak suretiyle yüzün geri kalan taraflarını bir havlu yardımıyla örtmek ve bu buhardan yararlanmaktır. buhar banyosu sonucunda gözenekler açılır. özellikle sivilcesi çok olanlar buğu bayosunu yaparlar.
    (17.11.2006 18:38)

uyku

    çok eski zamanlarda henüz sıcakkanlılığın ortaya çıkmadığı devirlerde, sudan karaya geçiş yapan soğukkanlı hayvanlar yeni ortama uyum içerisindeydiler.
    çünkü su ve kara arasında sıcaklık farkı vardı. bununla beraber soğuk olduğunda yada özellikle hava karardığında soğukkanlı calılarda uyuşma, şuur kaybı gözlenmekteydi ki; buda soğuk katılaşması adını almıştı.
    günümüzde uyku da buradan gelmektedir. yani geçmişte gözlenen genlerin tekrar dizisi ve hatırlanması olayıdır. yapılan araştırmalar bize uykunun biyolojik bir gereksinim olmadığını açıklamaktadır.
    uyku sadece gün içersinde kaybedilen proteinlerin geri kazanılması olayıdır.
    (17.11.2006 15:42)

burhan altintop

    değişik konuşması, kendine özgü tavırları ve komplekslerinden dolayı ilginç davranan, gaffur' dan çekinen, ama onsuzda olamayan, cem' in odasını alacağı düşüncesiyle gaffur' la beraber içip plan yapan avrupa yakası elemanıdır. başlangıçta dergide havaya (özellikle kızların giyimi konusunda) ve nişantaşına alışamasa da artık dizinin süper ve en dikkat çeken oyuncusudur.
    (17.11.2006 15:31)

hatun

    aynı zamanda kız ismi olarakda kullanılmaktadır.
    (17.11.2006 15:22)

düşünce

    düşmek fiilinin - ince (- ınca) yardımcı fiil yapan ekini almış şeklidir.
    (17.11.2006 12:31)

kalp ağrısı

    halk arasında kalp krizi başlangıcı olarak bilinse de aslında pek de ilgisi olmayan aşırı üşütme nedeniyle akciğerdeki iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrıdır, ya da aşk acısı çekenlerde görülen ve ' sol yanımda bir sızı var ' diye nitelendirilen ağrıdır.
    (17.11.2006 12:26)

hercai

    hercai; bir tür menekşe çeşididir.
    (17.11.2006 11:57)

üçüncü göz

    mitolojide de önemli olan üçüncü gözle doğa üstü işler yapılamaz. bu organın ilkin ödevi canlının çevre ile olan ilişkisini düzenlemektir. balıklarda, sürüngenlerde ve benzeri calılarda hala belirgin olarak görülmektedir. sıcakkanlılığa geçişle beraber kuş ve memelilerde belirgin olarak körelmiştir. kertenkelelerde görülen üçüncü gözün amacı güneşle olan ilişkiyi dengelemek, ışığı algılayarak ona göre hareket etmek yuvaya dönmekte yardımcı olmaktır. normal şekilleri algılayan gözle üçüncü göz aynı kökenden gelmiştir. insanda bu organ farklılaşarak bıngıldak denilen şeklini almıştır. daha sonra kemikleşip içeriye çökmüş ve bez halini almıştırki oda epifiz bezidir. yani epifiz bezi geçmişte sürüngenlerde bulunan üçüncü gözden türemiştir. üçüncü göz insanın ritmik hareketlerini kontrol eder. öncekinden farklı olarak yapılan düzenleme dışla ilgili değil içle ilgilidir. balıklarda da üçüncü göz kalıntısına rastlanmıştır.
    (15.11.2006 21:19)

narkoz

    canlıyı öldürmeden belirli duyuların uyuşturulması anlamında kullanılan narkoz; beynin her bölgesinde farklı tepkiler yaratır.
    en tipik ve en eski narkoz eterle bayıltmaktır. narkozla bayıltma esnasında insanda değişik davranışlar görülür. bir narkoz seansında ilk olarak şuur yitirilir. çünkü şuur beynin en son ve en karmaşık evrimsel aşamasıdır. yaninarkoz maddesine en az dayanıklıdır. bilinçten sonrada korku ve kendini savunma duygusu yitirilir. narkozun ilk evresinde yani bilincini yitirip kendini savunma durumuna geçildiğinde ameliyat yapılmaz ancak bu ikinci evre bitince ameliyata geçilir. zaten günümüzde şuan narkoz olarak yeni ilaçlar üretilmiştir ve bunlarda direkt şuur kaybıyla ameliyat yapılabilir.
    (15.11.2006 21:09)

sayfa: 1...-38-39-40-41-42

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.