crysis

    bina, atmosfer, savaş alanları yani kısaca harita tasarımı konusunda çok başarısız olduğunu düşündüğüm; sözde çok farklı stratejiler geliştirmemize olanak sağlayacağı iddaa edilmiş ama en kral alternatif strateji olarak düşmanın etrafından dolaşmaya izin veren oyun. Evet belki nano zırh vs kavramlar ayrı bir fantazi katmıştır, grafikler harikadır vs ancak, oynaması zevkli bir oyun değildir bence. Umarım ikincisinde grafik kadar harita ve oynanış konularında da çalışılır.

    (bkz: crysis 2)
    (17.03.2011 12:45)

vampircik sözlük

    burayı "piyasa" haline getirmeden nasıl canlandırmalı diye düşünüyorum... zirvelere mi ağırlık verilse, herkes eşini dostunu kolundan tutup buraya üye mi yapsa bilemiyorum ama daha fazla kalite**, daha fazla yazar görmek istiyorum. Muhtemel çözüm yolları için ayrı bir anket düzenlenmeli derim.
    (14.11.2009 14:49)

üniversite gençliği

    Bir kitabın incelemesinde gördüğüm, aklıma kazınan bir tanım vardı: "Alkol, nikotin ve karşı cinsin vücut sıvılarıyla beslenen organizma" diye... "Hmm güzelmiş" dedim. Ancak üniversiteyi daha iyi tanıdıkça bunlarla beslenen gençliğin pek de arzu ettiğim "üniversite gençliği" olmadığını anladım. Evet bu üç güzel maddeden belli miktar nasiplenmek hoş birşey. Sonuçta dünyaya keyif almaya da geliyoruz, sofu olmaya gerek yok. Ancak bunların müdavimleri için peki hayırlı şeyler söyleyemeyeceğim. Hele ki karşı cinsin vücut sıvılarıyla nasıl-ne kadar-nerede vs vs beslenilebilir kısmı ayrıca uzuuun uzuuuuun tartışılması gereken bir konu.
    (07.11.2009 11:37)

susam sokağı

    Çiğdem Kağıtçıbaşı'nın derste anlattığı kadarıyla, semra özal amerika ziyaretinde bu programın orjinalini görür ve programın Türkiye'ye uyarlanarak yayınlanmasını ister. Bir ekip kurulur ve Çiğdem hoca ekibin başına geçer.

    Kesinlikle yayından kaldırılmasının hata olduğunu düşündüğüm programdır. Şimdiki çocukların, okul öncesi eğitim sayılabilecek bu programlara artık ihtiyacı yok mu? Evet internet, bilgisayar vs vs kullanımı çok küçük yaşlara düştü ama ailelerin çok büyük bir çoğunluğu hala televizyonu en etkili çocuk bakıcısı olarak gördükleri için, televizyonun etkisi yadsınamaz. Hele ki çocuklarımız öğle saatlerinde yayınlanan kadın programlarına, izdivaç programına falan mahkum edildiği düşünülürse, susam sokağının gerekliliği daha da anlaşılır.
    (07.11.2009 11:22)

marty friedman

    Gelmiş geçmiş en büyük gitar üstadlarından birisidir. Ama benim asıl en çok hoşuma giden özelliği, sadece gitarı hatmetmiş olmaması, bunun yanında çok yaratıcı besteler yapabilen aşmış "müzisyen" yönü. Hiç bir tarza körü körüne bağlı kalmayan özellikle doğu ezgilerini trash ve barok tarzıyla birleştirebilen birisidir. Daha ergenlik yıllarında Jason Becker ile birlikte kurduğu cacophony grubuyla müzik piyasasına girmiş ve dinleyenlere "bu yaşta bir "çocuk" bunları nasıl çalabilir" dedirtmiştir. Cacophony'den sonra yer aldığı diğer bir büyük proje ise Megadeth'dir. Özellikle Hangar 18'de ve Tornado of souls'da yeteneğini konuşturmuştur. Kendisi şu an japonyada yaşıyor.
    (12.09.2009 03:32)

ampteq

    Gitar amfisi üreten bir şirkettir.

    UZAK DURUN!

    Bu cümleden de ürünlerinin kalitesini ve ne kadar güzel ses çıkarttığını anlayabilirsiniz. Amfi olarak bu firmanın ürünlerini kullanma niyeti içindeyseniz, hiç takmayın daha iyi. Çünkü çıkarttığı ses saç kuruma makinası sesinden sadece biraz daha iyi olacaktır. Tahmin edeceğiniz gibi elektro gitarın kuru tıngırtısı bile hemen dibinizde çalışan saç kurutma makinasından daha çekilir birşeydir.

    Aslında bunlarla güzel burzum çalınır ama, siz en iyisi boşverin; biraz paraya kıyın ve adam gibi bir amfi alın. Gitara başlamak için bile fazlasıyla kötü aletler...
    (12.09.2009 03:20)

fallout 3

    Ayrıca ana görevi çok erken ve saçma şekilde biten oyundur.


    --! spoiler !--
    Eğer laboratuardaki "zeki" süper mutantı kurtarırsanız. Aşırı radyasyon içeren bölmeye sizin için giriyor ve görevi stimpak harcamaksızın bitirebiliyorsunuz; çünkü süper mutantların radyasyona çok yüksek dayanıklılığı var. Ama gelin görün ki aynı mutant, oyunun son görevinde su arıtıcısının konsoluna sizin yerinize girmeyi reddediyor. hatta "herkesin bir kaderi vardır. kendi kaderinle yüzleşmelisin" gibi bir lafla harika bir şekilde de saçmalayabiliyor. Demezler mi adama "ya kardeşim sen radyasyona dayanıklı değil miydin? Niye kıllık yapıyorsun şimdi?" Velhasıl uzun lafın kısası senaristlerin salaklığı sonucu oyunun sonunda boş yere ölmeniz "gerekli"!
    --! spoiler !--

    (11.09.2009 22:11)

hangar 18

    Megadeth'in Rust in Peace albümünde yer alan güzel ötesi, harika denebilecek şarkısı. Şarkıya adını veren Hangar 18, meşhur Roswell olayından sonra enkazdan çıkarılan ufoların götürüldüğü iddaa edilen 51. bölge içindeki bir hangardır. Şarkı basit bir ritmle başlasa da Marty Friedman'ın her kıtadan sonra çaldığı deli güzellikteki sololarla ara ara hızlanır. Sözler bittikten sonra ise; Dave Mustain ve Marty'nin solo atışmaları başlar. Evet çoğu kişinin bildiğinin aksine Dave sadece ritm çalabilecek kadar gitar bilmemektedir ve gayet kazık * soloları dahi çalabildiği görülür. Şarkı ilerledikçe tempo artar, artar ve artar. En sonunda yerinizde oturamaz hale gelirsiniz. Tek lafım Nick Menza'ya ! Five Magics için yaptığın gibi bu şarkı için de güzel bir ritm çıkartsaydın ya ortaya !!! Olmamış Nick, basite kaçmışsın !
    (11.09.2009 21:57)

vampircik sözlük

    başlık derinliği yeterince olmayan sözlüktür kanımca. Geceleri biraz daha dolanıp, daha fazla domates suyu* içmesi gereken sözlük.
    (11.09.2009 21:24)

ajdar anık

    İnsanların onun hakkında yaptıkları yorumlarda nasıl da yanıldıklarını gördüm. Kimi insanlar onun popüler sanat (yada kısaca medya) ile dalga geçen bir absürd komedyen olduğunu düşündü; kimileri onun para kazanmanın kolay yolunu bulmuş aptal taklidi yapan bir uyanık olduğunu düşündü. Ama hepsi yanıldı! Katıldığı bir tartışma programında çok net bir şekilde anlaşılmıştır ki, Ajdar Anık "malesef" kendinin dünyanın en iyi fiziğine sahip ve en karizmatik insanı olduğuna "gerçekten" inanan ve şarkılarını had safhada sanatsal bulan birisidir. Aslında hiçbir zaman sahip olmadığı, yakışıklılık-karizmatiklik-güzel ses-müzisyen kişilik gibi özelliklerin kendinde toplandığını düşünmesi, aksinin söylendiği takdirde beddualar savurması gibi özellikler psikotik bir vaka ile karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir. Hatta açık söyliyim: konulması gereken teşhis megalomanlıktır.
    (11.09.2009 21:21)

fallout 3

    oyunun müzikleri kesinlikle nükleer savaş sonucu yok olmuş bir dünyada mutant böcük öldürmek için silahlarını kuşanmış ve aksiyon bekleyen birisini şaşırtacak cinsten (tabi oyunun atmosferinin 50'lere uygun olarak hazırlandığını bilmiyorsanız).
    Şarkı listesi ise şu:

    1. "I Don't Want To Set The World On Fire" The Ink Spots 3:07
    2. "Way Back Home" Bob Crosby & the Bobcats 2:54
    3. "Butcher Pete (Part 1)" Roy Brown 2:28
    4. "Happy Times" (From the Danny Kaye film The Inspector General) Bob Crosby & the Bobcats 2:45
    5. "Civilization" Danny Kaye with The Andrews Sisters 3:07
    6. "Into Each Life Some Rain Must Fall" Ella Fitzgerald with The Ink Spots 3:06
    7. "Anything Goes" Cole Porter 3:04
    8. "Fox Boogie" Gerhard Trede 3:16
    9. "I'm Tickled Pink" Jack Shaindlin 1:52
    10. "Jazzy Interlude" Billy Munn 2:52
    11. "Jolly Days" Gerhard Trede 1:40
    12. "Let's Go Sunning" Jack Shaindlin 1:41
    13. "A Wonderful Guy" Tex Beneke 2:48
    14. "Rhythm for You" Eddy Christiani & Frans Poptie 2:59
    15. "Swing Doors" Allan Gray 2:59
    16. "Maybe" (Intro song from the original Fallout) The Ink Spots 3:06
    17. "Mighty Mighty Man" Roy Brown 2:36
    18. "Crazy He Calls Me" Billie Holiday 3:05
    19. "Easy Living" Billie Holiday 3:06
    20. "Boogie Man" Sid Phillips 2:23
    (11.09.2009 21:07)

dream theater

    İlk albümleri, diğer bütün albümlerinden tarz olarak çok farklı olan * ve systematic chaos albümüyle enstrümanlarını iyi çalmakla kalmayan, aynı zamanda iyi birer "müzisyen" olduklarını ispatlamış insan topluluğu.
    (20.07.2009 22:54)

kestane şekeri

    kırıkları ucuz olsa da bütün halde satılanlarla aynı tadı vermemektedir. Sanki kırıkları adam yerine koymayıp sadece şekerli suya batırıp çıkartıyorlar.
    (20.07.2009 22:49)

vampircik

    yeni üye olduğum ve daha birinci dakikada yazılara * resim eklenebildiğini farketmemle "en sonunda biri akıl etmiş" dedirten wiki-sözlük kırması oluşum.
    (20.07.2009 22:44)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.