bilgisayar kapmaca

    çok fazla kullanıcın ancak tek bilgisayarın olduğu evde herkesin farkettiği ama kimsenin dile getirmediği oyun. yemek masasında tüm gençler her lokmada birbirinin gözünün içine bakarak en hızlı bitirmeye çalışırlar. çeşitli mazeretler önerilir iş başvurusu yaptım cevap bekliyorum, ders kaydım geçecek, banka hesabıma girmeliyim, oyun hilesi bakacağım.... nbilgisayarı kapamayan ikili ps'a geçecektir. bu arada bilgisayar başındaki en birinciye laf atacaktır internetten çıksana lag oluyo diye yakınacaklar. ps ve bilgisayardan nasiplenemeyen bazıları tv de soluklanacak mutfak masasına sığanlar ise çay ve su böreği eşliğinde aile gündemine refakat edeceklerdir. ama gözler yinede bilgisayar başındaki en birincinin tuvalete gitmesini bekleyecektir.
    (15.09.2010 19:45)

kaybedilmemesi gereken şeyler

    çorapların tekleri
    (15.09.2010 17:25)

ne istediğini bilmemek

    aslında her şeyi istemektir.
    (15.09.2010 17:07)

terme

    pidesi ünlüdür karadenize pideyi kendilerinin öğrettiğini iddia ederler.
    (15.09.2010 16:58)

azeri tavlası

    klasik tavlaya göre biraz daha uğraş gerektiren ve uzun süren tavla oyunu. pullar oyunun başında karşılıklı olarak 1e dizilir. tüm pullar 1. bölmede yer alacak. her zarda (çift zar atılacak) bir pul çıkarma hakkı olan oyuncular dilerlerse aynı pulu da ilerletebilirler. oyunun amacı her bölümdeki pulları karşı tarafta toplamaktır. ancak bu defa geleneksel tavlada olduğu gibi kırma olmayacaktır. kırmak yokse ne zevki var dediğinizi duydum. tek pul kapı almak için yeterli amaç rakibin yolunu kesmek sizin tek pulunuz bile varsa rakip o bölmeye pul koyamıyor. eğer 6 bölmeyede sırayla birer pul koyarsanız oyunu hemen hemen aldınız demektir. kolay mı göründü... her seferinde tek pul çıkaracaksınız rakibinizde çıkaracağı için o kadar kolay olmayacak. oyun anlatmak da zormuş yazarak. iyi eğlenceler. haaa karşı tarafa yerleştirdiğiniz pulları gelen zara göre toplayacaksınız geleneksel tavladaki gibi sallamak yok. eksik ya da yanlış anlattıysam elçiye zeval olmaz ben azeri arkadaştan böyle öğrendim.
    (15.09.2010 16:53)

mutsuzluk veren küçük şeyler

    tırnak kırılması
    ödünç alınan notlara çay damlaması
    fermuarın açık kalması *:))
    pizza siparişiyle ketçap mayonez gelmemesi

    (15.09.2010 16:42)

şişe açacağı

    kabak oyacağı işlevi gören aletlerin arkasına eklenmiş olabilir, çakılarda bulunabilir, anahtarlık süsü olabilirler. bir de şişe açacağı olarak kullanılan obşejer vardır mesela çakmak arkası, pencere kenarı betonu, çatal gibi.
    (15.09.2010 16:32)

bir dudaktan

    özcan denizin klibi pek eğlenceli şarkısı. çok sevimli tombik aşçı amcalar rakı balık rakı balık rakı balık nerde roka derken izlenilesidir. o amcalar nerde roka desin diye tekrar takrar o dakikaya getirilesidir.
    (29.06.2010 02:07)

bizimkiler

    tesadüfen bir kanalda eniden karşılaştım. ne süperdi ama. bir de küçücük çocukken izledik yine izliyoruz aynı karakterler aynı his. her yaşa mı hitap edersin be dizi. haftada bir tozunu alıp en güzel rafta saklanmalık.
    (29.06.2010 01:59)

galatadan at beni

    bizimkiler dizisinde şair cenap'ın sevgilisi için bestelediği şarkı:

    galatadan at beni at beni
    in halice tut beni tut beni
    şafakta horoz sesi
    öpüp öpüp uyandır beni
    (29.06.2010 01:57)

akşam karar verip sabah vazgeçmek

    saati 7ye kurup herkes uyurken bir saat bisikletle dolaşıp geri gelip yatmak fikridir. alarm çalınca da vazgeçilir. ama her akşam karar verip her sabah da vazgeçilmez ki.
    (29.06.2010 01:33)

rüyanız hayrolsun

    flash tv de yayınlanan bir program bu. dün gece denk geldim. medya arkasında izlediğimi hatırladım. izlemeye devam ettim. böyle bir rahatlık yok. esneyerek elinde kağıtla kalemle bir şeyler çizen yazan sözde rüya yorumlayan bir sunucu. adı emine sanırım. bir de "medya kralı amca rüyanız kahrolsun demiş bize başıma ne gelirse ondan bilicem ama ayıp insanım ben de" dedi. telefonla birileri bağlandı. hepsini anlatmayayım bir örnek var çok bomba; adam rüyasında karısının üstüne ölü toprağı attığını görmüş, bir de hangi işe girse batıyormuş. rüya yorumcusu dediki:
    "sizin rüya falan yorumlatmaya ihtiyacınız yok bi hocaya gidin okusun üflesin"
    adam pek istemiyormuş daha önce gitmiş ama korkmuş biraz. bu kez sunucu o zaman kendiniz okuyun ğfleyin diye bir de sirkeli bir şeyli tasta hazırlanıp adamın etrafında döndüreceği bir tarif verdi.
    ilginç bir program.
    (29.06.2010 01:22)

beyaz atllı prens

    falım sakızdan çıkma olasılığı sanki daha fazladır.
    (29.06.2010 01:16)

gidilemeyen konserin videosunu izlemek

    eskiden mumla aranılan olaydı bu. dvdsi çıkacakta paran olacakta alacaksında ah birileri çekiverseydi de paylaşıverseydi. şimdi ise çok sıradan oldu. öyleki insanlar konsere gitmemeyi onun yerine görüntüleri izlemeyi tercih bile edebiliyor. olması çok güzel tabi. hiç gidememişte olsak sanki o konserdeymişiz gibi oluyor. yalan koca bir yalan. ama iç acıtmaz mı. o müziği duyunca ah o görselliğe bakınca aman o şarkı söylenince dinleyicler eşlik edince canlı canlı herkesin sesini videoda duyunca iç sızlamaz mı. nereye girseniz o konser başlığında yorum okumak her sitede o konserden bir görüntü paylaşılmış çıkması. ah içiniz sızlamaz mı. gidememe nedenlerenizi düşünüp (ki genelde parasızlık) bir kere daha kendinize acıtmaz mı. bir gün bu uzaklık bitecek, bir gün parasızlık bitecek, bir gün gelecek aynı ekiple o sahnede ve o dinleyicilerle aynı konser yeniden verilecek. ve o gün sen çekeceksin video. ama paylaşmayacaksın. çünkü bileceksin giemeyenler var. canları istemesin.
    (29.06.2010 01:14)

bekleyince saatin geçmemesi

    beklenen şeylerin gerçekleşmediğini nispet yapar gibi ispatlayan olgulardan biri.
    (29.06.2010 01:00)

sayfa: 1-2-3-4-5...-27

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.