little big planet

    ilk bakışta çocuk oyunu gibi görünen çok sevimli karakterleri ve çok güzel müzilkleri olan çok eğlenceli oyun.
    (04.02.2010 16:50)

9

    Tim burton çekmiş diye merak edilen 9 yazınca hemen bulunamayan, bulunca heyecanla izlemeye başlanılan, başlanınca hayal kırıklığına uğransa da "yok artık bu kadar sıkıcı olamaz" diye ses çıkarılmayan, kimsenin kapatalım demediği ama herkesin esnemeye başladığı, fermuarlı, düğmeli karakterlere bakarken "kapatıp başka mı açsak" cümlesi kurulur kurulmaz ileri alarak filmin sonu hakkında bilgi edinilen, film olmasaydı posteri de yeterdi denilen animasyon.
    (03.02.2010 17:33)

computer song

    "ben özlemedim ki seni kedi özledi" tarzında hafiften gülümseten jim noir şarkısı;

    "The moment I switch you on
    You sing your song let me know it won't be long
    I tell you're going wrong and you make me cry and I don't know why
    I try control delete but it makes me upset when I have to re-set your mind
    Oh no you're turning blue, just tell me straight or do I have to wait

    The moment I switch you on
    You sing your song let me know it won't be long
    I tell you're going wrong and you make me cry and I don't know why
    I try control delete but it makes me upset when I have to re-set your mind
    Oh no you're turning blue, just tell me straight or do I have to wait

    Every time I try to make a silly little song
    My efforts are all wasted cos machinery goes wrong

    Every time I try to make a silly little song
    My efforts are all wasted cos machinery goes wrong"
    (01.02.2010 01:45)

jim noir

    yeni klasörlerden birinin ucra köşelerinde kalmış, gecenin bir vakti farkedilen, biraz araştırılınca 82 doğumlu olduğu ve tüm enstrümanları kendisi çaldığı örenilen, dinleyerek uyuyabileceğiniz sakin müzisyen.
    (01.02.2010 01:43)

sadi güran

    Bant dergisinin kıvrık çizimleriyle kendisini belli eden illüstratörüdür. www.sadiguran.com adresli sitesinde çizimlerinin bulunduğu tşört ve çanta satın alınabilir. bazen oradaki ürünleri toplayıp festivallere götürdüğü için sepetleri boşaltırlar, bu yüzden ürünleri bekletmeyip almakta yarar var.
    (31.01.2010 17:30)

infinite face

    yolculuk sırasında, özellikle otobüste mesela, listedeki tek şarkı olabilecek kadar ard arda dinlenesi, melodileriyle ruha işleyen, daha girişiyle başka dünyaların kapısını açan şarkı.
    (31.01.2010 17:24)

deniz cuylan

    bir dönem bant gibi şahane bir derginin de editörlüğünü yapmış, netame projesinde sadi güran'ın (bant dergisinin de illüstratörüdür kendisi) çizimleriyle, öykü, illüstrasyon ve müzik üçlemesine imza atmış, "vay be kimler var" dedirten takdir edilesi kişi.
    (31.01.2010 17:17)

sınava hesap makinasız girmek

    hoca izin verirse cep telefonunu hesap makinesi gibi kullanıp yine de dersten kalacağınız eylemdir zira telefon hesap makineleri sadece 4 işlem çözebilmektedir. bunun karkökü var, sayı yuvarlaması var, denklem çözmesi var, -log u var, cosinüsü, sinüsü... bir de asistanlardan istenilen hesap makinasını geri vermeyi unutmak var ki; bunlar da dönem sonunda bölüme yeni geçenlere isim etiketi çıkarılarak hediye edilebilir.
    (30.01.2010 15:58)

okay temiz

    tv de hiç bir şey yok derken gün itibariyle cine5 te "başka yerde yok" programında yarım saatte olsa boy göstermiş kuzey flütü dediği tek delikli alttan vurmalı üstten üflemeli (isveç'te çalgısıymış aslen ama kendisi yapmış) çalgısıyla gönüllerde yer etmiş güzel insandır. ruhu müzikle dolduran, değişik çalgılar araştırıp, görüp, öğrenen sonra da kendisi yapan üstaddır.
    (28.01.2010 22:41)

hayalperest

    bir süre sonra gerçeklerle hayalleri birbirinden ayıramayacak kişidir. kafası tümden karışacak hep hata yapacak kişidir. hayalini kurmadığı her şeyi unutacak kurduklarını da yaşadığı anılar sanacak kişidir. söylenmeyen cümleleri duyacak, yapılmayan eylemleri görecek, verilmeyen sözlere inanacak, pır pır ederken canlanıp elleri bomboş kalacak kişidir.
    (27.01.2010 02:20)

ana haber bülteni

    gün itibariyle star tv de muhabirin tavuk ve ineklerle tesiz kullanarak iletişim kurması şeklinde çekim yapmış tv programıdır.
    "dar gelirliden beyaz ete...
    dar gelirliden kırmızı ete..."
    kırmızı etler malesef ki kapsama alanı dışındaydı;
    "aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor"
    (26.01.2010 21:03)

yazım kuralları

    yazar kişinin kafası karışırsa Necmiye Alpay'ın "Türkçe Sorunları Kılavuzu" adlı kitabında TDK'ya alternatif (hatta bazen TDK'da olmayan) öneriler bulacağı kurallardır. bazen de Necmiye Alpay ve TDK ayrı ayrı kurallar koyarlar yazımlar için. sayıların yazımı mesela, ya da tek tırnak çift tırnak kullanımı. türkçenin çok zengin bir dil olduğunun belki ispatıdır bu karalların karmaşıklığı.
    (26.01.2010 20:55)

karabasan

    olayın tekrarlaması surumunda kişi uyumaktan korkar hale gelebilir.
    (26.01.2010 02:55)

karabasan

    uykusuz kalınan bir kaç geceden sonraki gece uyumak için erken yatıldıysa gerçekleşmesi muhtemel kabus tüevidir. stres ve kafa karışıklığı da pekiştireçlerdir. uyanık olduğunu kendine ispatlamaya çalışan birey bunu ancak gözlerini açabilirse ya da ses çıkarabilirse başarabilir. belki kişi kendisini farklı bir odada da sanabilir ya da çok sessiz olan odada konuşma sesleri duyuyor olabilir. bunların hayal ürünü olduğunu ancak gözlerini açınca ya da bağırarak uyanabildiğinde anlayacak ve odanın sessiz olması gerçeği onu şaşırtacaktır.ve sanırım ki bu olayı kontrol edebilmek bir çeşit astral seyahattir.
    (26.01.2010 02:48)

ahmet şerif izgören

    yazılarını okurken kafanızda canlandırdığınız kişiyle karşı karşıya gelince karşılaştığınız güler yüzlü, kısık gözlü adam bambaşkadır. verdiği konferanslar, kitap ve dvd olarak da bulunabilmektedir. para kazanmayı değil yardımlaşmayı,karşılıksız iyilik yapmayı vurgular. yeni kitabı "süpermen türk olsaydı pelerinini annesi bağlardı" çok yakında raflarda yerini alacak.
    (26.01.2010 02:33)

sayfa: 1...-25-26-27

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.