kara çarşaf

    neden giyilen çarşafta olsa özgürlük kapsamında değerlendirilmiyor acaba . zorla giyen olduğu gibi gerçekten kendi iradesi ile giyen olabileceğini anlamak istemeyen bünyelerin olması çok şaşırtıcı. son olarak kadınların giydiği tüm kıyafetlere erkeklerin bu kadar karışma sebebini asla anlayamamışımdır.
    (31.05.2007 09:27)

27 mayıs

    hıncal uluç'un "darbe değil ihtilaldir", diyerek fransız ihtilali ile karşılaştırdığı darbe . darbe sonrası dp lileri 'düşükler, kuyruklar' diyerek aşağılayanlar sanki kendileri değilmiş gibi, hala dp nin insanları ayırdığını, ikiye böldüğünü söyleyebilmektedirler. bu aydınlarımızın bakış açısı şudur; "benim darbem iyi, senin darben kötü"
    (29.05.2007 12:07)

mayın tarlası

    mouse kullanmayı geliştirmeye yardımcı olan oyundur
    (24.05.2007 15:27)

emine erdoğan

    siirtli, 4 çocuk annesi olan emine erdoğan; bir kadın nasıl ve neden taciz edilir, nasıl ve neden yerin dibine sokulur. nasıl ve neden bir insanla * bu kadar alay edilir sorularının cevabı olan kadındır.*
    (24.05.2007 09:01)

münib engin noyan

    kuran günlüğü isimli 3 ciltlik bir kitabı var. kitap gerçekten de insanın içine işliyor.
    (24.05.2007 08:52)

fadime özkan

    star gazetesinden önce de yeni şafakta köşesi vardı. okunası yazıları olurdu.
    (24.05.2007 08:50)

h salih zengin

    ayrıca zaman gazetesi pazar ekinde ilginç röportajları ve yazıları oluyor.
    (14.05.2007 16:29)

erkan mumcu

    e- muhtıra için, kutlu doğum etkinliklerinden başka söylenecek sözünüz yok muydu. yolsuzluk iktidarın paçalarından akıyor demiş genelkurmaya.
    buna " merdi kıpti şeceat arzederken sirkatin söyler" denir sanırım.
    adam muhtırayı eleştiriyor güya ama daha beter batıyor sözleri ile.
    (10.05.2007 13:59)

yeter söz milletindir

    1950 de adnan menderes ve ekibini iktidara taşıyan slogan günümüzde, aydın menderes'in ifade ettiği gibi anap ve doğruyol sayesinde "yeter söz devletindir" şeklinde evrim geçirmiştir.
    (10.05.2007 13:55)

bıngıldak

    bıngıldağın yumuşak olması kafatasının büyümesini sağlamaktadır. o bölgenin sert olması beynin de büyümesini engellerdi. bıngıldak normal olarak 6 aydan sonra kapanmaya başlar bu dönem 18 aya kadar devam edebilir. vaktinden önce kapanması durumunda beynin gelişimi ve büyümesini engelleyeceği için dikkatli olmak gerekir. geç kapanması da tiroid hormonu veya d vitamini eksikliğindendir.

    İshal, kusma gibi durumlarda bıngıldak eğer çok çöktü ise çocuğun sıvıya ihtiyacı vardır. dikkatli olunmalıdır.
    (04.05.2007 15:22)

meclisin doğal ömrünü tamamlaması

    son günlerde bu cümleyi sık sık duyuyoruz. meclis doğal ömrünü tamamladı diyor bir çok kişi. oysa benim bildiğim meclisin doğal ömrü 5 senedir. en azından meclisi seçen halk onu 5 seneliğine vekilliğine getirmiştir. meclis doğal ömrünü tamamlamamıştır ama zorlama ile tamamlamaya mecbur bırakılmıştır.
    bu olay" meclis doğal ömrünü tamamladı "olayı değil "erken şeçim" olayıdır. adı üzerinde erken
    (03.05.2007 15:27)

menengic

    genelde akdeniz bölgesinde yetişen çalı formunda bir bitkidir. kıraç, dağlık arazilerde kendiliğinden yetişir. küçük küre biçiminde kırmızı - kahve meyveleri vardır. antepfıstığının yabanisidir *. antepfıstığı kalemiyle aşılanarak antepfıstığı ağacına dönüştürülürse ekonomik gelir getirir.
    menengiçin yöresel farklı isimleri vardır çedene, çıtlık, çitemik, bıttım olarak adlandırılabilir.
    menengiç kahvesi çok bilinen yaygın bir içeçektir. özellikle güneydoğu anadolu da yaygındır. ama büyükşehirler de aktarlarda da bulunmaktadır. türk kahvesi şeklinde pişirilir ama daha ağırdır.
    menengiçin pek bilinmeyen bir yemeği de vardır. ilkbahar da menengiçin taze filizleri * toplanarak temizlenir ve soğanla kavrularak üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilerek yenir. *
    (03.05.2007 10:34)

mustafa karaalioğlu

    1966 yılı trabzon doğumlu. gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi'ni bitirdi. halen yeni şafak genel yayın yönetmenidir.
    ntv deki bir programda mustafa balbay'ın "akp genel merkezinden geliyor gibisiniz" sözüne karşılık "ben ak parti genel merkezinden de, chp'den de, dsp'den de mhp'den de gelirim. tıpkı geçmiş yıllarda mesut yılmaz'ın döneminde anap genel merkezi'nden geldiğim gibi. bundan gocunmuyorum. Çünkü senin gibi genelkurmay başkanlığı'ndan gelmiyorum. demiştir.
    ayrıca doğu konferansı katılımcılarındandır.
    (03.05.2007 09:14)

diyanet işleri başkanlığı

    laik olan ülkemiz de varlığını hiç kimsenin ** sorgulamadığı kurumdur. ayrıca sünnileri kayırma değil el altında tutma amacı ile kurulmuştur.
    internette birkaç dakika harcayarak yada bir ilmihali açıp karıştırmak suretiyle elde edecekleri bilgiler için, zahmet olmasın diye telefona sarılan yurdum insanının abuk sabuk sorularına da muhatap olurlar.
    (02.05.2007 14:39)

necla arat

    halen istanbul üniversitesi sistematik felsefe ve mantık bölümünde prof.dur. aynı zamanda çağdaş yaşamı destekleme derneğinin de kurucularındandır. 1963 te asistan olarak başladığı kariyerinde ancak 1988 de prof olabilmiştir.bu kadar uzun zaman geçmesinin sebebi ise intihal yaptığının belirlenmesidir. ** *
    darbeleri, senin darben kötüdür benim darbem iyidir diye tasnif edebilen bir çağdaş kadınımızdır kendileri!
    (02.05.2007 14:31)

sayfa: 1-2-3-4...-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.