sana çok yükleniyorlar temalı avea reklamları

    "Avea'lı olmayanlara iyi davran" gibi bir reklam bulmuşlar tebrik etmek lazım. Hem kendini övüyor hem karşıyı yeriyor. Alkışş
    (15.09.2010 00:12)

reis ieagles com

    Donanim Haber, Maxi cep sitelerinde millete yardım etmek arkadaşı kesmemiş kendi portalını kurmuştur. Sorulan sorulara doğru ve zamanında cevap verir. Sırf kaliteden ödün vermemek adına şu anda saçma sapan reklamları almadığını biliyorum.
    Cep telefonu için bakılması gereken sitelerden
    (15.09.2010 00:04)

bebek uyutmak

    diğer ülkelerde özellikle de avrupada nasıldır diye merak ettiğim şey. çünkü onlarda beşik bizdeki gibi sallanan bir şey değil, bildiğimiz karyolanın ufak ve korkuluklu olanı
    (14.09.2010 11:57)

zeytinburnuspor

    Sakaryaspor'la kanlı bıçaklı kavgalıdır.
    (23.08.2010 14:09)

aliya

    Aliya İzzetbegoviç'i ve Bosna'nın geçirdiği zor günleri anlatan bir belgesel film yapılmış. Belgeselin adı Aliya. Belgeselde Aliya'nın yakın arkadaşlarının, akrabalarının, oğlunun raportajlarına yer verilmiş.

    İki bölümden oluşan belgeselin ilk bölümünde Aliya İzzetbegoviç'in çocukluğu, gençliği, yetişme ortamı gibi konulara değinilmiş ve bu bölüme "üçüncü yol" adı verilmiştir.
    Üçüncü yol; belgeselde anlatıldığı üzere Bosna'nın ve Bosna Halkının zor zamanlarda önüne çıkan iki seçeneğe daha uygun bir başka üçüncü seçenekle cevap vermesi üzerine ortaya çıkmış Aliya'dan alıntı bir söz.

    İkinci bölümde savaş ve soykırım biraz daha fazla hissediliyor. Savaşın tüm acımasızlığı ve Boşnakların hayata tutunma mücadelesi işlenmiş bu bölümde.İkinci bölümün adı;"Aliya sen olmasaydın".

    Belgeseli izledikten sonra Aliya'nın şişirme bir kahraman olmadığını, batı felsefesini, İslamı ve o dönemde baş gösteren kominizmi gerçekten iyi bilendiğini, çaresizliklere rağmen büyük bir siyasetçi ve kahraman olduğunu farkettim. *

    Belgesel Albarakatürk sponsorluğunda hazırlanmış, titizlikle çalışılmış.
    Belgesel aşağıdaki linkten izlenebilir:
    http://www.albarakaturk.com.tr/albaraka_yasam/detay.aspx?SectionID=PYoNapf6S%2FE8Lu%2FvXwenLg%3D%3D&ContentId=NUJdUZcQUTZ6iTkMCcvUDQ%3D%3D
    (29.07.2010 22:45)

süperpozisyon

    Makine Mühendisliği terimi:
    Mukavemet dersinde birleşik şekillerin hesaplamasını yapmak için kullanılan bir yöntemdir. Mantık olarak farklı iki şekilden oluşmuş elemandaki parçaların mukavemetlerini ayrı ayrı hesaplayıp, tepkileri de işin içine katarak bileşke bulmaktır.
    (29.07.2010 22:24)

karaköy güllüoğlu

    Nadir Güllü'ye ait Karaköy'deki baklavacı. İmalatını mumhanedeki bir imalathanede yapar ve buradan çıkan ürünler sadece Karaköy Güllüoğlu'ndan temin edilebilir. Güllüoğlu Baklavalarının ilk başladığı yer olması ve Nadir Güllü'nün uzun yıllar babasıyla beraber çalışması sebebiyle diğer Güllüoğlu'larından farklı olduğunu iddia eder. Gerçekten de tatlıları farklıdır. Sürümden dolayı mı, yoksa işin sırrı sadece onda mı bilmiyorum artık.
    (29.07.2010 22:19)

günün ilk başlığı

    saat öğlen 12:25 de bu başlıkla açılmış olan başlıktır.*
    (24.07.2010 12:22)

aykut kocaman

    Fenerbahçeli değilim ama Aykut Kocaman'ın başarılı olmasını gerçekten istiyorum.
    Fenerbahçe başarılı olmadan Aykut Kocaman'ın başarılı olma şansı olsaydı tadından yenmezdi.
    (18.07.2010 12:19)

internette yapacak bir şey bulamamak

    üç dört defa aynı siteye girilmesi, haber sitelerini yeni haber gelmiş mi diye bir kaç dakikada bir yenileme isteği başlıca belirtileridir. Ayrıca msn listesinin ara ara kontrol edilmesi de sık görülen belirtilerdendir. *
    Bu durumda en iyisi bilgisayarı kapatmaktır ancak insan bir türlü beceremez bunu.
    (16.07.2010 21:01)

eytere yeter artik zirvesi

    yer olarak istanbulun ortasındaki marmara denizi belirtilmiş. :)
    İstanbulun ortasında marmara denizi mi var.
    (13.07.2010 22:52)

ay lav yu

    2010 yılı yerli komedi filmlerinden biri.
    Fragmanı kadar kendisi de güzel olan bir film. Yapımda Sermiyan Midyat ismine sıkça rastlanıyor. Zira kendisi hem oyuncu, hem yönetmen hem de senaryo yazarı.
    Uzun zamandır hem yerli hem de bu kadar komik bir film izlememiştim desem yeridir. Senaryo gerçekten komik olmuş, replikler güldürmeye yetiyor, bunların yanında oyuncuların da iyi bir performans sergilemesiyle çok hoş bir film olmuş.

    Filmde; bir yerin kayıtlara girip köy olması için gösterilen komik çabalar ve İbrahim karakterinin yabancı bir kızla evlenmek isteği işlenmiş. Köyde bir tek İbrahim'in ingilizce bilmesi, onunda ingilizcesinin yok denecek seviyede olması komediği pekiştiriyor.

    "Aşkın dili yoktur" gibi bir tema da filmde işlenmek istenen konular arasında. Ancak komedi filmi olmasından dolayı pek fazla konu temaları belli olmuyor.
    (01.07.2010 19:43)

türkiye gazetesi

    Şu aralar halka arz edilen gazete. Halka arz için gayet güzel bir reklam filmi çekmişler*.
    Diğer gazeteler arasından sıyrılıp atak yapacağını hiç sanmıyorum, zira Türkiye Gazetesi hala geçmiş gazetecilik anlayışıyla yayın yapmaya çalışıyor. Oysa ticarette ne yenilikler, habercilikte ne değişiklikler oldu, bunlara ayak uydurmamış bir gazetenin trajının artması zor. * sesini duyurması da zor.
    (11.06.2010 15:08)

ayak serçe parmağı

    Ayak serçe parmağının değil de, serçe parmağını destekleyen kemik ve kaslarımızın yürürken devrilmememizde büyük rol oynadığını düşünüyorum. Ufak ama önemlidir kendileri benim için. *
    (11.06.2010 12:25)

finallere çalışmamak için üretilen bahaneler

    vizesi yüksek zaten
    (09.06.2010 17:37)

sayfa: 1...-4-5-6-7-8...-21

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.