fatih akın

    neden "türk sinemasının başarılı yönetmeni" diye bir unvana sahip oldugunu anlayamadıgım yönetmen. evet bu adam başarıldır, kendine has bir tarz üslüp oluşturmaya başlamıştır, birçok ödül kazanmıştır, şudur budur, ancak kendisinin türk sinemacılıgıyla hiçbir alakası yoktur, almanya'da dogup büyümüş, orda egitim almış, bu işe orada başlamıştır ve orada da devam ettirmektedir. filmlerini genel olarak almanca ceker ve adlandırır. arada bir- iki türk'e rol verir işte.
    ha kendisinin türk olmasıyla kendince övünenler olabilir ama, dünya çapında bir başarıya hasret türk basını her gördügü türk soyadlıya türkiye'nin gururu gibi sacma yapıştırmalarla atlarsa böyle sacmasapan durumlar ortaya cıkar.
    (19.07.2006 23:50)

sisters of mercy

    rock n coke 2006 kapsamında, 3 eylül' de ana sahne' de placebo' dan önce yer alacak ingiliz gruptur aynı zamanda.
    (19.07.2006 20:32)

haşmet babaoğlu

    yalnızca sporla ilgili degil, gündelik hayatla, kadın erkek ilişkileriyle ve aşkla ilgli yazılar da yazan, hatta futbol yorumcusu kimligini cok da fazla kabul etmeyen, "anladıgım kadarıyla söylüyorum işte ben de birşeyler", diyen, kendine has tarzıyla dikkat çekmiş yazar.
    (19.07.2006 17:37)

kenan onuk

    çocuklugumun en eglenceli seyirliklerinden olan artistik patinaj şampiyonaları'nı sesiyle, yorumlarıyla, farketmeden bize ögrettigi teknik konularla daha güzel, daha izlenir hale getiren, çok erken kaybettigimiz, türk televizyonlarının ve trt'nin emektarlarından.
    (19.07.2006 17:24)

feedback

    mantık oyunu adında cok güzel bir şarkıları olan, birçok organizasyonda yer alarak adını duyurmuş bir alternatif rock grubu.

    http://www.feedback.gen.tr
    (19.07.2006 17:02)

feed back

sevme beni

    sevdiginiz birine söylemek zorunda kaldıgınızda, bunun aslında bir hülya koçyigit tribi olmadıgını, zaten böyle olması gerektigini anlatmanızın zor oldugu, ama "zorunda kalınan" bir durum olduguna göre ne kadar acı cektiginizi anlaması gereken, acı, çok acı söz.
    (19.07.2006 16:50)

welcome home

    bir de limp bizkit cover'ı bulunan metallica'ya yakışır şarkı. limp bizkit mahvetmiştir, ayrı bir konu o da.
    (19.07.2006 15:15)

var mı nazo gibisi

    son derece kalitesiz, kötü bir reklam, hadi kötülügünü de gectik, herkesin iyi reklam cekebilme kabiliyetine sahip olmasını beklemiyoruz da o sloganı o kadar itici biçimde dillendirmeyi nası becerdiniz ey insan evlatları? tüyleri diken diken eden bir benzeri daha var mı o sesin? susuzluktan ölsem de içmem diyorum, hatta cola turka içerim yine de nazo içmem o derece de nefret besliyorum.
    (18.07.2006 23:06)

yiğit cem öztürk

    "başarı bana, bana ve bana ait. soruları ben yaptım, başkası yapmadı. tabii ki ailemin de katkısı var" şeklindeki açıklamasıyla gelmiş geçmiş en hırslı öss yarışcılarından biri oldugunu acıkca ortaya koymuş, öss 2006 sözel-2 puan türü türkiye birincisi, tebrik ediyoruz.
    (18.07.2006 15:43)

bi biskrem versem

    akılda kalıcılıgı yönüyle son derece amacına ulaşmış bir reklamdır. "bi biskrem versem" sorusunu bizlere sevdiren abla biraz sinir bozucu hareketlere sahiptir ama bunun zihnimize daha kolay yerleşmesi için bir avantaj olarak kullanıldıgını da söyleyebiliriz pekala.
    ayrıca biskrem genel anlamda sevilen ve biri size ikram ettiginde özellikle de karnınız acken geri ceviremeyeceginiz bir teklif oldugundan, iyi bir tüketici gözlemi sonucu tasarlanmış bir reklam ve slogandır bu yönüyle.
    (18.07.2006 15:28)

pop art

    "bir gün herkes 15 dakika için de olsa ünlü olacak" diyen andy warhol'un kurucusu oldugu bir sanat akımı.
    (18.07.2006 01:05)

pringles

    türkiye'de patlama yaptıgı dönemlerde, star gazetesinin promosyon olarak gazete alana bir adet vermesiyle, sabahın 7sinden itibaren tüm bakkallarda ve gazete bayiilerinde izdihama sebep olmuş, hatta dükkan sahiplerinin bir kişiye birden fazla gazete satmamak gibi yöntemlere başvurmasına dahi yol açmış, ama bu ilgiyi de haketmiş eşi benzeri olmayan lakin biraz fazla tuzlu* cipstir.
    (17.07.2006 23:00)

yüksek sadakat

    yaptıkları müzige daha uygun bir vokal bulamazlardı diye düşündüren grup. döneceksin diye söz ver diye bir şarkıları vardır ki, bu kadar mı içli okunur dedirtir. ayrıca isimlerinin yaptıkları işe ve müzige karşı olan yüksek sadakatlerinden geldigini belirtmişlikleri vardır.
    (17.07.2006 02:30)

vampircik sözlük

    gece 12 sularından itibaren aktifliginin son derece azalmasını, içindekilerin vampir olmasına baglamaktan başka bir yol bulamadıgım*, keşke bu saatlerde de diger birçok sözlük gibi canlı kalabilse dedigim diyar.
    (17.07.2006 01:48)

sayfa: 1-2-3-4...-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.