ctrl alt del

    barbaros bulvarı'ndan aşagı inerken sağ tarafta, abbasaga parkı'ndan arabaların bulvara indiği sokakta bu isimde bir internet cafe vardır.
    (27.04.2006 23:05)

akmar pasajı

    ister ilköğretimde, lisede, ister üniversitede olun, özellikle orjinallerini 50 ytl'den aşagı bulamayacagınız yabancı dil kitaplarını ikinci el bulabilmek için beyazıt'tan sonra yolunuzun mutlaka düşebilecegi kadıkoy'deki pasajdır. eger istediginiz kitabı ikinci el bulamadıysanız, -okulların başladıgı hafta tükenmiş oluyor zira- fotokopisi çekilmiş ve ciltlenmiş hallerini de bulmak mümkün.
    (27.04.2006 22:59)

tolga gariboğlu

    tolga abi yıllar boyu her gün izlediği halde hangi tuşla zıplayacagını bilmeyen telefondakine hiç üşenmeden sıkılmadan anlatır ne yapması gerektigini.kaybettiginde, bi dahaki sefere diye umut verir, "medeni cesaretten dolayı kutlanmak" nedir öğretir. şimdinin kazık kadar olmuşlarının hayatında hep bi yeri vardır,iyi ki de vardır, tolga abi başımıza gelmiş iyi bişeydir,hugo bahanedir.
    (27.04.2006 22:46)

kim 500 bin ister

    sorularının büyük bir çoğunluğunu internetteki bilgi yarişması sitelerinden alan (bkz: hacı) bir yayın ve yapımda emegi gecenler guruhuna sahip yarışma programı.
    (27.04.2006 22:22)

american idol

    2002 yılındaki birincisi kelly clarkson'un bu yıl grammy kazandığı yarışma. kelly clarkson ne kadar haketmiştir grammy'i, bu da tartışma konusudur,tartışma konusu olduğu su götürmezdir, gerçektir.
    (27.04.2006 22:10)

baba

    içinde bi yara olmasındansa, yüzünde bir tokat olması daha iyi olandır...
    (27.04.2006 21:59)

servis şoförü

    okul hatıralarının vazgeçilmezleri arasına girmeye layık insanlardır çoğu zaman. herkes bindi mi diye yoklama yapanları, arada öğrencileri pastaneye götürüp pasta-limonata ısmarlayanları, sabah öğrenci kapısının önünde değilse okulundan olmasın diye telefon edip uyandıranları olduğu gibi, arkadan çok ses gelince el freni yol ortasında çekip iki üç kişiyi pataklayanları da vardır. genelde kendilerini arkadan gelen "şu kanalı açsana, yok yok bi önceki" şeklinde diyaloglar arasında bulunca sinirlenip eve gidene kadar müzik dinlemekten men ederler ki sinir bozucu olur. eğer bi gün en öne oturduysanız, size yaşına yeni basmış çocuklarından, kaynanalarının aylardır kendi evine dönmek bilmemesinden yada almayı planladıkları yeni servis aracının taksitleriyle ilgili zorluklardan,hayat şartlarının zorluğundan bahsedecek kadar samimi olur, bir sonraki gün yeniden servise binmek üzere yürürken "hadi arkadaşım acele et, hadi işimiz gücümüz var" diye herkesin ortasında bağırır, hiçbir şey olmamış gibi davranır, servis soforu kimligine farkedilemez bir hızla geri dönerler...
    (27.04.2006 21:36)

sayfa: 1...-10-11-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.