son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam24
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +1
toplam -0

feanor

    orta dünya tarihinin en önemli isimlerinden biridir. bir noldor prensi olup finwe nin oğludur. demircilikte çok yeteneklidir, silmarillerin yapıcısı, akraba katilidir. valar'a baş kaldırmış, silmarilleri çalan melkor un peşinde orta dünya ya dönmüş bu sırada noldor un büyük bir kısmı da isyan ederek kendisini izlemiştir. sahip olma arzusu ve kıskançlığı yüzünden oğullarına feanor un yemini yada feanor un laneti denen yemini ettirmiş, ondan sonra gelen çağda noldor un tarihinin oldukça kararmasına neden olmuştur. silmarilleri melkor dan alamadan bir savaşta ölmüştür.
    (29.04.2006 20:19)

galadriel

    elfçe işığın hanımı demektir. finarfin'in kızı bir noldor hanımıdır. güzelliği ve bilgeliği oldukça ünlüdür.kocası celeborn ile birlikte lothlorien in efendisidir. arwen in annesi olan celebrian ın annesidir. üç elf yüzüğünden birinin su yüzüğü olan nenya'nın koruyucusudur. saçlarında laurelin'in ışığı yandığı söylenir, ki saçından bir teli bile feanor'a vermemesi silmarillerin yapılmasını sağlamıştır denebilir.
    (29.04.2006 20:13)

sauron

    kendisi morgoth namı değer melkor un en üst seviyedeki uşağıdır. melkor un gidişinde sonra onun hükümranlığına konmuş, kötülüğe eğimli bütün yaratıkları emri altında toplamıştır. elflerden yüzük yapımını öğrenerek ve öğreterek güç yüzüklerine sahip olmuştur yine de tek yüzüğü tek başına yapmış, 9 yüzükle zayıf insanları emri altına almıştır.
    ayrıca hem saruman hem de sauron un ilk önce aule'nin maiası olması dikkat çekicidir.
    (29.04.2006 11:44)

the lord of the rings

    zamanında sadece kaçış edebiyatından ibaret görünen eser zamanla değerini kanıtlamıştır. ayrıca peter jackson tarafından çekilmiş bir film üçlemesi de mevcuttur ki kendisi hakkında düşünceler oldukça çeşitlidir. genelde kitabu önceden okumuş ve hayran kalmış insanları pek beğenmemesi ama geri kalan kesimin bayılması oldukça ilginç bir durumdur.
    yine de kitaplar takdir edilir hatta hayran kalınır ve ne kadar ayrıntıya, farkedilmeyen bilgiye sahip olduğu görüşüp şaşılır.
    (28.04.2006 22:55)

orta doğu teknik üniversitesi

    girmeden önce heveslenirken nasıl olduğu anlaşılmayan , en iyi olma iddasını boşu boşuna yapmayan okul. ayrıca öğrencinin sahip olduğu her yaşam kırıntısını kendisi için kullanan mekandır. odtü de kolay denen bir bölüm genel değerlendirmede asla kolay sayılamaz. hazırlık dışında yan gelip yatılabilecek bir zaman yoktur, hatta genelde bölümlerin çoğu düşünülürse ders çalışmadan geçecek zaman ayırmak zor olabilir. kısacası bu okula girdikten sonra dinlenebileceğini düşünmek hatadır.
    (28.04.2006 22:44)

juri

    mimarlık fakültesinde gerçekleşen bir nevi sınavdır. yapılan proje hocalar, diğer okuldan hocalar ve dışarıdan gelen mimarlar önünde sunulur, bu şekilde not alınır. genelde çok sevimli bir uygulama değildir çünkü hocalar iyi yönleri takdir etmekten çok kötü yönleri eleştirirler.yapılan projenin ne kadar uğraşıldığına aldırmadan birşeyi vurgulamak için parçalanması az rastlanan bir olay değildir.
    (28.04.2006 22:40)

elf

    kökeni oldukça eskiye dayanan bir mittir, bazı hikayeler küçük elflerin kötü kalpli , oyuncu yaratıklar olarak tarif eder. elflerin çocukları çalıp yerlerine kendi çocuklarını koydukları da eski bir inanştır. bildiğim kadarıyla noel babanın yanında çalıştığı düşünülen küçük yaratıklara da ingilizcede elf denmektedir ancak mitolojiyle ne kadar alakalıdır bilemiyorum. genelde böyle hikayelerde elfler çok küçük kötü yaratıklarken, tolkien ve sonrasında gelen fantastik kurgu diyarlarındaki elfler genelde insanlarla aynı boylarda , çok daha güzel ve genelde iyiliğe meyillidirler ( kara elfleri sayılmazsa). belki ormanla sahip oldukları yakınlık mitolojilerden ormanda yaşayan küçük halktan gelme bir özellik olabilir.
    (28.04.2006 22:34)

ankara

    düzenli olmak en önemli özelliklerinden sayılan, nedense insanları hep aynı yerlere gitmeye meraklıymış gibi görünen, bariz bir eksiklik olsada arada deniz olmaması insanı bunalıma sokan başkentimiz. sevmeye çalışıyoruz kendisini.
    (28.04.2006 22:27)

izmir

    havadan mıdır denizden mi bilinmez insanlar ayrı bir sıcak olan şehir. kışa kış denmemesi gereken ama pekte bahar yaşatmayan şehir. insanları rahat güleryüzüdür şehir dışındaykende izmirli birine rastladığınızda hemen sohbete girşirsiniz. sadece denizin karşısında oturmak bile yeter zaten bu şehre aşık olmaya. zaten eğer ankara daysanız iki izmirlinin söyleyeceği ilk şey de deniz olur.
    (28.04.2006 22:25)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.