jolin tsai

    çince popüler müziğin en iyi temsilcisi sayılabilir. tayvan doğumludur. çince gibi bir dili pop müziğe uyarlama başarısı takdir edilesi insan!
    (18.11.2007 14:09)

eski türkçe

    ders olarak görülmeyince oldukça keyifli ve kolaydır. tek sorun metinlerin azlığıdır. özellikle göktürkçe için!
    (18.11.2007 14:03)

oruç tutmayanı dövmek

    konu ile ilgili bir fıkrayı hemen sizlere aktarayım:

    bir gün bir bektaşi sıcak bir ramazan günüde bir tas suyu içerken yakalanmış. bunu gören konu komşu zaptiyelere haber vermiş. bektaşi'yi almışlar "sen nasıl şu mübarek günde yolun ortasında su içersin" deyü hapse tıkmışlar. bektaşi hücresinin penceresinden etrafı seyrederken dışarıda höşür höşür karpuz yiyen bir adam görmüş.
    demiş ki:
    - hav!.. hemşeri yeme o karpuzu; ben su içtim hapse attılar seni kim bilir ne yaparlar!
    adam demiş ki:
    - iyi ama ben yahudiyim...

    demek oluyor ki insan yaptığı ya da yapmadığı ibadetten kendisi sorumludur. ibadet eden bir insan ibadet etmeyen bir insana üstünlük taslayamaz, kendi ibadet ettiği için başkasına zulm edemez yoksa bir gün bakarsın dövdüğün adam şintoist çıkar. *
    (04.10.2007 16:29)

rosetta stoned

    mısır hiyerogliflerinin çözülmesini sağlayan bir yüzü eski yunanca diğer yüzü kıptice olan olan taş. (bkz: reşit taşı)
    (19.09.2007 15:33)

uykunun bir türlü gelmemesi

    ertesi günü uykuyla geçirmek ya da diğer bir deyişle "satmak"tır.
    (18.08.2007 22:02)

vampirler makina da zirvesi

    en büyük sükseyi greenpeacelilerden sonra vampircik yazarlarının yaptığına inandığım zirvedir. pankartın yanlış yazılması gibi tarihi bir hata yapılmasına rağmen bu sayede pek çok insanın sempatisi kazanılmıştır zannımca!
    (22.07.2007 17:41)

yalıçapkını

    bilimsel adını izmir'den alan cici bir kuş türü. gediz deltası'nın yoğun bir şekilde betonlaşması neticesinde ileride izmirlilerin sadece müzelerde içi doldurulmuş cansız bir numunesinden görüp tanıyacağı hayvandır.
    (06.07.2007 16:53)

ney

    fars dilinde kamış ve çöp anlamına gelen kelimedir. ayrıca pipet anlamında da kullanılmaktadır.
    (05.07.2007 16:12)

aşk imiş her ne var alemde

    insanlığı hoş bir kişi oğludur. beraber nice ders saatini uyukluyarak geçirdiğim, nice vize final buhranını yaşadığım, nice buz tutmuş kaldırımları arşınladığım insandır. temiz kalplidir, sırdaştır, yoldaştır kendisi...
    (05.07.2007 16:09)

türkçe öğretmenliği

    sıradan ama umutlu bir eşit ağırlık öğrencisiyken hiç hesap etmeden düştüğüm fakat daha sonra çok sevdiğim ve mezun olmaktan korktuğum bölümümdür.
    (02.07.2007 14:57)

sadık hidayet

    tahran'da dünyaya gelen ve hayatının büyük bir kısmını avrupa ve hindistan'da geçiren iranlı yazar. bir görüşe göre iran'ın kafka'sıdır.

    birçok hikâye, kısa roman, iki tarihi dram, bir oyun, bir seyahatname ile bir dizi yergili komedi ve taslak kaleme aldı. yazıları arasında ayrıca birçok edebiyat eleştirisi, İran folkloru ile ilgili araştırmalar ve orta farsça ile fransızcadan yapılmış çeviriler yer alır. sadık hidayet, İran dili ve edebiyatını uluslararası çağdaş edebiyatın bir parçası haline getiren yazar olarak kabul edilir.

    sadık hidayet'in en tanınmış eseri 1937 yılında bombay'da yayımlanan kör baykuş'tur.

    (02.07.2007 14:46)

ankara içelim güzelleşelim zirvesi

    pöykürerek güldüğümüz az kişili uzun soluklu bir zirvedir. belki de gelenler çok olsa bu kadar tatlı olmayacaktı. her şeye rağmen didip'le tanışmak çok hoştu.

    yağmurun yağması nedeniyle oldukça hoştu ancak çaktırmadan da olsa soğuktan tiril tiril titreyerek geçirdim. desem de inanma'nın şortuna bakıp "bu nasıl üşümüyor lan?" diye içimden yüzlerce sordum daha sonra da defalarca didip ilk gördüğümde aşk romanı sandığım ders kitabının başlığına baktım.

    tekrar edilmesini hatta yalama olmasını büyük bir hevesle istemekteyim.

    ayrıca resim harbiden çok kötü olmakla beraber desem de inanma'ya verdiğim direktifler sayesinde bir kareye 3 kişi sığabildik bunu da atlamayalım...
    (29.04.2007 13:18)

didip

    uzun zamandan beri tanıdığım en konuşkan, en pozitif, en gülmeyi seven, en sorgulayan, en insan canlısı havva soyundan arkadaş kişisidir. zirvemize teşrif ederek beni çok mutlu etmiş ve zirvenin olağan edebiyat - sanat mevzularını kırıp zirveye canlılık katmış vampiredir.

    hoş yaratılışlıdır, iyi huyludur*, kızıl saçlı kişioğlu fobimi kırmıştır kendileri.

    farklı kutupların* fakat aynı sorunların insanı olduğumuzu hemence anlamışızdır.

    ayrıca 1950 basımlı seksoloji kitaplarının diğer ciltlerini de bulduğumuzu kendisine söylemeden edemeyeceğim.*

    (29.04.2007 13:04)

anathema

    angelica gibi koca koca adamları hüngür hüngür ağlatan şarkılara sahip olan cici grup
    (24.04.2007 16:10)

ılımlı islam

    anlamını asla kavrayamayacağım "şey". dünyada zaten bir tane olan islam dininin başına getirilen sıfatsılarla yozlaştırılıp farklı versiyonlar halinde inananları bir taraflara yönlendirilmesidir. eğer islam'ın ılımlısı ve radikali olduğuna göre kur'an'ın da ılımlı ve radikal olmak üzere çeşitli varyasyonları olsa gerek!
    (24.04.2007 15:50)

sayfa: 1-2-3-4-5...-39

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.