terkib-i bend-i ziya paşa

    ilkokulda iken yazdığım 33 kıtalık şiirle bacak kadar boyumla rakip olmaya çalıştığım ziya paşa'nın mükemmel eseri. halihazırda kullanılmakta olan atasözü kıvamında olan sözlerin atası konumundadır.
    (18.11.2009 19:21)

cipralex

    insanı halden hale sokan bir antidepresan. genel olarak panik atak tedavisinde kullanıyor bunu doktorlar ama panik atağı olmayan hastaya verdiklerinde de kişide panik atak başlıyor ki illet bir durum haliyle. alınmaya başladığı ilk ayda konuşmamak ve yemek yememekten diliniz ağzınızda şişebilir bile. bütün gün koltuğa çakılı oturursunuz ve tek düşünceniz intihardır. yükseklik korkusu olan birine balkondan atlamayı bile düşündürür. ama bir yandan da biryerlerde duramazsınız. yaşanan hiperaktivitenin boyutu anlatılamaz ama şehirlerarası bir yolda arabadan aşağı atlayıp yolun geri kalan kısmını koşarak gitmeyi isteyecek hale getirir insanı. ilk aydan sonra öyle bir dönüş yaşarsınız ki kendinizi öpmeye başlarsınız sevgiden, mutluluktan. bütün gün dans edip şarkı söylersiniz. uyku kavramı sadece günlük ihtiyaçtır, gereksiz bir saniye bile kalınmaz uykuda. doktorlar bu noktadan sonra iştahın fazla açıldığını ve verilen kiloların fazlasıyla geri alındığını söyleseler de beşinci ayın sonundayım ve şimdilik böyle bir iştah göremedim kendimde verdiğim 15 kilonun ardından. bünyesel farklılıkların etkilediği bir sistemi olduğu açık. stres, kronikleşmiş depresyon, kendinden nefret etme durumu gibi şeylere elveda diyorsunuz bu ilaçla ama ilk bir ay içinde intihar etmemişseniz...ki bu durumda sağlam bir irade sahibisiniz. kimseye tavsiye etmem.
    (18.11.2009 19:13)

vampircik günlük

    ah be günlük, biliyordum böyle olacağını. canıma okuyacaklarını. yine de girdim doktoraya kuzu kuzu, saf saf sandım ki yeterli imiş iyi olmak, çok iyi olmak, mükemmel olabilmek...belki.bilmiyorum.
    ama değil. inan değil. insanoğlu tam manyak be günlük. seni mimlediyse kaçışın yok. genç bir insansın onun da önemi yok. mesele sadece ego, acıyan kuyruklarının uzama süreci...
    şimdiye kadar sabrım neticesinde iyi gitti ama nereye kadar böyle gider bilmiyorum günlük. arada yazar, bilgilendiririm seni merak etme. isim de verirdim ama ah be kör merhametim işte günlük. neyse ütüledim kafanı yeter, öptüm yanaklarından.
    (18.11.2009 19:00)

vampir olmak için yapılması gerekenler

    çok çabaya gerek yok kanımca çünkü vampirlik gelip sizi bulur. kansızlığın klasik belirtilerini aştıktan sonra gelen ışığa karşı aşırı hassasiyet, tenin şeffaflaşması vesair olaylarla içinizdeki şüpheler tamamen ortadan kalkar. süreç tamamlanmıştır. bu noktada gündüzgezen olabilmek de seçenekler arasındadır.
    (18.11.2009 18:53)

ayak serçe parmağını bir yere vurmak

    en uç kısmının, en sertinden keskin bir yüzeye, şiddetli şekilde çarpılması ile insana hayatın anlamı dahil pek çok şeyi sorgulatabilecek, sesin duyma eşiğini aşan bir çığlığa dönüşmesinin muhtemel olduğu ve tırnağınıza an itibariyle ya da istikbalde hain planları olan bir çarpma türüdür. hep hatırlanır, acısı muhakkak bir parça kalır.
    (18.11.2009 18:49)

ıssız ada

    zaman zaman herkes için bir hayaller adası halinde düşlenebilecek mekan. * *
    (22.08.2009 19:15)

cedric

    nereden baksan hiç de amerikan bir hali yok bu karakterin ve mekanın. her şekilde avrupalı duruyor. orijini bir fransız ya da benelüx ülkesinden mi diye düşünürüm. belki çizgi film versiyonu amerikandır. ama her şekilde sevimli, genelde çabuk sinirlenen ama umutlu bir velettir. yıllaryılı da hiç büyümedi.
    (22.08.2009 19:11)

uyuma isteği

    bazı ilaçlar vardır böyle uyku getiren. * getirdi sanırsınız ama bir bakmışsınız götürmüş. esnemekten çeneniz ayrılır, gözlerden yaşlar iner, vücut mod değiştirir, gözün önünde kuştüyü yastıklar belirir...ammavelakin uyumaya çalışırsınız uyuyamazsınız. debelenir durursunuz. ama gece üstüne başka bir ilaç alınca da (bkz: rivotril) ceset modunda tatlı rüyalara yelken açmanız işten bile değildir.
    (21.08.2009 13:20)

siuil a run

    zamanında sarıp sarıp dinlediğim şarkı. * şimdi dinleyemememin sebebi kasedi kaybetmemdir, başka bir şey değil yani. cidden muazzam bir şey, dinlemek lazım. bunun gibi bir başka gönülçelen parça için (bkz: the journey on) bakınız var mıdır bilmiyorum ama.
    (21.08.2009 13:14)

erkek adlarına harf eklenerek oluşan kadın adları

    muradiye diye bir kadın tanıdım. şaka yapıyorlar sanmıştım önce, gerçekmiş meğer. *
    (21.08.2009 13:09)

cantona

    sinemaya da el atmış olan mazinin görkemli futbolcusu. elizabeth filmindeki performansı görülmelidir.
    (31.07.2009 19:43)

aşık olunan film karakterleri

    wuthering heights * * - ralph fiennes *
    aşık olunası roman karakterleri sınıfına da dahildir.
    (31.07.2009 19:40)

günün son tanımı

    kaydet butonuna basmadan saatin kontrol edilmesi gereken tanımdır.
    (14.06.2009 21:51)

gaipten sesler duymak

    insanın sürekli bir yerlerden kendi ismini duyması da bu tarz bir acayipliktir. heryerden çağırılıyormuş gibi bir duygu, bir rahatsız olma durumu, tedirginlik. olduğunda insana kendini yoklama ihtiyacını yaşatan ve muhtemelen yorgunluk gibi ufak şeyerden de meydana gelen olgu.
    (14.06.2009 21:46)

bitse de gitsek

    futbol yorumcuları çok kullanır bu lafı. ruhsuzluk, cansızlık ya da bunun gibi ifadeleri anlatır. canları tatil istiyor vs modası geçmeyen birkaç cümlenin girizgahıdır.
    (14.06.2009 21:39)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-17

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.