yalın

    mart 2004'de "zalim oyun bozan" derken bir cok insanin " bu ne kardesim her eline mikrofonu alan sarkici oluyor"' dedigi, sonradan "vay be bu cocuk ne guzel de yaziyor ne guzel de soyluyor" dedigi sahsiyettir. ellerine saglik (zalim), bir bakmissin ve hersey sensin isimli uc albumu bulunmaktadir. 30 mart 1980 dogumludur. annesinin adi figen, babasinin adi kamil'dir. aslen samsunludur. yalin soyismidir. bu soy isim -kendinin soyledigine gore- ataturk tarafindan buyuk dedesine verilmistir. rumeli hisari ve harbiye acik hava tiyatrosunda konser veren en genc sanatcidir. futbol oynamayi pek bi sevdigini soylemektedir. sarkilarinda asiklarin, sevenlerin, aci cekenlerin soyleyemediklerini soyledigine inanmaktadir. hayranlari genelde kizlardir ama erkek hayranlari da fazlacadir. tocev ile beraber okul yaptiriyormus son duyumlarima gore. bir reklamda oynacagi haberini aldik. kasim ayinda da sen donmeden uyumam bu gece isimli sarkisina klip gelecekmis. *
    guzel bir resmi sitesi bir de forumu vardir. forumda yazilan herseyi okudugu soylenilir ve elinden geldigince seviyeli sorulara cevap verir.
    iste site:
    http://www.yalinonline.com
    http://www.yalinonline.com/yforum
    * * *
    ***
    (01.11.2007 17:56)

lc waikiki

    insanin cebinde parasi olmadiginda * cok sey begendigi, parasi oldugu zaman alacak hicbir sey bulamadigi magazadir. iyidir hostur.
    (01.11.2007 17:43)

can yücel

    hersey sende gizli isimli harika siirin sairidir kendileri.

    yerin seni çektiği kadar ağırsın
    kanatların çırpındığı kadar hafif..
    kalbinin attığı kadar canlısın
    gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
    sevdiklerin kadar iyisin
    nefret ettiklerin kadar kötü..
    ne renk olursa olsun kaşın gözün
    karşındakinin gördüğüdür rengin..
    yaşadıklarını kar sayma:
    yaşadığın kadar yakınsın sonuna;

    ne kadar yaşarsan yaşa,
    sevdiğin kadardır ömrün..
    gülebildiğin kadar mutlusun
    Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
    sakın bitti sanma her şeyi,

    sevdiğin kadar sevileceksin.
    güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
    ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın
    bir gün yalan söyleyeceksen eğer
    bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.
    ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret
    ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın
    unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın
    güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.
    kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın
    ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.
    kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..

    İşte budur hayat!
    İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın
    bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
    ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
    Çiçek sulandığı kadar güzeldir
    kuşlar ötebildiği kadar sevimli
    bebek ağladığı kadar bebektir
    ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,
    sevdiğin kadar sevilirsin...

    (31.10.2007 21:47)

aşık olup söyleyememek

    kendini dipsiz bir kuyuda gibi hissetmektir.
    (31.10.2007 21:41)

breegadoon

    iki saatcik kaldigimiz zirvede biricik kankam ghoul ve bana * hayat dersi veren ** * guzide insan. tanistigima cok memnun oldugum vampireler vampiresi. ayrica fransizca tercumeler de yapar kendisi.
    (31.10.2007 18:06)

panic at the alesta cafe zirvesi

    fizik calismak amaciyla erkenden ayrilmis oldugum zirvedir. sinavdan ciktiktan sonra " keske biraz daha kalsaydim" diye dusundugum zirvedir. * )
    (30.10.2007 19:21)

platonik aşık

    aci cekmeyi seven kisidir. kendini, kendine iskence yapabilecek kadar sevmez*
    (19.10.2007 18:49)

grup vitamin

    hayatimin en yorucu gunlerinden biriydi. o gun tam 8 toplu tasima aracina binip-inmek zorunda kalmistim. arkadasimin kulakligindan gelen ses,gunun butun yorgunlugunu atmam icindi sanki. *evet evet bu ses grup vitaminin sarkilarindan belki de en guzelinden geliyordu. tarzi hic bir gruba benzemeyen *sevilesi grup.
    (14.10.2007 22:27)

kontör

    son derece bereketsiz, yukledigin andan itibaren ne yaparsan yap su gibi eksilen hatta bazen hic birsey yapmamamana ragmen eksilen ve anlamsiz bir sekilde eksildigi icin musteri hizmetlerini aradiginizda "afedersiniz, yalnislik olmus" diyerek sizi basindan savmaya calisan kisilerle karsilastiginiz, ogrencilerin almak icin parasinin %80'ini harcadigi seydir. olmazsa olmaz mi? olmaz!! eger cep telefonu kullaniyorsaniz ve hattiniz faturali degilse kontorden baska seceneginiz kalmiyor. bayram-kandil-dogum gunu gibi gunlerde cok is goren, 100luk versiyonu hemen biten ancak 250 veya 500luk versiyonu iki-uc hafta kullanilabilen, turkcell hatlarda yuklendikten sonra konbara denilen olguya 20-50-125 gibi miktarlarda hediye olarak gonderilen ancak istedigimiz kadarini kullanamamiz engellenilen seydir. cabucak bittigi icin bircok kisi ailesinden firca yemektedir. oysa onlar bilmezler ki asil sebep telefonun kullanilmasi degil, kontorlerin su gibi gitmesidir.
    (12.10.2007 19:15)

dost

    bazen moralin bozuktur aglamak istersin, basinin yaninda bir omuz, sirtinda bir el olsun istersin. iste tam o anda hayatinin ortasina duser dost. bazen o kadar cok mutlu olursun ki icin icine sigmaz, herkese anlatmak istersin ama cogu kez kimse seni anlamaz. iste o zaman varligini en icten istedigin kisidir dost. gozunun yasini tereddut etmeden silebilecek ve bir daha akmasin diye herseyini feda edebilecek kisidir dost. uyumayi deli gibi isterken, derdinle dertlenip sabaha kadar seni dinleyendir. annen ve babandan sonra mutlu olmani en derinden isteyen kisidir dost. herseyini senin icin feda edebilen kisidir. ona ihtiyacin oldugunu soyledigin anda atlayip yanina gelen ya da gelmek isteyendir. aradigin degil, ihtiyacin oldugu anda onune cikandir dost. karsilasmak zordur ama karsilasinca ayrilmak daha da zordur.
    (12.10.2007 15:53)

filistin

    orta dogu'dan bomba sesleri geliyor, kulaklari patlatircasina..bir kadin kucaginda bebegiyle saga sola kosarken ciglik atiyor, kimseciklere duyuramasa da. ve orda bi ammar, tanka tas atiyor ozgurlugu icin, vatani icin, milleti icin. goklerden yagmur yerine, bomba yagiyor tabiri caizse. heryer toz duman, heryer karma karisik. mazlum birileri var orda, ezilen birileri var. zalimin zulmune boyun egmek zorunda kalmis birileri var. sesler geliyor bati seria'dan. sadece kalpleri onlarla olanlarin duyabildigi sesler geliyor. bir yardim eli bekliyorlar belki de. filistin bir yardim eli bekliyor, filistinli ammar bir yardim eli bekliyor. ama ne duyan var onlari ne goren…
    aksam oluyor yine, evlerine gidiyor filistinli mazlumlar. boyunlari bukuk, belki cogunun karni ac. uyumaya bile korkuyor filistin, sabahina bombayla uyanmak istemediginden, goklerde gunesin kizilligini degil, bombanin siyahligini gormekten.. uyumaya korkuyor filistin. kapatamiyor gozlerini umutla. icinde sanci, gozlerinde yas, kafasi yerde, boynu bukuk, karni ac. yarim asirdir mazlum, yarim asirdir yalniz, yarim asirdir dilsiz.
    sabah oluyor. karanligin yerini alirken sabah, yine bombalar. yine mahser yerine donuyor filistin meydani. yine korku var gozlerde olum korkusu. gokyuzu yine simsiyah, filistin yine mazlum.
    (12.10.2007 13:09)

özledim seni

    kendi kendine soylemek cok kolaydir da bu iki kelimeyi, ozlenilene soylemek o kadar zor ki.. dunyanin en zor seylerinden biridir hatta. cok ozlersin, deli gibi ozlersin. o kadar ozlersin ki baktigin heryerde onu gorursun, gittigin heryerde onu ararsin. ama gecip karsisina soyleyemezsin "ozledim seni" diye. oysa ne vardir ki bu iki kelimede?
    o kadar cok sey gizlidir ki. " seni gittigim heryerde arayacak kadar cok seviyorum" demektir mesela. nasil zorsa seviyorum seni demek, iste o kadar zordur ozledim seni demek. insanin soylemeyi cok istedigi ama bogazina dizilen ve soyleyemedigi iki kelimedir bu. "ozledim seni" sadece kelimeden ibaret degildir. icinde duygulari, dusunceleri barindirir. ve iste bu yuzden soylemenin belki de en zor oldugu iki kelimedir.
    ayrica taksim-kadikoy arasinda mekik dokuyup, kurdulari grubun adini 110 koyan rock grubunun; insanin dinledikce dinleyesi gelen sarkisinin adidir.
    (12.10.2007 12:47)

bayram

    erkenden uyanir herkes. herkesde anlamli ve en az anlamli oldugu kadar anlamsiz olan bir heyecan vardir. sevilenler, dostlar, akrabalar hatirlanir. sirayla herkese gidilir bayramlasilir, uzaktakiler aranir. herkes mutludur genelde cunku bugun bayramdir. ancak uzakta birileri vardir, atlayip gelmek ister ailesinin yanina gelemez. sarilmak opmek ister sevdiklerini. ama yapamaz cunku dunyanin bir ucundadir. evde herkes "siladakinin aramasini" bekler. ve birden telefon calar. kim once giderse o acar telefonu heyecanla, umitle. telefonun karsi tarafindaki ses siladakinin sesidir. buguludur, uzgundur, mutsuzdur. oysa bugun bayramdir. senelerden beri ailesinden ayri gecirdigi bayramlar bir digeridir. alisik olmasi gerekir ozleme. ama alisamamistir. bayramlar, mutluluk kaynagi sanilir hep. ama biri vardir ki o cok uzgundur iste. bayram olmasina ragmen uzgundur. bir sene sonraki bayramda beraber olmayi umit ederek kapanir telefon. herkes kirgin, herkes uzgun. demek ki bayram olmasi degilmis mutlulugun sebebi. asil sebep sevdiklerimizin yanimizda olmasiymis.
    (11.10.2007 23:36)

çilek reçeli

    yerken insanin baska birsey dusunemedigi, cileklere ve recele konsantre oldugu, buyuk bir zevkle ekmegin uzerine aldigi bir cilek parcasinin uzerine biraz da recelin kendisinden koyup afiyetle ekmegi yutarken sadece ikinci lokmanin dusunuldugu, dunyanin en guzel receli.
    (11.10.2007 15:25)

harbiye cemil topuzlu açık hava tiyatrosu

    bu sene 27.07 de yalin'in tika basa doldurdugu, bir sezen aksu ya da ajda pekkan konseri zannedilen konserini verdigi, bircok insanin hayatlarinin en guzel aksamlarindan birini yasadigi mekandir. yaz konserlerinin en yogun olarak verildigi, yiyecek icecek fiyatlarinin cok pahali oldugu, en guzel gorus acisi olan koltuklarin 'c blok'da oldugu, e ve f bloklarina para verenlerin gosteri sonunda 'parama yazik oldu' dedikleri mekandir. e ve f bloklari sahneye o kadar uzaktir ki birakin sahnedekini gormek protokol koltuklari bile gorunmez. acik hava tiyatrosu olmasinin dezavantajlari yok degildir. bir konserde yagan siddetli yagmur sebebiyle konser iptal olmus, gelen insanlarin paralarina yazik olmustur.
    (11.10.2007 14:38)

sayfa: 1...-30-31-32-33

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.