gümüşhane

    dort dagin arasina kurulmus, gumushaneli olan kimseyi cezbetmeyen bir gorutnuye sahip kucuk sehirdir. gumushaneyi sevmeyen gumushanelilerde ki '29' askini anlamak da pek mumkun degildir. pestili, komesi, kusburnusu meshurdur. kusburnunun her sekli yapilir. hatta o kadar cok yapilir ki artik insanlar kusburnu gormek istemezler. tarihi ve dogal guzellikleri olmasina ragmen turist sayisi yok denilebilecek kadar azdir. karaca magarasi gumushane'nin en guzel yeridir. rumlardan kalma bir cok esere sahip olan gumushanede halen kiliseler bulunmaktadir. kiliselerin bir cogu ise camiye cevirlmis durumdadir.
    kuymagi trabzonululardan sonra en cok seven insanlarsa gumushanenin vatandaslaridir. ayrica gumushane, sali gunlerinin eziyete donustugu tek yerdir. ayrica gumushanenin merkezi sali gunleri tarihinin en kalabalik gunlerini yasar cogu kez. gumushanenin her koyunden carsi icin gelen insanlar, gumushanenin en buyuk caddesi olan zafer caddesi ve o caddenin icinde bulundugu zafer meydaninin yurunmeyecek bir hal almasina sebep olurlar. dogu karadenizin, karadeniz ozelliklerini gostermeyen nadir sehirlerden biridir.
    (11.10.2007 14:33)

ağlamak

    bazen seversin.. o kadar cok seversin ki icine sigmaz bu sevgi, akar gozlerinden. bazen mutluluk olur, bazen uzuntu, bazen ofke bazen ask. gozunden aktigi zaman kendini duskun hissedersin, bitkin, caresiz bazen ise mutlu. en degerli seyini kaybetmiscesine fakir hissedersin kendini yahut da dunyanin en zengini oldugunu sanirsin.
    yaslar suzulur bazen sevdigine birkac cumle soylerken gozlerinden. aglarsin..
    hickirirsin bazen, bazen sessiz aglarsin kimse hissetmesin diye caresizligini.
    bazen sevdiginden bir iki cumle isitirsin mutlu eder "seni seviyorum" demesi. aglarsin bu sefer kendini dunyanin en zengin insani olarak hissedersin ve mutluluktan aglarsin. bu sefer yaslar mutluluk suzulur gozlerinden. acinin yerini mutluluk almistir. artik gozlerinde gulumseme vaktidir.
    sevdigini cok ozlersin bazen. gittigin her yerde, baktigin her insanda hep onu ararsin. ozlem akar gozlerinden, yaslarinda bile onu ararsin. gittigin bir yerde karsilasirsin belki. ozlemin son seviyeye varmistir coktan. gozunden akar birkac damla yas. aglarsin.


    aglamak paylasmaktir, hissettirmektir sevgiyi, aski, mutlulugu, uzuntuyu.
    (11.10.2007 13:41)

aşk

    kendini dunyadan soyutlanmis gibi hissettigin bir anda, siginacak bir liman arayip bulur bulmaz icine girmeye calismaktir ask. gozyasidir, acidir, tutkudur, bagliliktir, mutluluktur, uzuntudur, izdiraptir. tokezledigin anda tutundugun koldur. icinde kayboldugun bir cift gozdur. avuclarinda hissetmek istedigin iki eldir. gogsunde olsun istedigin bir bastir. yaslanip aglamak istedigin bir omuzdur. birini kendinden daha cok sevmektir ask. birine kendine verdigin degerden daha fazlasini vermektir. onu kendini dusundugunden daha cok dusunmektir. hayatinin merkezine yerlestirdigindir, duslerinden cikaramadigindir. hayallerde beraber oldugundur. yastiga basini koydugunda aklina gelen ilk ve tek seydir. bazen bir iki damla yas, bazen bir iki cift sozdur. bazen kalbe gomulu bir mezar bazen acik sacik bir bahcedir. bazen herkesi karsina almaktir ask. cogu kez hic birseyi gormemektir. kor olmaktir. bazen tehlikeli bir oyundur. bazen bir kandirmacadir bazen yalan bazen dolandir. cogu kez kendinden gecmektir, mantikli dusunememektir. baglanmaktir ask kendini en kordugumle ona baglamaktir. gittigin heryere seninle gelmesidir ask. gittigi her yere onunla gitmektir. ask kendini onda aramaktir. ask kendini onda bulmaktir ya da buldugunu sanmaktir.

    (10.10.2007 21:58)

sayfa: 1...-31-32-33

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.