fethullah gülen

    bir cami vaizliğinden büyük ve zengin bir cemaatin liderliğine, papayla birebir görüşme noktasına nasıl geldiğini biraz araştırmak, kendisi hakkında iman ve takva üzerine yapılan bütün masum yorumları tarumar edecektir.
    islâm'ın radikal yorumundan ve yorumcularından çekinenlerin -ki bunların başında abd ve türkiye'nin kendisi gelmektedir- makul bir islâm için bağırlarına bastıkları kişidir. "hizmet" kavramının esas alındığı cemaat yapısında "eğitim" en temel özelliktir. fakat dünyanın dört bir yanında okullar açılmasının ve ülke içerisinde eğitim işiyle bu kadar ciddi uğraşılmasının temeli, vatanı milleti kalkındırmak değil, o kurumlar sayesinde cemaate ve ideolojilerine sürekli ve nitelikli insan yetiştirmektir. gülen cemaatinin başarısının ve gücünün sırrı bu anlayışta yatar. fethullah gülen'in islam'ı yobazların, softaların değil, mürekkep yalamışların ve toplumda mevki makam sahibi olanların islam'ıdır. bu yüzden güçlüdür ve dış etkilere maruz kalmaz. kendini sürekli yenileyen ve önemli kanaat önderlerine sahip bir yapıdadır.
    bu yapı öylesine güçlüdür ki akp iktidarının bugünkü başarısının temelinde gülen'in ve onun cemaatinin en büyük pay sahibi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
    çoğu kimsenin tepkisini çekeceğinden bu tanımı uzatmak istemiyorum. ama şunu da eklemek gerekir ki, bugün devlet kurumlarında yönetici olmanın gayrıresmi ama olmazsa olmaz şartı, bu kişinin cemaatine mensup olmaktır. liyakati, tecrübeyi, çalışkanlığı arka plana iten bir düşüncenin de masum bir din hizmeti olmadığı bilinmelidir. gülen önderliğinde ülkede yıllar yılı söz sahibi olamayan kesim ülkenin tek söz sahibi konumuna gelmiştir.
    arkada propagandist, güçlü bir basın ve dine hizmet ettiğini düşündüğü için varlığından rahatsız olmayan cemaat dışı bir cemiyet oldukça gücünden pek bir şey kaybedeceğini sanmamak gerekir.
    (bkz: fethullah gülen cemaati)
    (27.01.2008 00:34)

sayfa: 1...-15-16-17

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.