hipopotam

    bilinenin aksine çok vahşi ve acımasız hayvanlardır.* yanlarına yaklaşıldığında hemen bölgelerini koruma içgüdüsüyle saldırabilmekte ve bir ısırışta bulunduğunuz kanoyu ortadan ikiye ayırabilmektedirler. ayrıca diğer hipopotamların yavrularını nedensiz yere dişleyerek öldürebilmektedirler. cinsel birleşme zamanlarında diğer hayvanlarda olan bir davranıştır bu bebek katilliği vakaları ancak hipopotamlar dişileri seks yapmaya hazır hale getirmek için yapmamaktadırlar bunu. bilimadamları henüz bulamamış bunu nedenini. yani sözün kısası biraz dengesiz hayvanlardır bu öküzden bozma yaratıklar. ilk zamanlar bana da sempatik gelirlerdi ancak o belgeselden sonra fikrim tamamiyle değişti.
    (06.12.2006 00:17)

mekteb-i sultanî

    mekteb-i sultaninin(galatasaray lisesi) galatasaray spor kulübünün tüzüğünde de çok ayrı bir yeri vardır. tüzüğe göre galatasaray lisesi mezunları kulüp harçlarını yatırdıkları sürece doğal kongre üyesi sayılırlar. yani buna hakları vardır. ancak galatasaray üniversitesi öğrencilerine böyle bir hak tanınmamıştır. örneğin herhangi bir kişi galatasaray kulübü üyesi olmak istiyorsa ya başkan düzeyinde bir tanıdık bulması gerekiyor yada yeterli sayıda kongre üyesinin evet bu adam üyeliğini onaylaması gerekiyor. evet bu adam gerçek bir galatasaraylıdır ve düzgün bir insandır demesi gerekiyor yani. ama gel gör ki galatasaray lisesi için böyle birşey olası değildir.
    (06.12.2006 00:09)

yahoo

    türkçedeki yihuuuu* diye bağırmaya benzeyen kelime.
    (05.12.2006 13:55)

muavin

    arabayı park ederken şöföre gel gel, sağ yap, sol yap gibi kalıplaşmış cümlelerle yardımcı olan kişiye denir. çocukken kamyon şöförleriyle kafa bulmak için durmadan sağ yap, sol yap, sağ yap, sol yap... derdik.*
    (05.12.2006 13:47)

metro

    dünyanın en büyük toptan ve parekende malzeme satan alışveriş merkezlerinden birisidir. türkiyede birçok büyük şehirde şubesi bulunmakta. ama çok garip bir uygulamaları var. esnaf değilseniz yani vergi levhasını gösterip adınıza düzenlenecek kartı okutmadan alışveriş yapamıyorsunuz.
    (04.12.2006 12:36)

saksafon

    saksafon sax'ın sesi anlamına gelir.
    (03.12.2006 14:34)

yağmur

    yağmur yağıyor
    seller akıyor
    arap kızı camdan bakıyor

    ben çocukken yağmur yağdığında çocuklar bu tekerlemeyi sanki marifetmiş gibi* bağıra bağıra söylerlerdi. devamıda vardı ama aklıma gelmiyor. bilen biri yazarsa sevinirim.*
    (03.12.2006 12:22)

renklerin içinde

    bu şarkının klibini ortaokul yada lise yıllarında izlediğimi hatırlıyorum. kilp bir ilkokul çocuğunun öğretmenine olan aşkını anlatyor. işin can alıcı noktasıda aynı zamanda sınıftaki bir kız öğrenci de bu elemana aşıktır. çocuk hocasının ilgisini çekmeye çalışıyor, bu sırada kızda çocuğun ilgisini çekmeye çalışıyor ve çocuk hocasının bu durumdan habersiz olduğunu, kız da çocuğun bu durumdan habersiz olduğunu sanıyor. ancak klibin sonunda çocuğun kızdan, hocanın çocuktan haberi olduğu çok güzel bir şekilde gösteriliyor. bu klip hayatımda izlediğim en güzel kliplerden biri olmasına rağmen tv de çok az izleyebilmişimdir. sanırım o sıralar meşhur* müzik kanalımızla anlaşamamışlardı ve başka kanallarda arada bir çıkıyordu.
    (03.12.2006 12:03)

şener şen

    hayat ona bir çalım atmıştır ve kendisi türkiyede doğmuştur. böyle bir yetenek abd de olsaydı kanımca dünyanın en tanınan sanatçılarından biri olurdu. kendisinin bu vatanın bir evladı olması herkez gibi beni de gururlandırmaktadır. ne sinemadaki seks furyasında, ne 90'lardaki ve milenyumdaki dizi furyasında*, ne de günümüzdeki televole kültüründe bozulmamış, aynı kalitesini sürdürebilmiş çok nadir sanatçılardandır. kendisiyle tanışmak dileğiyle. saygılar şener ağabey.
    (02.12.2006 23:10)

zerdüştlük

    bilinen en eski tek tanrılı dindir.
    (02.12.2006 20:54)

canım kardeşim

    cahit oben'in muhteşem film müziğiyle insanı film boyunca etkisinde bırakan bir yeşilçam klasiğidir. çekildiği dönemin şartlarını çok gerçekçi bir dille yansıtmaktadır.*
    (02.12.2006 20:40)

endotermik

    ısı alarak gerçekleşen kimyasal tepkimlere endotermik tepkime, tersine ısı vererek gerçekleşen tepkimelere ekzotermik tepkime denir.
    (02.12.2006 20:35)

en güzel hikayem

    bir ayrılık bu kadar iyi ifade edilemez kanımca. ayrıca parçaya şebnem ferahın sesinin eşlik etmesi çok iyi olmuş. karşılıklı iki kişinin günah çıkarması sanki. parçanın son bölümündeki müzik gerçekten insanın içine işliyor. özellikle davul ve bas ın ön planda olması olayı daha dramatik ve isyankar hale getiriyor. özellikle parçanın son sözleri çok dramatiktir:

    ben kesilene kadar yüzdüm ama
    görünmeyince karan
    bıraktım kendimi battım
    bir taş gibi
    yanmıştı , çizilmişti ama
    sayrettim ağlayarak
    sabredip
    çok sevdiğim bir filmi
    artık yalnız senin için
    üzülüyorum
    bitti
    zor oldu ama
    bitti

    benim de zaten hiç gücüm yok
    yüzüm yok hiç
    umudum yok
    ama bil ki
    farklı bir hayaldi
    işkenceydi bazen
    bazen çok güzeldi
    ama anlıyorum sesinden
    kurtulmuşsun
    sen
    nokta konmuş bitmiş
    en güzel hikayem...

    ve müzik....
    (02.12.2006 15:24)

bir demet tiyatro

    durum komedisi üzerine yapılmış bir başyapıt. sıradan esprilerle insanları güldürmek yerine bir hikayeye bağlı kalarak da insanları güldürmeyi başarabilmiş* banttan yayınlanan tiyatro oyunu. mükremin abisi, lütfiyesi, tırbüşonu, saldırayı, vampir irfanı, kudreti ve daha bir çok karakteriyle tiyatro resitali veren yapıt. 80 lerde doğan çocukların televizyon eğlencesi.
    (24.11.2006 19:46)

potcu

    gençler arasında sık sık pot kıranlara verilen isim.
    (24.11.2006 00:20)

sayfa: 1...-8-9-10-11-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.