pinhani

    daha ilk albümlerinde kaliteli müziğin ne olduğunu cümle aleme göstermişlerdir. özellikle akın eldes ve cem aksel'in gruba yaptıkları katkı yaptıkları müziğin tarzından anlaşılmaktadır. belki böyle bir yorum için daha erken diyebilirsiniz ama kanımca yıllar sonra bile büyük bir zevkle dinlenebilecek bir gruptur. değişmemeniz dileğiyle...
    (11.11.2006 01:03)

batı trakya

    bursada batı trakya göçmenleri çok fazladır. halk tarafından macır olarak adlandırılırlar. bursanın kültürüne çok katkıları olmuştur.
    (10.11.2006 23:42)

çocuk pornosu

    bekaretin bu kadar önemli olduğu, sırf bu nedenle birçok cinayetin işlendiği ve büyük bir çoğunluğunun muhafazakar partilere oy verdiği bir ülkede* rastlanması hatta google verilerine göre internet üzerinden aramada dünya 1. si olması gerçekten yüz kızartıcı ve utanç verici birşeydir. ne gariptir ki daha 1 yıl öncesine kadar zina kanunlarda suç olmalı mı, olmamalı mı? diye gündem yaratan da bu milletin evlatlarıdır. bence bu konuları geniş kitleler halinde düşünmeli ve özeleştiri yapmalıyız.
    (10.11.2006 23:36)

kelebek

    yetişkini yavrusundan* daha güzel olan ender yaratıklardandır. göze en hoş gelen hali hayatının son günleridir. deyim yerinde ise güzelliklerinin tadını çıkartamadan ölmektedirler.
    (10.11.2006 23:25)

saturniapyrii

    kendisi biyolog olduğu için bu nick i alan arkadaşımdır. iyiki varsın kelebek. seni ilk tanıdığım andan beri seviyorum. velhasıl sevilmeyecek insan da değilsin. o gülümsemen insanın içini ısıtıyor. gerektiği yerde konuşuyosun. bazıları gibi çenen düşmüyor. ama öyle bir anda espiriyi patlatıyorsun ki, yerlere yatıp gülesim geliyor. umarım daima neşeli olursun. sen bizim neşemizsin...
    (10.11.2006 00:44)

aquatic

    çok sıcak, güleryüzlü, saf, kalbi çok temiz, yanında huzurlu olduğum hemşom, keşke hayat fırsat verseydi de daha fazla görüşebilseydik. işte hayat bazen böyle hüzünlü bir şarkıdır. ama olsun sen aynı yerde duruyorsun ve tahmin ettiğimdende fazlasısın. ama ne yazık ki bir süre sonra tekrar herkez ayrı yollara gidecek. umarım hakettiğin gibi yaşarsın. hiç değişme emi...yıllar sonra çağırsam benimle tavla oynarmısın?...
    (09.11.2006 22:53)

galatasaray

    türkiyenin uluslararası en büyük markasıdır. program sunucusu acun'un afrikada insanlara galatasaray demesiyle hakan sukur cevabını almasıdır. spor yorumcusu ömer çavuşoğlunun galatasarayın uefa kupasını almasına sevindiniz mi sorusuna, ne münasebet kafamı vurup hemen yattım cevabı vardır. ayrıca bu şahıs o sıralar oğlum az daha cimbom lu oluyordu, bereket özhan canaydın başkan oldu da oğlummu kurtarabildim demiştir :)
    (05.11.2006 13:58)

kant

    immanuel kant, 22 nisan 1724 königsberg – 12 şubat 1804 königsberg arasında yaşamış olan ünlü alman filozofu. alman felsefesinin kurucu isimlerinden biri olmuş ve felsefe tarihinin kendisinden sonraki dönemini belirleyici olarak etkilemiştir. kant, eleştirel felsefenin babası olarak kabul edilir.
    (05.11.2006 13:36)

şeytan

    yanlızca kürtlerde ve yaklaşık 500 bin kadar insanın mensubu olduğu bir din olan yezidilik dininde melek tavus olarak adlandırılan melektir. ancak diğer dinlerin aksine melek tavus kötü bir melek değildir, allahtan sonra en değerli ve iyi melektir.
    yezidilikten önceki ilahi dinlerde anlatılan, şeytanın, yaratıcının buyruğuna rağmen insan karşısında eğilmeyip saygı göstermemesi, onun aslında ne kadar asil olduğunun tüm evrene ispatıdır ve yaratıcı tarafından sınanmıştır. işte bu sınavı başarı ile verip tüm insanlığın ve dünya işlerinin başına geçme hakkını kazanmıştır.
    ancak burada şeytan'ın sahip olduğu özellikler diğer dinlerden farklıdır. yezidilikte tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. tanrısal iradenin vücut bulması için şeytan bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. şeytan "melek tavus" olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında melek tavus'tur.
    (05.11.2006 13:33)

sınav

    ömer faruk sorak ın şu sıralar gösterimdeki filmi. oyuncuları ismail hacıoğlu, yağmur atacan, rüya önal, caner özyurtlu, volkan demirok, hümeyra, altan erkekli, güven kıraç, zafer algöz, ayda aksel, ali sürmeli,
    tuba büyüküstün, kadir çöpdemir, muhittin korkmaz, ayşenil şamlıoğlu, nihal menzil, nejat birecik, ıtır esen, özge özder ve jean claude van damme dır. film beş kafadarın lise son sınıfta öss ye hazırlanırken başlarına gelen traji komik hikayeyi anlatıyor. şu an gösterimde olan film aslında üçlemenin ilk filmi. filmin sonunda kafanızda "bu filmin konusu bu sürede anlatılmaya yetmemiş.." diyorsunuz. ve benim gibi internetten film ile bilgi arattığınızda aslında bunun bir üçlemenin ilk bölümü olduğunu öğreniyosunuz. film bana göre son yıllarda çekilen en kaliteli türk filmi. eğer o öss sınavının stresini yaşadıysanız film sizleri o yıllarınıza geri götürüyor ve tek fark bu defa stres altında değil, gülerek bakıyorsunuz olaylara. özellikle mert rolündeki ismail hacıoğlu bu filmdeki performansıyla birçok sinema oyucusuna parmak ısırtıyor. son olarakta filmdeki karakteri ilk önce rafet hoca(aynı zamanda müdür kendisi) olarak başlayan ancak daha sonra 69 rafet :) olan güven kıraç a değinmeden edemiycem. yahu bi insan ancak bu kadar güzel müdür taklidi yapabilir. 69 rafet in diğer bölümlerde de sık sık sahne alması dileğiyle...
    (04.11.2006 19:52)

hayal

    eskişehirdeki hayal kahvesi adlı gece kulübünün öğrenci dilinde kısaltmasıdır. ör: bu gece hayal e gidiyomuyuz len :)
    (04.11.2006 05:04)

eskişehir

    devletin sevgili kulu şanslı ilimiz. iki üniversite ve 1. anajet üssü olmasaydı acaba nasıl bir yer olurdu diye düşününce akla komşu iller bilecik ve kütahya geliyor. sahi ne fazlası var ki onlardan. iklim kötü, doğal kaynak nerdeyse sıfır, suyu bile yok. ama eskişehirliler pek mamnun hallerinden. denizin ne olduğunu bilmeyen akvaryum balıkları gibi.
    (04.11.2006 05:02)

yapay zeka

    bilim adamları yapay zekanın olabilmesi için 4 temel şeyin olması gerektiğini belirtirler. bunlar 1) insan gibi düşünme(thinking humanly). 2) insan gibi davranma(acting humanly). 3) rasyonel düşünme(thinking rationally). 4) rasyonel davranma(acting rationally).
    (04.11.2006 03:06)

almanca

    hint avrupa dil ailesinin bir üyesi. bu dili anlamanın en zor yanıda barındırdığı artikel denen şeyler. herşeyin bir cinsiyeti var. mesela çanta dişil iken okul ergil olabiliyor ve bunun hiç bir formülü yok.
    (02.11.2006 20:41)

bilgisayar

    0 ve 1'lerin anlam kazandığı yer.
    1 , yaklaşık 5 volt'luk gerilime denk gelir.
    0 ise akımın olmadığı anlamına gelir.
    bu akımlar saniyede milyarlarca hatta trilyonlarca kez geçince karşınıza şu an yazdığım yazılar çıkar.
    (02.11.2006 20:35)

sayfa: 1...-10-11-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.