uyuyamamak

    kimileri için çok yabancı , anlaşılamaz bir durumdur.daha yastığı görür görmez hatta abartmıyorum yastık kelimesi duyunca bile uyuybilme potansiyeline sahip biri oldugumdan mıdır nedir hiç anlayamıyorum bu durumu. nasıl olur ya hu uyuyamamak.
    (06.08.2008 01:16)

yiğit özgür

    er kişi. hayran olunası, geniş bir müptela kitlesine sahip genç, dinamik karikatürist.
    zeki kesinlikle zeki.


    - hocam biz önümüzdeki kurban dört aile birleşip günaha girmek istiyoruz
    + lan hani koyuna giriyodunuz
    - ateist olduk biz
    + niye dört kişi giriyosunuz ki
    - korkuyoruz allahtan

    ve

    kadın: bey, nurten arıyor
    kocası: benim nurten diye bir kızım yok!
    kadın: e benim de yok?!
    kocası: yanlış numaradır o zaman, kapat!


    ve dahi;

    2 tane çocuk;

    -özel okulla normal okulun farkı ne ki?
    +mesela siz " ali gel" yazıyosunuz ya..
    -evet
    +biz "ali gel" yazıp 3234'e gönderiyoruz.ali geliyo.
    -ananı avradını..

    *





    (05.08.2008 01:28)

ağzında bakla ıslanmamak

    yiğit özgür klasiği bir karikatüre de konu olmuş deyim. şöyle ki;


    doktor: d hasta: h

    d: şikayetiniz nedir?
    h: ağzımda bakla ıslanmıyor.
    d: çıkar ağzındaki baklayı...
    h: aytenlerin oğlu eşcinsel.. *

    (05.08.2008 01:20)

açık ağız

    ağzında laf tutmayı beceremeyen, sır vermekten uzak durulması gereken patavatsız kişi sıfatı. *

    bunu alan bunu da aldı; (bkz: agzında bakla ıslanmamak)
    (05.08.2008 01:15)

anna ahmatova

    1889 yılı doğumlu, asıl adı Anna Andreyevna Gorenko olan bir kadın şairdir.


    --- alıntı ---
    “Akmeizm” akımı temsilcilerindenolan şair bir gemi mühendisinin kızıydı. Kiev’de hukuk fakültesini bitirdi.1910 yılında, ünlü bir şair ve Akmeist okulunun kurcusu olan Gumilyov’la evlendi. Eşiyle İtaya, Fransa ve Almanya’yı gezdi. 1946’dan sonra edebiyat anlayışından dolayı engellerle karşılaştı; ancak ölümünden sonra kendi ülkesinde, Rus edebiyatının en büyük kadın şairi olarak değerlendirildi.

    1964 yılında İtalya’da Etna Taormina Ödülü’nü kazandı. Ahmatova’nın şiire başladığı dönem modernist bir akım olan akmeizmle bağlantılıdır. Akmeizm, sembolist şiirin kapalılığına karşı bir akım olarak tanımlanır. İlk kitabı “Akşam” ve bunu izleyen yapıtları aşkla ilgili şiirleri içerer. Candan bir konuşma tonu, duygulu bir içtenlik, biçimlerin açıklığı ve doğallığı Ahmatova’nın kısa, lirik şiirlerinin kendine özgü çizgileridir. Bunun yanı sıra şiirlerinde halk şarkılarının ve özellikle Puşkin’in lirik şiirleri gibi klasik Rus şiirinin etkisi sezilir.

    Ahmatova, I. Dünya Savaşı yıllarında ve 1917 Ekim Devrimi sırasında yurtseverlik temasını şiirinde işler. Kişisel duygular dışına çıkarak toplumla ilgili şiirler yazdığı bu döneminde de devrimci şairlerle arasında üslup farklılığı belirgindir. 1912’den 1922’ye değin birçok şiir kitabı yayınlanan şair, 1946’dan sonra şiirlerindeki erotik, gizemci ve kötümser öğeler ileri sürülerek yoğun eleştirelere konu olmuş, “Sovyet Yazarlar Birliği”yle ilişkisi kesilmiştir. II. Dünya Savaşı yıllarında şair savaş ve barış konularına yönelir. Savaş zamanının acıları, heyecanları şiirlerinde yansır.

    Anna Ahmatova bugün klasik anlamda parlak, incelmiş ve yetkin bir şiirsel biçim ustası sayılmaktadır. Şairin Doğu Avrupa dillerinden şiir çevirileri ve şiir üzerine incelemeleri vardır. Ahmatova’nın şiirlerinin yabancı dile çevrilmesi ülkesi dışında da tanınmasını sağlamıştır. 1966 yılında ölmüştür.
    --- alıntı ---
    (03.08.2008 18:26)

ismididikle com

    kendisini , isminizi didikleyen site olarak tanımlayan enteresan bir site. araştırdığınız ismin türkiye'de en çok kullanılan kaçıncı isim, ismin ülkedeki yaygınlık oranı, her yıl aynı isimdeki insanın ne kadar arttğının ortalama tahmini , türkiye'de en çok kullanılan kaçıncı isim bilgisiyle oranlanarak elde edilmiş abd deki aynı sıradaki ismin hangisi olduğu bilgisi, söz konusu ismin içindeki haflerle uyumlu isimleri , Görme Özürlüler Alfabesinde * , işitme engeliler alfabesinde, denizcilik alfabesinde nasıl yazıldığı ,hatta ismin barkod yazılışı hakkındaki bilgi, ismin alfabetik değerleri toplamı yoluyla da, isimle aritmatik olarak uyumlu isimler gibi, kendilerinin de kabul ettiği ilginç ama gayet gereksiz bilgileri hizmete sunan, muhtemelen tanımı her okuyanın * isminin ayrıntıları hakkında bilgi öğrenmek üzere en az 1 kez giriş yapacağını düşündüğüm bir acayip site. * *

    daha ilginci; isim hakkında sitede bulamayacağınız tek şey aradığınız ismin anlamı. onu da şöyle izah etmişler;


    --- alıntı ---
    isimlerin anlamları pekçok internet sitesi içinde veriliyor, o nedenle biz İsmiDidikle.com içinde başka yerde bulamayacağınız daha ilginç (ve tabii lüzumsuz!) bilgileri vermeye çalıştık. Ama ziyaretçilerimiz inatla bizden isim anlamlarını da istediğinden, size AZİZ * * * * isminin anlamını arayabileceğiniz bir Google arama kutusunu sunuyoruz. Google içinde "AZİZ + Anlam" veya "AZİZ isminin anlamı" kelimeleriyle arama yaparsanız aradığınızı bulma ihtimaliniz var ama oranını şu anda hesaplayamadık! Belki başka zaman.. :)

    Arama terimlerinizi girin Arama formu gönder

    --- alıntı ---

    *


    http://www.ismididikle.com

    edit: link vermemişim ya hu.

    (02.08.2008 09:33)

zelal

    kürtçe berrak, temiz anlamına gelen kız ismidir. başka bir anlamı var mıdır diye küçük bir araştırma yaptım , isimle ilgili gereksiz ama ilginç birkaç şey çıktı karşıma. şöyleki;



    --- alıntı ---

    ZELAL Türkiye'de en çok kullanılan 1129. isim (... 1127. üstün, 1128. zekai, 1129. zelal, 1130. zühtü, 1131. zülfiye, ...). Ülkemizde yaklaşık her 9,816 kişiden birinin adı ZELAL ve ismin yaygınlık oranı binde 0.1.

    ZELAL adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 02-08-2008 09:05 itibariyle yaklaşık 7,128 kişinin isminin ZELAL olduğu ve ZELAL isimli kişi sayısının her yıl ortalama 119 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

    ZELAL isminin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranını hesaplarken bu isme elimizdeki Amerikan veritabanındaki 702,203 kişi arasında hiç rastlayamadık. Bu nedenle ismin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranın bir milyonda 1.4'ten dahi az olduğunu ve Amerikada toplam 400'den az sayıda ZELAL yaşadığını tahmin ediyoruz.

    ZELAL Türkiye'nin en yaygın 1129. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 1129. ad ise Georges ismi. ZELAL adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 1127. Khaled 1128. Rolf 1129. Georges 1130. Fatima 1131. Hee isimleri de sayılabilir. " İsmiDidikle.com 'dan alınmıştır" yazılarak ile bu ilginç , doğru ama gayet de gereksiz bilgi serbestçe dağıtılabilir ve kopyalanabilir.


    --- alıntı ---

    * **
    (02.08.2008 09:16)

günün sözü

    (bkz: anket) *
    (02.08.2008 08:34)

osman yağmurdereli

    kanser tedavisi süresinde enfeksyonda ilerleme ve solunum sıkıntısı çekmesi üzerine yoğun bakıma alınmıştı. dün gecenin karanlığında kansere yenik düşmüş.Allah rahmet etsin.
    (02.08.2008 08:33)

ak parti hakkında açılan parti kapatma davası

    demokrasiden nasibini alamamış, parti kapatma girişimlerinin demokrasiye vurulan birer darbe olacağı gerçeğinin bilgisinden yoksun, sadece ak partiye muhalif olduğu için bile olsa kapatılması gerektiğini düşünen bir kısım insanarın heveslerinin kursaklarında kalmasıyla sonuçlanmış namı diğer google davasıdır.


    yöntem bakımından yine kusurludur. anayasa mahkemesi tıpkı türban düzenlemesisnin iptali kararında olduğu gibi ak partinin kapatılmadığı kararını da gerekçesiz olarak açıklamak suretiyle ‘iptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz’ yazılı anayasanın 153. maddesini ihlal etmiştir. anayasa mahkemesinin anayasa kurallarını çiğnemesine turban kararından alışkın olan basın doğal olarak *bunu ikinci planda tutmuştur.


    dava sonucu bugün gazete manşetlerine şu şekilde yansımıştır.

    vatan : kapatma yok uyarı sert

    vakit : kötünün iyisi

    bugün : istikrara devam

    yeni şafak : türkiye kazandı

    hürriyet : kapatma yok ağır ihtar var

    milliyet : kapatma yok ciddi ihtar var

    star : türkiye kazandı

    sabah : ilk mesaj; herkesi kucaklayacağız

    akşam : kapatma yok

    radikal : türkiye 'oh' dedi

    türkiye : herkes rahatladı

    taraf : darbe direkten döndü

    cumhuriyet : akp 'ye para cezası *

    bütün bu manşetler bir yana benim aklımda hala, dün dava sonucu açıklandıktan sonra partililerin haklı seviçlerini kutlarken açtıkları zekice afiş vardır ki; pes dedirtir.

    o da şöyle ki;

    (bkz: dağları da aşarız yalçınkayaları da )
    (31.07.2008 13:42)

sözlüğü forum gibi kullanmak

    sözlükteki birçok yazarın fütürsuzca basvurduğu eylemdir. muhtemelen konseptten bihaber bir yazarın sözkonusu başlığı tanımlamak yerine ya da önce başarılı bir şekilde tanımladıktan sonra yenı tanım yazmış bir diğer yazarın taınımına muhalif cevap vererek tıpkı sıradan bir forumda olduğu gibi diyalog formatında bir tartışma yaratmanın amaç edinilerek sözlüğün sözlük olmaktan çıkarılmasıdır. kanımca moderatörler tarafından gerekli hasasiyetin fazlaca gösterilmesi ve söz konusu hareketin devamı halinde gerekli yaptırımın uygulanması gereken yazar hatasıdır.* ** * *


    edit: bi sakıncası yokmuş, aynen devam
    (30.07.2008 12:31)

ergenekon da tayyip de var

    en az ergenekon ve baykal ilişkisinin sonucu beklediğimiz kadar sabırsızlıkla beklediğimiz bir diğer ilişki.her iki iddianın ispatı ile de yer yeriden oynayacak muhakkak ki oynamalıdır da.

    madem bahsettik;

    (bkz: ergenekonda baykal da var)
    (30.07.2008 12:03)

ergenekon da baykal da var

    mitin hazırladığı ergenekon raporunda bulunan ergenekon örgütü şemasında, chp genel başkanı deniz baykal 'ın isminin geçmesi üzerine atılmış bugünkü taraf gazetesi manşeti, sahsım adına ergenekonla ilgili şimdiye dek çıkmış tüm iddialar içinde en çok şaşırdıklarımdan ve muhtemelen yeni gündem. söz hakkı baykal'da. merakla bekliyorum açıklamasını zira inanılır şey değil.

    yasemin çongar'ın ilgili yazısı için buyrun;

    http://www.taraf.com.tr/yazar.asp?id=5
    (30.07.2008 11:43)

taraf gazetesi

    taraf gazetesi, mitte bulunan ergenekonun örgüt şemasını 11 temuzda manşet yapmış ancak söz konusu belgenin açıklanıp açıklanmayacağını bilmediğinden belgedeki siyasiliderin , işadamları ve gazetecilerin isimlerini gizli tutmuştu. mit raporundan ergenekon iddianamesinden bahsediliyor olması ve raporunda iddianameye ek olarak 1 ağustosta açıklanacak olması üzerine taraf bugünkü ergenekonda baykal da var manşetiyle örgüt şemasındaki siyasi lideri chp genel başkanı deniz baykal olarak açıklayarak 11 temmuz manşetine açık ara fark atmıştır.

    taraf sahip olduğu belgeler üzerine haberini yapmıştır. şimdi sıra iddianın,mitte bulunan belgenin baykal tarafından yalanlanıp reddedilmesi ya da mit tarafından onaylanması var. 1 agustosa ne kaldı bekleyip görmek en iyisi sanırım.

    ilgilenenler için buyrun;

    http://www.taraf.com.tr/yazar.asp?id=5
    (30.07.2008 11:34)

27 temmuz 2008 gungoren patlamalari

    ülkede kaos yaratılması amacıyla düzenlenmiş olduğuna inandığım eylemdir.

    emniyet güçleri, gazete manşetleri hatta erdoğan bile üstü kapalı bile olsa pkkyı bu terörist saldırının faili olarak tanımladılar. bu eylemi yapan ya da yaptıran kişiler açısından bakıldığında onlarca can kaybı ile sonuçlanmış olması itibariyle sözkonusu faillerin eylemi, başarılı bi eylem olarak değerlendirildiği muhakkaktır.hal böyleyken akla neden hala kimse tarafından üstlenilmemiş olması takılır. yaygın tahmin ve kanaatin aksine pkk eylemi reddedip üstlenmemektedir. kendilerince başarılı bir sonucu almış oldukları eylemi üstlenmemeleri bana kalırsa failin pkk olmadığının en büyük kanıtıdır.

    o zaman fail kimdir? kim bir eylem planlar, uygulamaya koyar, dilediğini başarır can alır fakat üstlenmez? şimdi kilit soru bu.

    başta söylediğim gibi her kim yaptıysa amaç gündemin böyle karışık ve yogun oldugu günlerde ülkeyi kaosa sürüklemekten başka birşey değildir. ergnekonu unutturmak gündemi değiştirmek gibi kaygılar yüzünden yapılmış oma ihtimali bana çok mantıklı geliyor doğrusu. eğer böyleyse umduklarını bulamayacaklar o da ayrı tabi. çünkü artık herşey netleşmeye başlıyor. halk gözünü açtı.ne herhangi bir alevi mahallesine bomba atılsa akıllara direk sunniler,ne de herhangi bir ulusalcıya suikast düzenlenmesi halinde akıllara dindarlar gelecek. * tahmin etiğim gibi bir amaçla yapılmışsa sahiden faillerin vay haline. insanların bu tür provokasyonlara gelmeyecek kadar gözlerinin açıldığına inanıyorum.* şimdilik sadece bekliyoruz, birlik olmuş şekilde failin ettiği pisliği üstenlesini ya da bi şekilde ortaya çıkarılmasını.

    her şekilde mutsuz bi son olacak gerçi. failler ortaya çıksa, hata yakalanıp cezalandırılsa ,hatta gözler önünde gebertilse bile giden canlar geri gelmeyecek ne fayda.
    (30.07.2008 09:02)

sayfa: 1...-4-5-6-7-8...-27

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.