boş ev

    (bkz: bin jip)
    (06.08.2006 12:02)

bin jip

    konuşmanın gereksizliği içinde iletişimsizliği ve aşkı çok farklı bir şekilde bize tanıtmış olan bir kim ki duk filmi. az diyalogle, konuşmak yerine sanatsal görüntülerin ve beden dilinin önümüze sunulduğu bu filmde, genç bir erkeğin bulduğu boş evlere girmesi, bu evlerde asıl yaşayan bireyler gibi davranması ve evin her eksiğini tamamlayıp evden gitmesi ancak bu evlerden birindeki bir kadına aşık olması anlatılıyor. film, oldukça gerçeğe yakın ortamlarda çekilmiş fakat çekimlerin yapıldığı çoğu mekan, güney kore'deki farklı yaşam tarzlarını gösterdiği için bir nebze de olsa belgesel havası yakalıyor.film, izlendikten sonra güzel bir düş görmüşsünüz hissi de yaşatabiliyor izleyiciye.
    (06.08.2006 12:01)

kim ki duk

    güney kore'nin yükselen yönetmeni. türkiye'de boş ev* ve fedakar kız* filmleriyle tanınmış olmasına rağmen aslında on üç filmi olan, 1960 doğumlu, orta halli bir ailenin çocuğu. filmlerini de yaşadığı hayata uygun düşük bir bütçeyle çekmeye çalışmakta. filmlerini mümkün olduğunca az diyalog üstüne kuruyor, diyaloglerden çok şiirsel sahneleriyle anlatıyor kendisini. sürekli kendini geliştirmesi ve tekrardan kaçınması, aynı zamanda duygusal yanının baskınlığıyla dikkat çekici bir yönetmen.
    (06.08.2006 11:42)

der kleine vampir

    türkçeye afa yayıncılık tarafından kazandırılmış kitaplar serisi. rüdiger ile büyümüş insanlar tarafından her yaşta okunabilir, çocuk kitabı gibi olsa bile yüzlerimize hep aynı gülümseyişi katabilir.
    (06.08.2006 00:36)

stephen king

    son kitabı cep ile vitrinlerde yerini almış yazardır. cep telefonlarına karşı olan öfkesi sonucu yazdığı bu kitapta, cep telefonlarından yayılan bir virüsün insanları saldırganlaştırması konu edilmektedir. ayrıca yazar, hayatı boyunca cep telefonlarına öfke duymuş ve insanların özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle kendisine bir adet edinmeyi de reddetmiştir.
    (06.08.2006 00:31)

akbil

    "akıllı bilet" adıyla çıkmış, sonradan kısaltılıp şu anki adını almış, ulaşımı oldukça kolaylaştıran uygulama.
    (06.08.2006 00:25)

charlie and the chocolate factory

    sinema dergisinin yaptığı yersiz yorumlarla, senaryonun uyarlandığı romanın yazarı roald dahla saygımızı azaltan bir tim burton uyarlaması. derginin yorumları devlete boyun eğmenin ve elimizdekilerle yetinmenin ödüllendirileceği üzerine, ancak yazarın da tim burton'ın da böyle düşündüğüne inanmak mümkün değil. ayrıca filmin 1971 yılında mel stuart tarafından yönetilmiş uyarlamasından daha yaratıcı ve eğlenceli olduğu gözden kaçmıyor. ayrıca kitapta hiçbahsedilmemiş olmasına karşın willy wonkanın gençliğine ve babasına da filmde değinilmiş olmasının hikayeye çok ayrı bir boyut kattığı da reddedilemez bir gerçek.
    (06.08.2006 00:22)

meds

    placebo hayranlarının çoğunun gönlünü fethetmesine rağmen, birkaçşarkısının** dışında şarkıların çok vasat sözlere sahip olması albümü büyük bir hayal kırıklığı haline getirebilir. aynı zamanda brian molkoyu daha fazla prim yapabileceği bir hale sokmaya çalışmışlar ve malesef bunu başarmışlar da. brian'ı heteroseksüel gibi göstermek için müzik şirketinin ve birçok danışmanın gösterdiği çaba neyse ki oldukça başarısız kalmıştır. brian'ı maymuna döndürme çabalarından umalım ki fazla kazanmış olsunlar ve boş yere yaşamayalım hayal kırıklıklarımızı.
    (06.08.2006 00:11)

pikachu

    bir çocuğun kendisini pikachu sanmasıyla beraber intiharımsı bir ölüm sebebi olmayı başarmış, dış görünüşüyle yürekleri fetheden pokemon. aynı zamanda http://www.pokemoncrater.com adresinden girilebilecek oyun sitesinde de en sık rastlanan pokemondur kendisi.
    (06.08.2006 00:05)

cumartesi

    fiyatı gayet ucuz olan, fakat tadı pahalı markalara taş çıkartan kayra tarafından üretilen bir şarap markası. fiyatının birçok köpek öldürenle aynı olması ancak onlardan güzel tadı ve kolay içimiyle ayrılması oldukça rahatlatıcı, ancak şişeleri fazla kuru tıpaları yüzünden zor açılıyor. yine de denenmesi gerek, cüzdanları fazla zorlamıyor.
    (06.08.2006 00:00)

ekşi sözlük

    kurulma amacı insanları bilgilendirmek ve belli bir dayanışma oluşturmak da olsa, son zamanlarda her yere sırayla kurulan internet forumlarından pek farkı kalmamış sözlüktür.
    (05.08.2006 23:54)

sayfa: 1...-7-8-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.