hıncal uluç

american idol

    avurapayla eş zamanlı olarak cnbce nin test yayını olan e2de yayınlanmaktadır. yarısmanın adının american idol olması ve bir ingiliz olan simon ın orada ne aradığı simon'dan kötü not alanların eleştiri odağıdır. bu tip yarışmalarda mutlaka çok zor beğenen havalı tiplerin olması da kaçınılmazdır (bkz: armağan çağlayan) cok da şirin anasınıfı cocuklarının rol aldığı bir reklam filmi vardır ki gerçekten korkunç sesli bir kız çocugu (ara: the supremes)'den "stop! in the name of love" ı söylemeye çalışırken simon stop you are horrible diye durdudur ve o ufaklıkta gercekten cok bariz bir ingiliz aksanı vardır...
    (14.04.2007 11:34)

saat kulesi

    1839'da başlayan tanzimat döneminden sonra kentlerde inşasına başlanan askerî kışla, hükümet konağı, hastane ve hapishane gibi kamusal yapılar, osmanlı devleti'nde batılı bir çizginin oluşumuna katkı sağlamışlar, bu kombinezasyona saat kulesinin de eklenmesiyle İmparatorlukta önemli kamusal alanlar oluşmaya başlamıştır. saat kulelerinin yapımıyla birlikte müslüman kitlenin zaman ölçüm sisteminde önemli bir değişim yaşanmaya başlanmış, "ezanî" zaman ölçümünden, bilimsel hesaplara dayanan zaman ölçümüne yönelinmiş, toplumsal yapıda önemli bir modernleşme süreci başlamıştır. sultan 2. abdülhamit'in iradesi gereği osmanlı vilâyetlerinde bir çok saat kulesi vücûda getirilmiştir. bugün İzmirlilerin en popüler buluşma noktalarından biri olan saat kulesi konak meydanı'ndadır. 1901'de 2. abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yılı için sadrazam mehmet said paşa tarafından yaptırılmıştır ve 25 metre boyundadır. kulenin saati ise alman İmparatoru 2. wilhelm tarafından hediye edilmisdir. konak meydanı'nın eski fotoğraflarından da görülebileceği gibi saat kulesi eskiden denize çok daha yakındır fakat günümüzde, o çevrede yapılan çalışmalardan dolayı denize uzaktır.
    (14.04.2007 11:20)

ege üniversitesi

    ayrıca izmir fen lisesi'ni de kampüsünde barındırır ki tubitak vs. yarışmalara gönderilecek olan başarılı projeler ege üniversitesindeki ilgili abilere ablalara danısılmadan hazırlanmaz genelde diye duyardık (bkz: dayanışma güdüsü)
    (14.04.2007 10:44)

sayfa: 1...-27-28-29

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.