deviantart

    belli bir süre sonra bağımlılık yaratan en popüler "sanat" paylaşım sitesi. fotoğrafıma kaçkişi baktı, kaçyorum aldım gibi soruların cevabı için sayfa sürekli refresh edilir. kaliteli işler az, sıradan ve kötü işler ise oldukça fazladır fakat sağlam kişiler izlemeye * alınırsa görüntü bombardımanından bir nebze kurtulunabilir. amatörler için işlerini paylaşmak adına faydalı bir sitedir. bünyesinde turkiye, ankaracity gibi bir çok türk grubu da barındırır.
    (12.07.2006 12:59)

ilginç

    öznellik içeren bir tanımlamadır. kişiden kişiye, kültürden kültüre farklılık gösterir.
    (12.07.2006 00:44)

the eraser

    2006 çıkışlı thom yorke albümüdür. albüm sound olarak radiohead'e yakın da olsa doğal olarak bu albümde thom yorke kendi içselliğini diğer radiohead albümlerinden daha fazla yansıtmıştır. son radiohead albümlerindeki deneysel hava, the eraser'da iyice oturmuş, yetkinleşmiştir. Basit synthesizer efektleri ve tek düze looplarla böyle parçalar kaydetmek thom yorke'un kendine has müzikal dehasını kanıtlamaktadır. albüm edinilesi, dinlenesidir.
    (12.07.2006 00:28)

thom yorke

    kendisi the eraser isimli bir de solo albüm yayınlamıştır.
    (12.07.2006 00:21)

everything is illuminated

    jonathan safran foer'in aynı isimli romanından 2005 yılında yönetmen liev schreiber tarafından sinemaya uyarlanan eser. başrolde elijah wood ve eugene hutz iyi oyunculuklarla dikkat çekiyor. dram ve komedi unsurlarını bir arada ve ustaca bir görüntü yönetmenliğiyle sunan film orjinal müzik tercihleriyle de (bkz: gogol bordello) , (bkz: paul cantelon) ilgiyi hak ediyor. film genç, yahudi bir amerikalının (elijah wood) ii. dünya savaşında küçük bir ukrayna köyünde büyükbabasını nazilerden kurtaran bir kadını bulmak için çıktığı yolculuğu konu alıyor. gözden kaçırılmamalı diye düşünüyorum.
    (11.06.2006 20:03)

yansımalar

    1990 senesinde kurulan ve çekirdeği birol yayla ve aziz şenol filiz'den oluşan müzik topluluğu.1996 senesinde topluluğa vurmalı çalgılarda engin gürkey ve klavyede alper berksu katılmıştır. ney ve gitarı bir araya getirerek insan ruhunun derinlerine ulaşan ulvi bir müzik icra eden topluluk, huzur bulmak ve kendini dinlemek isteyenlere şiddetle önerilir.grubun en büyük üne sahip albümü babı esrar'dır. "günümüzün karmaşasına karşın insanlara biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız..." diyerek sanatçılar yansımalar'ı en doğru şekilde özetlemektedirler.
    (01.06.2006 11:07)

babam ve oğlum

    insanoğlu'nun en hassas noktalarına (baba-oğul ilişkileri, aile, aidiyet, zaman, dışlanma, kaybetme, işkence, ölüm, yaşam) başarıyla değinmiş çağan ırmak filmi.bu açıdan dünyanın herhangi bir yerindeki bir insan evladı bile garipsemeyecektir senaryoyu. filmle ilgili yaygın, aşırı "duygu sömürüsü" ihtiva etmesi eleştirisi, olay örgüsünün olabilirliği, doğallığı ve başarılı oyunculuklar sayesinde kanımca pek haklı değildir. "babam ve oğlum" türk sineması için önemli bir yapıttır.bizim de sinema diliyle insan duygularına hitap etmeyi başarabileceğimizin, gişe başarısının sadece tatillik,bol ünlülü çerez filmlere ait olmayabileceğinin bir kanıtıdır..
    (27.05.2006 15:03)

kültür shock

    balkan ve çingene ezgilerini kendine has yorumlarıyla icra eden punk grubu.tutti frutti isimli parçaları büyük bir üne sahiptir. kultura-diktatura, fucc the i.n.s albümlerinin yanı sıra grubun live in america adlı bir konser albümü bulunmaktadır.
    (27.05.2006 14:42)

sayfa: 1...-13-14-15

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.